Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

oktober 2013

Öppna dörrarr affärskontakter

Women In Progress är kunskapsföretaget som stärker Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser. Vi driver aktivt opinionsarbete för att förändra attityder i samhället ur ett mångfaldsperspektiv.


Månadens förebild: Nanette Brink, VD och seniorkonsult

Nanette har blivit utsedd till månadens förebild för att hon är så tydlig med vad hon kan och vill och tycker att det är självklart att nätverkande leder till affärer. Nanette driver HR-konsultföretaget Sweden HR group AB och har jobbat med HR-frågor i 25 år, både nationellt och internationellt. Hon har tidigare även deltagit i Women In Progress VD-nätverk.

Nanette beskriver sig själv som framåtsträvande och målmedveten med en tydlig målbild och strategi. Även om målet alltid har varit och är tydligt, har vägen dit ändrats från tid till annan. Ofta på grund av att hennes otålighet har lagt krokben för henne. Det har hänt att hon rusat in i saker utan att riktigt tänka igenom alla aspekter, vilket resulterat i att det ibland tagit längre tid att komma fram till mållinjen - dock några erfarenheter rikare. Ett av hennes tidigare mål var att arbeta som HR-direktör i en koncernledning och när hon nått dit ville hon utmana sig själv på nytt. Möjligheten att starta ett eget företag dök upp.

- Tanken att starta eget hade funnits under en längre tid och när tillfället kom hoppade jag och det har jag aldrig ångrat! Entreprenörsblodet har jag fått jag via "modersmjölken", då min far var entreprenör, så det kändes som en naturlig utveckling.

2009 startade Nanette sitt första HR-konsultföretag och det är tydligt att hon stormtrivs.

- Det jag bland annat tycker är så spännande är vad som händer i möten mellan människor, den kemi som ibland uppstår. Nätverkande är en fantastisk form för detta och genom att nätverka har jag träffat många människor, som jag idag antingen samarbetar med eller som är mina kunder. 

Avslutningsvis uppmuntrar Nanette kvinnor att hjälpa varandra i större utsträckning oavsett om det gäller att göra affärer eller få ett nytt jobb. Hon upplever att vi har lite svårt att be om hjälp med kontakter – att vi är rädda för att den vi frågar ska känna sig utnyttjad. Vidare menar Nanette att många kvinnor tar för stort ansvar om de exempelvis blir tillfrågade att rekommendera någon, vi behöver inte veta exakt att den personen kommer att kunna leverera till 100 procent. Det räcker med att bara hjälpa till att öppna en dörr vilket gör det enklare för den kvinnan att få en affärskontakt och/eller ett jobb på det företaget. 

Text: Ulrika Freidlitz, Sweeturnity


Aktuellt

Styrelseutbildning Från noll till börsen, den 14-15 oktober - några platser kvar
Nu finns det några platser kvar till Från noll till börsen i Stockholm, läs mer här...

Nyhet - Introduktion till Styrelsearbete - en workshop 8 oktober
Du får under en förmiddag en introduktion till styrelsearbete, varför professionellt styrelsearbete är viktigt. Läs mer här.

Nyhet - Utbildning för styrelsementor 4 oktober och 7 november
För att styrelsearbetet ska bli mer professionellt och för att vidmakthålla hög kvalitet erbjuder Neld International Consulting utbildning för styrelsementorer. Läs mer här..

Nyfiken på att utveckla din styrelse? - 9 oktober i Göteborg
Vi har glädjen att bjuda dig på ett spännande event den 9 oktober där du får nya insikter i nyttan av professionellt styrelsearbete. Läs mer här.. 
Boka redan nu in del två i denna föreläsningsserie den 20 november där du får du träffa kompetenta styrelsekandidater i en speeddating. Eventet sker i samarbete med Grant Thornton, Connect Väst, Advokatfirman Glimstedt samt Swedbank.

Styrelsekraft 2014 - 2015
Nu är anmälan till en ny omgång av Styrelsekraft öppen. Ansöker gör du här..

Margareta Neld föreläste i Tyskland
Margareta Neld föreläste på tyska på en stor konferens utanför Chemnitz den 9 september om erfarenheter från jämställdhetsarbete i Skandinavien med exempel på hur företag blir mer familjevänliga. Arrangör var SIE (Service- Innovation- Engagement) in der Wirtschaft och temat är Wirtschaft – Bildung und Gesundheit.
På bilden ses Margareta Neld tillsammans med Honorärkonsul i Leipzig Petra Löschke och till höger VD för SIE in der Wirtschaft Christina Pfeiffer.


På nya styrelseposter - Grattis till

Birgitta Björk som blivit invald till ledamot för Silf Competence AB


”Kvinnor är väldigt bra på att få nya vänner och inte så bra på att nätverka. För män är det tvärtom/../Vad vi börjar se är att när kvinnor intar en större bredd av positioner är nätverkandet viktigt." - Citat från Madeleine Albright, före detta utrikesminister i USA på en Wall Street konferens 2012

Är du intresserad kan du här läsa mer om Women In Progress, Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!