Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev April 2014

Prioritera bland dina kunder!

Detta kan ju låta rätt absurt men jag tror att du vet vad jag menar. Förr pratade man mycket om detta, numera tycker jag mer det pratas om hur man når sina kunder och i vilket media.

 

Tror dock att det kan vara värdefullt för dig och ditt företag att en gång minst per år fundera på vilka som är dina största kunder.

 

Du vet den ständigt aktuella 80 - 20 regeln. 20% av dina kunder står för 80% av din omsättning. När man gör denna koll brukar man ibland upptäcka att man lägger enormt mycket tid på en kund som knappt står för någon omsättning alls (även om du gärna skulle vilja det). Ibland tar man den riktigt stora kunden liksom lite för givet.

 

Man kan ju aldrig riktigt veta när den lilla kunden plötsligt blir stor eller den stora plötsligt vill byta leverantör men det är bra om du hittar någon form av "rättvis" fördelning på vilka du satsar dina resurser på.

 

Har du funderat på att nischa dig lite tydligare? Vet du hur dina kunder tänker om ert samarbete idag? Vad anser marknaden om er? Vilka tror de att ni vänder er till? Både reklam- och andra marknadsinsatser kan ju vara lite missvisande. Finns det kanske numera en ny grupp ni bör vända er till?

 

  1. Spåna tillsammans på företaget runt vilka som idag är era A, B, och C -kunder och hur framtiden för era samarbeten ser ut per prioritetsnivå.      
         
  2. Kan du tillsammans med vad ni anser vara lovande kunder göra någon form av kundundersökning? Kalas vore ju om de plötsligt kunde se er som en större leverantör än ni är idag och få upp ögonen för ert övriga sortiment.

  3. Tackar ni ofta, på olika kul sätt, era stora kunder för att de är just det? Även här finns det givetvis utrymme för ett större samarbete.      
         
  4. Lägg tillsammans upp en ny plan på hur ni ska bearbeta de som ni inte tror blir större, i alla fall inte just nu, och detta på ett sätt som gör att de är nöjda med ert samarbete även om de tar sig en annan form numera.

 

Var öppen för att detta med era prioriteringar snabbt kan förändras och ha en smidig plan för det. Se till så att alla håller öronen och ögonen öppna för förändringar som sker i alla era kunders branscher, så att ni snabbt kan hänga på när en kund vill bli större. Det vill vi ju hjälpa till med!


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Stina sitter på ett fint café och har beställt in en kopp gott te. När hon ska ta sin första klunk ser hon att det glatt simmar omkring en geting i hennes te. Hon ber servitrisen att byta hennes te. När hon får tillbaka teet och ska smaka ropar hon på servitrisen igen. Hon säger upprört "Du har gett mig samma te igen" Hur kan hon veta det?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
De bör fördela skatten enligt följande:
Skattletare nr 1 - 1 full kista guld + 5 halvfulla kistor + 2 tomma kistor. Skattletare nr 2 - han får 3 fulla kistor guld + 1 halvfull kista + 2 tomma kistor. Skattletare nr 3 - han får då resten som är 3 fulla kistor guld + 1 halvfull kista + 2 tomma vackra kistor.

 

Stylingtips:

Väskor är en av våra bästa accessoarer och har numera blivit mycket stort även för killar och män. Hur din väska ska se ut har ju givetvis att göra med vad du ska ha den till men också vad du gillar för stil, för du vill ju att den ska kännas som "din".

 

Vi har ju tidigare pratat om olika personliga stilar som ingår när man gör sin stilanalys och vi bygger vidare på detta nu och denna månad gäller det då dina väskor kopplat till stilen Romantisk (gäller ju oftast bara damer).

 

Om du är just Romantisk i din stil gillar du väskor och accessoarer som är enklare i utseendet men fina, inte gärna så iögonfallande. De ska fylla sin funktion men du slipper gärna väska om det är möjligt. De måste absolut passa till det du har på dig idag och inte sticka ut om det inte är fest för då kan du bli lite vildare.

 

Du gillar inte för mycket detaljer även om några kan finns och kanske också ett tryckt mönster eller någon annan kul detalj. Den får dock inte ta över din klädsel eller vara för stor.

När det gäller färger så ska väskorna gärna matcha dina kläder och då är det oftare lugnare. ljusare och mer dämpade färger som gäller. Kanske lite jordfärger eller lite havsnära toner. Olika bomullsvarianter funkar också bra och då gärna med lite blommönster och spets.

 

Du är inte mycket för blanka material utan hellre de släta fina och nätta väskorna som är vackra i sig själva. Fint gjorda och med fint skinn.

Storlek på väska får ju givetvis styras av behovet men generellt föredrar du mindre väskor som endast fyller sin funktion då du inte tänker vräka ner mer saker i väskan än du behöver. Du har ofta några väskor du gillar mest och använder helst dem. Kan se nötta ut men det gör bara skinnet snyggt och passar dig.

Lycka till!

Väskorna kommer bl a från  GOOPY by Spot

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!