Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juli 2014

Planera dina aktiviteter i god tid!

Är du en sån där välplanerad typ som minst en gång varje år sitter ner, själv eller med hela (delar) av företaget, och lägger upp en handlingsplan för hela året?

 

Himla bra jobbat och grattis till dig!

Om du inte redan gör det är detta ett mycket bra tips. Självklart är inte alla detaljer i planen hugget i sten utan du ska vara smidig och snabb med att kunna ändra något om omvärlden kräver det.

 

Sedan kan det ju lätt bli så att planen tenderar att se likadan ut från år till år med lite datumjusteringar bara. Det gör inte så mycket, det viktiga är att du har en plan. Som dessutom alla andra på företaget också har koll på.

Olika aktiviteter utåt med dina kunder t ex ska vara med. Här ska det alltid finnas utrymme för någon som kommer med en "bright" ny idé som utvecklar era kundrelationer.

 

Olika förändringar ni gör på företaget t ex utbildningsveckor, konferenser eller när det är dags för den årliga översynen av era lokaler ska vara med. Det sista är ju alltid bra att ta hjälp med av någon utomstående expert eller bara medmänniska. Interna rutiner som ska ses över kan man ju alltid försöka göra med någon form av kontinuitet.

 

  1. Vad är viktiga saker för er som sker under ett normalt år inom kundbiten? Detta ska med.      
         
  2. Vad är viktiga saker för er som sker under ett normalt år inom produktutvecklingen? Detta ska med.

  3. När ni diskuterar detta tillsammans kommer du att bli glad att alla (delar) är med för du kommer att bli förvånad över vad som är viktiga punkter för dina medarbetare (som du inte tänkt på).      
         
  4. Ge er god tid för varje aktivitet ni väljer att ha med detta år. Ska det göras ska det göras bra och med god marginal vara klart innan det är dags för nästa aktivitet.

Sedan finns det ju ett stort önskemål att varje person/avdelning gör en egen aktivitets- och handlingsplan när ni är klara med den stora planen. Detta ska då komplettera och göra varje punkt extra bra plus att det leder till att alla känner ett större ansvar för att deras "egen" plan hålls/följs och det leder i förlängningen till att den stora planen blir himla bra den med. Ger också alltid nya uppslag för nästa år.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

En klängväxt på ett litet hus växer så fort att den varje dag fördubblar sin storlek och på 15 dagar har den täckt det lilla röda husets fyra väggar. Om vi planterar två klängväxter i husets motsatt hörn, hur lång tid tar det att täcka husets fyra väggar? Vi antar att de växer lika snabbt och att de växer i motsatta riktningar i förhållande till varandra.

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
Du har säkert räknat ut att Klara har tre hästar, en svart, en vit och en brun.

 

Stylingtips:

Gillar du att variera dina slipsdagar med flugor? Inte alltid så vanligt, men de finns och en del vågar. Kul för att kunna variera sig och också kul för att det ger en extra effekt för sin ovanlighet.

Finns ju vissa tillfällen då det är ett måste men jag tror att du kommer att se himla snygg ut även när du använder fluga till lite mer "lediga" och sportiga kläder och då blir flugan en kul och effektfull accessoar.  

 

Flugorna finns ju precis som slipsarna i många olika varianter. Både vad det gäller material, färger och mönster. Kan ju finns någon som du tänker passar bra för neutrala dagar men jag tycker förstås att om du vågar fluga kan du också våga vara fräck.

En stor fördel med fluga är att den då inte hänger och slänger och är i vägen varje gång när du käkar lunch typ. Den sitter där den ska och du är alltid snygg i den. För en del är detta en äldre mans plagg men jag vill hävda motsatsen numera.

 

Du behöver ju med flugan inte heller vara noga med längden (som att slipsen alltid ska gå precis ner till skärp- eller byxlinningen) utan här väljer du mer efter storlek, stil och smak. En liten fluga kan ha stor effekt men självklart har en större ännu mer effekt och passar bäst till den med stort ansikte och med många andra effekter i klädseln. En stor kreativ stil typ.

Har här visat några exempel på flugor men det roliga är att det finns många många fler. Du behöver inte heller vara så noga med att följa modefärgerna även om det kan vara kul det med. Din stil styr mest.

 

Var inte rädd för att blanda och mixa olika färger och mönster. Generellt brukar man säga att man inte ska ha mer än två mönster i en klädsel men det beror lite på din stil och hur du bär upp det. Får dock inte bli för rörigt är det tänkt. Rörigt för ögat.

 

Matcha och mixa precis som du tycker och med tiden kommer du att hitta din stil här. Använd flugan som ett perfekt komplement till dina slipsar och dina skarfs!

 

Lycka till!

Flugorna kommer bl a från

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!