Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

september 2013

Från noll till börsen

Women In Progress är kunskapsföretaget som stärker Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser. Vi driver aktivt opinionsarbete för att förändra attityder i samhället ur ett mångfaldsperspektiv.


Månadens förebild: Kristina Fahl, Företagsbyggare

Kristina är månadens förebild för att hon inspirerar och givmilt delar med sig sina kunskaper kring styrelsearbete. Kristina är idag kursledare för Women In Progress utbildning Från noll till börsen, där deltagarna fördjupar sin kunskap inom verksamhetsutveckling och tillväxt från ett styrelseperspektiv.

Med en bakgrund som jurist och bankdirektör arbetar Kristina sedan 1980-talet med finansiella frågor i olika bolag, inte minst med företag i kris. Hon satt bland annat i många styrelser hos Securum, statens krisbolag under 1990-talets finanskris. Kristina säger att hennes egen erfarenhet av att snabbt lära sig hur man tar ett företag framåt och till exit har gett henne god erfarenhet av det verkliga livets styrelse-case. Där fann Kristina även sin glädje i att utbilda.

– Jag älskar att utbilda och lära ut de ”hemligheter” som finns inom styrelsearbete, att göra det komplexa förståeligt för en större målgrupp är en av drivkrafterna för mig, säger Kristina. Hon berättar om att det även är hennes nyfikenhet och vilja att lära sig mer som driver henne.

-  Att ta ett steg tillbaka och se ur ett större perspektiv, det handlar inte om göra det enkelt med enbart trevliga möten utan det gäller att hela tiden tänka på att det är för aktieägarna vi är där, säger Kristina.

-Det är viktigt att tänka på vilket ansvar det är att sitta i en styrelse och utbildning ger en bra och stabil grund att stå på. Därför är det i dagsläget extra viktigt att styrelser och företag prioriterar att utbilda sina ledamöter så att de kan fatta bra beslut, ifrågasätta och driva företagen framåt, säger Kristina.

Kristinas råd till kvinnor som vill synliggöra sin kompetens är att visa vad just de kan. Det kan vara genom att skriva debattartiklar, skapa opinion eller fram relevanta index som visar att här är en kvinna som vet vad hon pratar om, hänger med och vill driva företag. Krångla inte till med obegripliga teorier och fackuttryck, det är svårt nog ändå.


Aktuellt

Titta på nya inspirerande filmer om våra styrelseutbildningar. Tre kvinnor som genomgått utbildningen berättar. Se dem här och här..

Styrelseutbildning 2013 - några platser kvar
Anmäl dig till våra mycket populära styrelseutbildningar 2013.
- Certifieringsutbildning, 22-26 september 2013 i Budva, Montenegro, läs mer här...
- Från noll till börsen, 14-15 oktober 2013 i Stockholm, läs mer här...

Frukostmöte Managing Cultural Differences – 5 september  i Stockholm
Varför finns det kulturskillnader? Varför är det viktigt att tänka på dem? En utvecklingsprocess som leder till bättre samarbete. Mötet är kostnadsfritt. Läs mer här.

Ta chansen att träffa din nya kvinnliga styrelseledamot - den 19 september klockan 17.30 - 20.00
För femte året i rad arrangerar kunskapsföretaget Women In Progress ett matchningsevent i samarbete med Grant Thornton. Eventet är kostnadsfritt. Anmälan sker till info@womeninprogress.se

Nyhet - Introduktion till Styrelsearbete - en workshop 20 september eller 8 oktober
Du får under en förmiddag en introduktion till styrelsearbete, varför professionellt styrelsearbete är viktigt. Mer info finner du här.

Nyhet - Utbildning för styrelsementor 4 oktober och 7 november
För att styrelsearbetet ska bli mer professionellt och för att vidmakthålla hög kvalitet erbjuder Neld International Consulting utbildning för styrelsementorer. Du är då ett värdefullt stöd som erfaren person/mentor att ta upp styrelsefrågor med.
Datum: 4 oktober samt 7 november
Tid: Klockan 8.30 - 13.00 inkl lunch
Kostnad: 6700kr exkl moms

Styrelsekraft 2014 - 2015
Nu är anmälan till en ny omgång av Styrelsekraft öppen. Mer info hittar du här.

Women In Progress i Almedalen
Den 2 juli anordnade Women In Progress ett etikseminarium, "Ta styrelsearbete på allvar" i Almedalen. Medverkade gjorde bland annat finansmarknadsminister Peter Norman, Carina Lundberg-Markow, chef för Ansvarsfullt ägande på Folksam och Carl Rosén, vd på Aktiespararna.
Pernilla Varverud från Grant Thornton berättar:
- Vi är mycket nöjda med seminariet. Styrelsefrågor är något vi brinner för och arbetar med hela året. En givande paneldebatt och extra kul att det lockade så många deltagare. Det var helt fullsatt och fler som hade velat komma in. Ett tydligt tecken på att det här är frågor som intresserar och engagerar. Vi tackar alla medverkande och samarbetspartners. Foto Harald Broström/Katla Studios 

Margareta Neld föreläser i Tyskland
Margareta Neld ska föreläsa på stor konferens utanför Chemnitz den 9 september om erfarenheter från jämställdhetsarbete i Skandinavien med exempel på hur företag blir mer familjevänliga. Arrangör är SIE (Service- Innovation- Engagement) in der Wirtschaft och temat är Wirtschaft – Bildung und Gesundheit.


På nya styrelseposter - Grattis till

Ingrid Atteryd Heiman som blivit vald till Styrelseordförande i den europeiska branschorganisationen för kosttillskottsindustrin, Food Supplement Europe, och Food Supplement Foundation

Karin Burgaz som blivit vald till ordförande för Sundborn Vind AB

Viktoria Höglund som gått in i advisory board för Syster P

Katarina Burton som blivit invald i styrelsen för Advania hf

Karin Steen som blivit invald som styrelseledamot i Whyredge


”Kvinnor är väldigt bra på att få nya vänner och inte så bra på att nätverka. För män är det tvärtom/../Vad vi börjar se är att när kvinnor intar en större bredd av positioner är nätverkandet viktigt." - Citat från Madeleine Albright, före detta utrikesminister i USA på en Wall Street konferens 2012

Är du intresserad kan du här läsa mer om Women In Progress, Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Glad sommar önskar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!