Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren. Spara avsändaradressen i din adressbok så undviker du att nyhetsbrevet hamnar i mappen för skräppost!


Hållbara investeringar - Nyckeln till Afrika?

Efter Rysslands och Kinas starka tillväxt spekuleras det i vilken ekonomi som står näst på tur att blomstra. Många blickar riktas mot Afrika. Hållbart Kapital skrev redan 2011 om en SRI-trend i Afrika. En överblick av läget i Afrika visar att denna trend håller i sig och i takt med att investeringsflödet till kontinenten ökar har även SRI fortsatt att uppmärksammas. Läs mer...

CERES lanserar 10-stegsmodell för hållbara investeringar

Den traditionella finansiella analysen kommer inte att vara tillräcklig vare sig för att bemöta de risker som finns eller för att ta till vara på de nya finansiella möjligheter som skapas då vår värld förändras, menar Ceres. I en ny rapport ställer organisationen upp tio punkter för att hjälpa institutionella investerare, portföljförvaltare med flera att integrera ett hållbarhetsperspektiv i sina investeringar. Läs mer...

Svenska politiker: AP-fondernas avkastningsmål bör underordnas miljö och etik

I ett seminarium i Almedalen framförde representanter för Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet att AP-fonderna ska ta hänsyn till miljö och etik även det om sker på bekostnad av finansiell avkastning. Läs mer..

Vi som skriver för Hållbart Kapital

Undrar du vem som egentligen skriver de här intressanta och spännande artiklarna? Det är ju vår redaktion på fyra personer - Emma, Michel, Martin och Johan. Klicka här för att läsa mer om oss!

Har du missat ett nyhetsbrev?

Alla tidigare nyhetsbrev finns samlade i vårt arkiv som du hittar längst upp till vänster på www.hallbartkapital.se - eller klicka här!


Kontakt
E-post: emma.sjostrom@hallbartkapital.se
Tel: 070-536 0422

Har du fått nyhetsbrevet av en kollega och vill börja prenumerera själv? Skicka ett mejl till redaktionen@hallbartkapital.se så ordnar vi det!

Om du vill avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!