Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juni 2014

Förändring - Kul? Kris?

Vi lever i förändringens tidevarv sägs det. Ett mantra som hela tiden spottas ut från media.

 

Kul för den som hela tiden gillar att testa nytt, att utvecklas och att ändra sig och sin omgivning.

 

Kris för den som tycker att det är käckt när saker och ting är som de är. När det finns rutiner och trygghet i det mesta och där man vet vad som sker framöver.

 

Ibland tror jag vi ändrar och omorganiserar med någon form av övertro att "Nu blir allt bra". Att man med hjälp av en omorganisation löser problem som man nog inte riktigt har identifierat ännu, känns så där. Syftet är givetvis att det ska bli bra sen, men vi riskerar att tappa folk vi behöver ha med oss längs vägen.

Att alltid sträva efter att utvecklas som person tror jag dock är nyttigt och viktigt för alla att ha som mål. Du väljer dock omfattningen av denna förändring själv. Vill du gå sakta och lugnt fram, så välj ut en sak per säsong du vill jobba med. Är du mer "vild" kan du ha en bra handlingsplan där förändringar ska ske oftare men stressa inte för det. Det ska ju trots allt bli förändringar som är bestående och bra sådana.

 

Det tar tid att ändra gamla vanor och du gör det lättare för dig själv om du tar en "sparringpartner" till hjälp.

 

  1. Det du först nu vill utveckla och ändra på ska vara något positivt. Finn ett tankesätt runt din förändring som är med bara positiva ord t ex "Ta det lugnare" ej "Stress inte".      
         
  2. Var tydlig när du vill förändras så att flera vet om det, även om du gör det för dig själv.

  3. Ditt utvecklingsmål ska vara tydligt formulerat så att du vet och känner när du har lyckats.      
         
  4. Ge dig tid att njuta av din framgång och se nu en tid framöver vad detta har lett till för förändringar i ditt arbete och liv. Fundera sedan ut vad som blir ditt nästa steg. Igen då när du vill och efter dina premisser.

Detta ovan stämmer bäst för den som inte så ofta vill förändra sig. Är du tvärtom, tror jag ändå att du kan följa alla stegen. Var extra noga med punkt 4 som gör att du hinner njuta av din framgång och kanske blir ditt val av nästa steg mer rätt när du hinner reflektera emellan. Ibland förändras saker runt oss och vi kan och hinner då anpassa oss till det.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Klara gillar hästar och tillbringar all sin tid i stallet. På frågan om hon har en egen häst ger hon ett mycket krångligt svar: "De är svarta allihop, utom två. De är vita allihop, utom två. Och sen finns det också bruna, utom två. Hur många hästar tror du hon har?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
Detta sker för att lastbilen på sin resa över bron har förbrukat bensin i vikt nog att kompensera för den lilla sparven.

 

Stylingtips:

Är du en scarfmänniska? Finns det såna tänker du säkert. Jag menar - har du gärna en scarf som effekt och accessoar till din klädsel? En del gillar det skarpt och har det alltid och då menar jag alltid. En del har det för att piffa upp "något gammal trist" eller som ny färg på en ny säsong.

 

En scarf är en extremt användbar och kul sak som funkar lika för damer som herrar. Scarfen kan vara stor och helt överdimensionerad till klädseln och just då kanske inte ha som positiv effekt. En så kallad stödkrage som en kund till mig kallar det. Scarfen kan vara en lite snusnäsduk som med sin effekt på klädseln gör en helhet helt perfekt, trots sin litenhet. Det finns alla varianter.

Du använder ju först och främst scarfen som en effekt som ger färg, brytning av material, förbättring av en halsringning, uppiffande av gammalt eller som formare av ditt ansikte.

 

En scarf kan också vara som ett kul armband eller som en form av skärp som drar blickarna till din midja eller dina höfter istället. Där scarfen finns där hamnar blickarna, så välj med omsorg vad du vill lyfta fram. Ett annat vanligt sätt är att snyggt drapera den över axlarna.

Hur du knyter den, om den nu ska knytas, styrs ju lite av om du vill att den ska hjälpa till att trolla med din ansiktsform, vilket både en scarf knuten rund eller så att det blir en V-ringning kommer att göra. V-ringning då oftast mer positiv för ditt ansikte än den som knyts rund.


Snyggt är att inte alltid knyta den alls utan att låta den hänga rakt ner vilket ofta ger bra form både till ditt ansikte och din kropp. Vill du istället att det ska ge effekt för att det är en vacker färg så ska den vara i närheten av ansiktet eller om det finns någon annan plats på kroppen du vill lyfta fram än mer.

 

En scarf är ett perfekt "träningsplagg" när man vill börja med en ny färg eller våga ha lite mer mönstrat eller våga ha lite starkare färger och då kommer detta "träningsläger" inte att kosta så himla mycket. Du vänjer dig vid det nya till endast en scarfkostnad.

 

Använd scarfen som trolleritrick och njut av dess effekter då den ger dig färg, effekt och stil. Magiskt och kul!

 

Lycka till!

Scarfarna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!