Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV OKTOBER 2013

Vi är mitt i terminen och hösten har tagit ett ordentligt grepp om Stockholm. Här på Chicago ser vi fram emot en innehållsrik månad med bland annat ny kursomgång nu i månadsskiftet, dansanta onsdagskvällar och roliga, nya som välbekanta, temakvällar på lördagarna. Följ Chicago på Facebook.


NY KURSOMGÅNG PÅ CHICAGO OCH ÖPPET HUS

En ny kursomgång drar igång nu i månadsskiftet september/oktober (29/9 - 3/10). Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns på vår nätsida och i vår tryckta broschyr. Som vanligt föregås kursstarten av öppet hus, närmare bestämt två tillfällen. Tider och datum för detta finns uppställt i kolumnen till höger. Vi kommer sedan hinna med ytterligare en kursomgång innan juluppehållet. 


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagarna fortsätter som vanligt med en prova-på-kurs i Lindy Hop för de oinvigda mellan 18:45 och 20:00. På det följer sedan social swingdans 20:00 till 23:00. Våra fantastiska swingjockeys står för musiken i dj-båset de flesta danskvällarna. Men sista onsdagen varje månad förgyller Tommy Löbel Swing Band danskvällen för oss. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna erbjuder en mängd olika inriktningar hela hösten. Några är välbekanta och inkörda tillställningar och några är nya, som spektaklet The Grand Masquerade den 12 oktober med cirkustema och vi förväntar oss att etablissemanget fylls till bredden med burleska och groteska, pompösa och magiska karaktärer från cirkusens underbara värld. Dessutom kommer Hornsgatan Ramblers att spela denna kväll. Men först på tur att förgylla er lördagskväll, redan nu på lördag, är The Mooche Club med sköna stämningsfulla toner, slow drag och low down swing och blues. Se temat för alla lördagskvällar i oktober nedan:

28/9 The Mooche Club
5/10 Live på Chicago (Harlem Quartett)
12/10 The Grande Masquerade
19/10 Rock 'n' Roll Saturdays
26/10 Radio Rhythm Revue


TEMAKLASSER

På temaklasserna i september/oktober testar vi på diverse akrobatiska konster med en partner, fördjupar oss i våra swingdansrötter genom att prova Västfrikans dans, vi lär oss dansa lindy hop till snabbt tempo, förbättrar våra swingouter och får nya variationer i desamma. Och sista temat ut i oktober hjälper oss att bli bättre på att använda autentisk jazz i vår partnerdans. Om du vill läsa mer om respektive tema samt nivå kan du göra det på vår nätsida.

29/9 Parakrobatik (kom med egen partner)
6/10 Afrikansk dans
13/10 Snabb Lindy hop
20/10 Swingout i Lindy hop
27/10 Autentisk Jazz i Lindy hop 


CHICAGO JUMP SESSION

Chicago Jump Session (läger i Lindy Hop) är tillbaka den 22-23/11, den här gången med fantastiska Katja Hrastar (SLO) och Vincenzo Fesi (ITA) som huvudinstruktörer. Du som anmäler dig till gruppen nybörjarmedel kommer även att få träffa Chicagos egna Fatima Teffahi och Sakarias Larsson. Mer information om lägret och om hur du kan anmäla dig hittar du här.


SUCCÉ FÖR RHYTHM SESSION

I september genomfördes jazzlägret Rhythm Session för första gången och tack vare den stora uppslutningen av deltagare kommer vi definitivt att få se mer av liknade tillställningar framöver på Chicago. 


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

För dig som har ett för kursomgången giltigt kurskort erbjuder Chicago en möjlighet att träna för egen maskin på lördagsförmiddagarna 11 - 13. Du står för dansandet, antingen själv eller tillsammans med en partner och vi står för musiken.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben fortsätter som vanligt och ett uppdaterat orkesterprogram finns på hemsidan.


CHICAGO LINDYHOPPERS

Intresset runt showgruppen har visat sig vara större än väntat. Många är intresserade och nu blir den stora utmaningen att lyckas ta hand om allas intresse och få det hela att fungera på ett bra sätt. Vi ber därför om allas tålamod runt projektet.

Torsdag 26/9
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango 

Lördag 28/9
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango








SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.

Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!