Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV SEPTEMBER 2013

Nu har danskvällar och kurser dragit i gång på allvar på Chicago och programmet är fullspäckat med godsaker som borde falla såväl den danssugne som inspirationsletaren och musiklyssnaren i smaken. Bland annat vankas det jazz och stegkombinationer på Chicago Rhythm Session den 14 september. Det och mycket mer finner du i raderna nedan. Vi vill även slå ett slag för Chicagos Facebookgrupp där vi publicerar det senaste. Väl mött!


KURSER PÅ CHICAGO

Första kursomgången är nu inne på andra veckan och nästa kursstart planeras till slutet av september. Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns som vanligt på vår nätsida och i vår tryckta broschyr.


CHICAGO RHYTHM SESSION

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till jazz- och charlestonlägret Chicago Rhythm Session den 14 september. Inriktningen är helt och hållet autentisk jazz och charleston, alltså ingen pardans. Fatima Teffahi, Sakarias Larsson, Jenny Deurell och Fredrik Dahlberg lovar svettiga, intrikata och inspirerande dansklasser den här dagen. Det kommer finnas tre erfarenhetsnivåer och respektive nivå har tre lektioner under lördagen. Boka och läs mer om lägret nu!


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagarna fortsätter som vanligt med prova-på-kurs i Lindy Hop för de nyfikna 18:45 till 20:00 med efterföljande social swingdans 20:00 till 23:00. Våra duktiga swingjockeys står för musiken de flesta gångerna men sista onsdagen i varje månad kommer Tommy Löbel Swing Band och förgyller danskvällen för oss. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna erbjuder en mängd olika inriktningar hela hösten. Några är återkommande och några överraskar med endast enstaka tillfällen. Närmast på tur har vi Live på Chicago följt av Lady Fatima och Miss Madelins Radio Rhythm Revue. Kommande lördagar bjuder sedan på fartig Rock 'n' Roll afton med kurs i Shag och vintagemarknad. Vid dj-spakarna ser vi då Big Papa Mac samt liveuppträdande av Mr Pam. Lördagen därpå är det dags för elevdans och filmvisning (19:00-20:30). Avslutningsvis i september blir det stämningsfulla lugna toner på klassiga the Mooche Club.

31/8 Live på Chicago - Jump Jive & Wail
7/9 Radio Rhythm Revue
14/9 Rock 'n' Roll Saturdays 
21/9 Elevdans (kursomgång 1) + Filmvisning
28/9 The Mooche Club


CHICAGO JUMP SESSION

Den 22-23 november är Chicago Jump Session (läger i Lindy Hop) tillbaka, den här gången med fantastiska Katja Hrastar (SLO) och Vincenzo Fesi (ITA) som lärare. Ytterligare ett lärarpar kommer läggas till inom kort. Mer information om lägret och om hur du kan anmäla dig hittar du här.


TEMAKLASSER

På temaklasserna i september kan du bli bättre på din partnerharleston, lära dig solojazzrutiner som Big Apple och Trunky Doo, få tips om hur du kan anpassa din Lindy Hop när musiken går riktigt långsamt och tillsammans med en medhavd partner öva på diverse akrobatiska konster. Om du vill läsa mer om respektive tema samt nivå kan du göra det på vår nätsida.

1/9 Charleston i Lindy Hop
8/9 Big Apple
15/9 Långsam Lindy Hop
22/9 Trunky Doo
29/9 Parakrobatik 


CHICAGOS EGEN SHOWGRUPP

Vi funderar på att starta en showgrupp för elever och socialdansare på Chicago, ”Chicago Lindy Hoppers”. I och med detta utskick sonderar vi intresset. Tanken är en showgrupp i Chicagos anda, det vill säga med inriktning på i första hand autentisk Lindy Hop men i förlängningen också andra swingdanser. Showgruppens primära uppgift är att ge möjlighet för dom som vill att jobba i grupp samt även i vissa fall representera Chicago på olika tillställningar genom uppvisningar. Gruppen kommer att vara öppen för alla men i uppstarten är det bra om man har en fast partner. Gruppen ska i praktiken drivas av medlemmarna själva med rådgivning från lärarna på Chicago. Men så här i början kommer Chicago vara med och starta upp det hela så vi kommer på rätt spår från början. Tanken är att träningarna ska gå av stapeln innan, under eller efter den öppna träningen på lördagarna.

Om du är intresserad av att delta; hitta en partner och maila intresseanmälan till info@chicago75.se. Om du/ni är intresserade av att ha en bärande roll i gruppen meddela detta också. Ambitionen är att komma upp i tempo och att referenser och ideér till koregrafimaterialet skall hämtas ur gamla filmklipp från swingeran.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

För dig som har ett för kursomgången giltigt kurskort erbjuder Chicago en möjlighet att träna för egen maskin på lördagsförmiddagarna 11 - 13. Du står för dansandet, antingen själv eller tillsammans med en partner och vi står för musiken.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben kommer tillbaka 2 september och ett uppdaterat orkesterprogram finns på hemsidan.









SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!