Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev september

Förord
Vandringen 2013
Distrikstämma/Årsmöte 19 okt
Musikhjälpen
Nytt distiktsmärke
Ledarutbildningen SCOUT inne
Värsta fördomen

Förord

Hej!

Oj, vilken rivstart det vari på scout-terminen! Ute i kårerna rekryteras det för fullt, hajker och avdelningsmöten avlöser varandra, det har varit Scoutforum, seglingar med Mandalay och besök på Kragenäs.
Och då har hösten bara börjat!

I distriktet är huvudfokus just nu att planera inför distriktsstämman/årsmötet den 19 oktober. I vårt gemensamma distrikt ger vi oss på ett riktigt nytänk och försöker närma oss framtiden med ett nytt arbetssätt och med nya arrangemang inför 2014.
Var med och skapa framtiden du också genom att delta i beslut och diskussioner på stämman/årsmötet!

Följ distriktet och vad som händer på hemsidan.
Här uppdateras allt nytt, så titta in ibland för att få den senaste informationen.
Det går också bra att höra av sig till oss på styrelsen@gbgscout.se eller följ oss på facebook på Göteborgs scoutdistrikt.

Hälsningar,
Distriktsstyrelsen


Vandringen 2013

Är du utmanare, roverscout, ledare eller på annat sätt engagerad i scouterna och vill ha en utmaning bara för din egen skull? Då har du chansen! Vandringen 2013 är ett äventyr för just dig där du tillsammans med ditt lag/patrull får vara scout under en helg!

Sista anmälningdatum är den 27/9, så samla ihop ditt lag och anmäl er! Ni kan vara från samma eller olika kårer och alla medlemmar i Scouterna är välkomna.

Läs mer om vandringen och vilka regler som gäller!


Distriktstämma/årsmöte 19 oktober

När det här nyhetsbrevet går ut ligger handlingarna till stämman/årsmötet redan ute på hemsidan och är antingen på väg till eller redan i kårernas brevlådor.
På stämman ska vi dels besluta en del om framtiden, men också ge utrymme för en del diskussion och workshops. Det handlar dels om arrangemang i distriktet, hur Kragenäs ska se ut i framtiden och hur vårt nya distriktsmärke ska se ut.
Kom dit och var en del av framtiden du också! 19 oktober i Fiskebäck missionskyrka.
Mer information finns på hemsidan.


Musikhjälpen

Musikhjälpens glasbur kommer i år att befinna sig på Gustav Adolfs torg i Göteborg den 9-15 december.
Självklart kommer vi i Göteborgs scoutdistrikt vara med och samla in pengar till ”alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet” som är årets tema.
Detta är ett perfekt tillfälle att engagera din patrull/avdelning i att visa scouternas engagemang för lokala och globala samhällsfrågor.
Använd din fantasi och kom på vilket sätt som passar er.
För mer info gå in på hemsidan.

Vill du vara med i planeringsgruppen och engagera andra innan och under Musikhjälpen kontakta sandra@gbgscout.se


Nytt distriktsmärke

Nu går startskottet för framtagande av vårt nya gemensamma distriktsmärke!
Märket kommer också utgöra grunden för den nya grafiska profilen för distriktet och alla medlemmar har möjlighet att skapa fritt utifrån de egna upplevelserna och tankarna om Göteborg scoutdistrikt!
Vad vill ni ha för märke på skjortan? Färger, mönster, text och bilder - välj själva och skicka in ett förslag senast 29/11!
Sprid informationen vidare i kåren!
Läs mer på hemsidan.


Ledarutbildningen SCOUT inne

Det finns fortfarande några platser kvar på Ledarutbildning Scout inne!
Detta är en av två delar i Scout-utbildningen, det spelar ingen roll i vilken ordning du går dem. Det är först till kvarn som gäller för de platser som finns kvar!
Ta chansen att utveckla dig själv som ledare! Läs mer på hemsidan.


Värsta fördomen

Scouterna driver sedan ett år tillbaka ett projekt om normer, fördomar och värderingar knutna till rasism där syftet är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter, normer och antirasism inom Scouterna. 

Projektet jobbar med påverkan och utbildning. I utbildningsdelen kommer äventyrare och utmanare erbjudas workshops (dialogträffar), och för att kunna göra det behöver vi ideella som kan leda dialogträffarna. Dialogledarna rekryteras bland scouter och andra intresserade i 19-25 årsåldern. 

Känner du att detta är något för dig?
Gå in på Värsta fördomens hemsida och läs mer.

På G i distriktet


Kommande utbildningar


Segla med Mandalay


Kragenäs


Om nyhetsbrevet

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i månaden till de som prenumererar på det. Utöver de som frivilligt har anmält sig till nyhetsbrevet skickas det också ut till ordföranden och postmottagare i alla distriktets kårer.

Prenumerera på brevet » 
Läs gamla nyhetsbrev här »

Du får detta nyhetsbrev eftersom du  har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!