Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Maj 2014

Mod - att kliva utanför din box!

Vad är mod för dig? Det som jag kan dra mig för väldigt väldigt länge innan jag vågar göra, kanske du gör direkt och utan att blinka.

 

Fundera över vad du skulle ha nytta av att bli modigare på. För din egen utvecklings skull. För en del är det att våga lyfta luren och ringa den där kunden som du egentligen tror så mycket på. För någon annan är det att vid nästa personalmöte vara den som först kommer med en ny idé.

 

Vad är det som gör att just detta som du tänker på är så jobbigt för dig. Vad tänker du kan hända? Är det vanligt att just det händer, eller är det en lite ogrundad oro som nästan inte hänt dig alls?

 

Ett favvouttryck jag alltid haft är "Vad gör det om hundra år". Det har hjälpt mig många gånger att våga. Det kan man ofta använda i detta sammanhang för det som vi oroar oss för är ofta inte så hemskt. På något sätt gör vi själva det så enormt stort.

 

Om det skulle hända är det inte säkert att någon annan ens lägger märke till det. Och säg nu inte "Ja men jag gör det". För oftast grundar sig vår oro i vad andra ska tänka och tycka. Om de nu inte märker detta, så kan du ju inte fortsätta hämma dig själv, för din egen skull. Våga och Vinn.

 

  1. Om du ogillar "kalla" samtal börja alltid dagen fr o m nu med att alltid ringa en helt ny kund. Snart kommer du upptäcka hur bra detta funkar och du ökar till två, tre, fyra....      
         
  2. När du nästa gång gör ett val att inte t ex säga något vid ett möte, välj då istället att göra det. Ta konsekvenserna och känn att du fick ur dig det. Du har mycket att tillföra.

  3. Nästa gång du hejdar dig i en tanke där du säger till dig själv "Nej sånt kan ju inte jag". Bryt tanken och säg "Jag testar".      
         
  4. När du vill något men inte vågar, kanske första gången i just denna situation lägg dig till med uttrycket "Jag brukar ha tur" Det gör det hela lättare att tro på och det vi tror på lyckas vi med.

Som alltid är det det som vi tänker som blir vårt resultat. Våga då, med start idag, att tänka på allt du vill lyckas med, allt du vill utveckla och ändra på och allt du fr o m nu vill kunna. Du har en enorm potential bara du vågar lite mer. Ta ett steg i taget och på ett område. Våga, Vinn och Väx! Du kommer att lyckas!

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat.

 

En gåta:

Tänk dig en bro som är tre km lång och som har kapacitet att bära max två ton. En lastbil som väger precis två ton kör över bron. Precis när lastbilen är mitt på bron sätter sig en sparv på lastbilens tak, men bron rasar inte tack och lov. Hur är det möjligt?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
Stina hade hunnit ha i några sockerbitar i sitt te, så när hon smakar igen känner hon att det är samma te.

 

Stylingtips:

Väskor är en av våra bästa accessoarer och har numera blivit mycket stort även för killar och män. Hur din väska ska se ut har ju givetvis att göra med vad du ska ha den till men också vad du gillar för stil, för du vill ju att den ska kännas som "din".

 

Vi har ju tidigare pratat om olika personliga stilar som ingår när man gör sin stilanalys och vi bygger vidare på detta nu och denna månad gäller det då dina väskor kopplat till stilen Eurochic, den kanske mest speciella av alla stilar och som inte kanske förklaras så väl av sitt namn.

 

Om du är just Eurochic i din stil gillar du väskor och accessoarer som är eleganta i utseendet och heter gärna något speciellt. Ofta har du samma märke på kläderna som väskorna eller i alla fall ett märke som motsvarar dina kläder. Du har inte alldeles för många väskor utan några som ger dig perfekt effekt till det du klär dig i.

 

Du gillar inte för mycket detaljer men några ska det givetvis finnas. Kanske helst en stor effektfull detalj som ett stort silverspänne och så en slät och ren väska i övrigt. Dina väskor är en av dina accessoarer och ska synas men inte ta över helheten. Det ska vara snyggt och elegant. Chict!

När det gäller färger så ska väskorna gärna matcha dina kläder och då är det ofta lugnare och mer dämpade färger som gäller. Ibland starka men vanligare med aubergine, grått, svart och marin. Du har skinnväskor och inte olika bomullsvarianter. Inte gärna syntet heller då du kan uppleva dem för moderna och du vill hellre ha mer klass och stil.

 

Du kan mycket väl tänka dig blanka material, pressad kroko och nubuck men gärna i en snygg kombination med fina skinndelar som ger elegans till väskan. Du sticker ut med snygghet och inte med färg och detaljer så mycket.

Storlek på väska får ju givetvis styras av behovet och vad du känner för denna dag. Du kan ibland tycka att en stor väska är den effekt du är ute efter och känns kul och då är det det. Detta är en accessoar för dig men får inte styra allt.

Lycka till!

Väskorna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!