Nyhetsbrev från Sisjö scoutkår. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev Sisjö scoutkår

Välkomna till ett nytt nyhetsbrev för Sisjö scoutkår. Med jämna mellanrum skickar vi ut ett nyhetsbrev till kårens medlemmar. Ibland med flertalet nyheter och ibland kring specifika ämnen, som det här nyhetsbrevet, som handlar om vår kommande kårutfärd till Sparreviken i oktober. Vill du inte ha nyhetsbrevet finns en länk längst ner för att avsluta din prenumeration.

En ytterligare kanal för information är scoutkårens hemsida, där finns information om de olika avdelningarna, kommande läger och mycket annat.


Kårutfärd 2013

Varje höst åker hela scoutkåren tillsammans på kårutfärd. Skillnaden mot vårens kårläger är att vi på höstens utfärd bor i stugor istället för tält. Men naturligtvis har vi alla roliga aktiviteter utomhus i det vackra höstvädret. I år, likt de senaste åren, kommer vi att åka till Sparrevikens lägergård på kårutfärden.

Alla scouter får en inbjudan på sina respektive avdelningsmöten under vecka 39. Men informationen finns även här nedanför. Och själva inbjudan, där man finner t ex vägbeskrivning finner ni här.

När är kårutfärden?

Årets kårutfärd är lördagen den 19 oktober till söndagen den 20 oktober. Vi samlas på Sparreviken klockan 09.00 på lördag morgon och utfärden avslutas klockan 14.00 på söndag eftermiddag.

Vad kostar det?

Lägeravgiften för Spårare, Upptäckare och Äventyrare är 300 kronor. Utmanare,  Roverscouter och föräldrar som åker med som funktionärer under utfärden betalar 200 kronor i lägeravgift. Avdelningsledare betalar ingen lägeravgift.

Lägeravgiften skall betalas in till kårens PG 88 27 71-9 senast 14 oktober, märk inbetalningen med scoutens namn så att vi enkelt kan koppla inbetalning till deltagare.

Hur anmäler jag mig?

Anmälan sker via internet på http://korturl.com/sisjon senast den 12 oktober. I samband med anmälan skall även lägeravgiften betalas till kårens plusgiro så att vi har pengarna innan utfärden.

Hur kommer vi att bo och äta?

Vi kommer att bo i stugor. Varje stuga består av mellan 15 och 20 sängar fördelade på ett par mindre rum med mellan 4 och 8 sängar i varje rum. I varje stuga kommer det att sova minst en ledare. Det finns madrasser i stugorna men inga sängkläder, så ta med sovsäck. Vi äter tillsammans i storstugans matsal, där finns det tallrikar och bestick så det behöver du inte ta med.

Får min mamma eller pappa åka med?

Föräldrar är varmt välkomna att åka med på utfärden och hjälpa oss ledare att skapa en fantastisk lägerupplevelse för scouterna. Man behöver inte ha varit scout tidigare eller gått någon scoutledareutbildning. Anmäl er på samma länk som scouterna ovan och ange ”Funktionär (föräldrar)” som avdelning.

Fler sätt att hjälpa till

Även på fredag eftermiddag skulle vi behöva hjälp av ett par föräldrar, och då spelar det ingen roll om man sedan skall vara med på lägret eller ej. På fredag kommer vi nämligen att köpa all mat till lägret. Det brukar bli fyra eller fem kundvagnar med mat så ju fler vi är som kan hjälpa till desto snabbare och smidigare går det. All mat kommer att vara planerad och listor med varor samt mängd kommer att finnas tillhands när vi handlar. Om du som förälder vill/ kan hjälpa till med detta så kan ni nämna det under Övrigt i anmälningsformuläret.

Hur kommer jag till och från kårutfärden?

När vi har fått in alla anmälningarna kommer vi att sätta ihop ett körschema för samåkningen till och från utfärden. Det delas ut på mötet innan utfärden samt mailas ut till de mailadresser ni anger vid anmälan.

Vad skall jag ta med mig?

I den inbjudan som alla scouter har fått i papper finns en utrustningslista. Tänk på att det inte är mamma eller pappa som ska åka bort, packa därför så gott du kan själv så att du vet var du har dina prylar.

För att minska risken att tappa bort saker på lägret packa inte i en massa påsar och väskor utan försök få plats med allt i en stor ryggsäck/väska. Sortera dock gärna sakerna i ryggsäcken i mindre påsar så är det lättare att hitta.

Jag har fler frågor

Har du några frågor om lägret vänder du dig i första hand till någon av dina ledare. Du kan också ringa eller maila till Ulf Klingnäs på sisjoscoutkar@gmail.com respektive 0739-835507.

Du får detta nyhetsbrev eftersom din mailadress finns i Sisjö scoutkårs medlemsregister.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, och inte längre få information om kårens verksamhet, inbjudningar till läger etc klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!