Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Februari 2014

Självbild - Självkänsla - Självförtroende!

När du träffar en ny kund vid ett första möte och han/hon ber dig berätta om dig/er lite, blir du då vild och galen och kastar dig in i en livlig förklaring om dig och det företag du jobbar för, eller sväljer du luft och krymper i ditt kroppsspråk och får ur dig en mycket korrekt men torr beskrivning istället?

Vilken typ är du? När du får en möjlighet att berätta om dig blir det i stolta ordalag eller i en mer ursäktande tongång?

Jag försöker inte hålla en anställningsintervju med dig. Jag försöker bara kolla hur god självbild (hur du ser på dig själv) du har och om du förmedlar det utåt.

En del som inte alls har en så bra självbild brukar ofta överdriva vad de visar utåt och översäljer sig själva. De är de bästa som finns. Ibland kan du luras att tro på dem men det överdrivna behovet att skryta finns bara hos dem som intensivt behöver bättre självkänsla.

Vi är rätt olika som personer (minsann) och detta med god självbild kan visa sig på många sätt. T ex genom att ha en bra och harmonisk arbetsrytm som ger dig full möjlighet till fokusering. Du påverkar mer inifrån än utifrån. Det som kommer inifrån ser du till att det är saker du behöver, dvs din inre dialog ger dig stöd och inte skäll.

En annan form av god självbild kan vara tron att du alltid kan påverka. Du kan styra, ändra, göra annorlunda, byta ut, ja vad som behövs för att ändra det som är mindre bra till det som är kalasbra. 

Du vet också att du ibland inte lyckas på en gång men då provar du nytt och testar annat. Du råkade bara välja ett sätt som i detta fall (vad det nu var) inte funkade men nu testar du nytt.

Så här kan du på ett enkelt sätt testa fram hur god din självbild är:

  1. I en grupp du tillhör ska det nu väljas en som ska ha hand om ett helt nytt projekt. Är du den som erbjuder dig? Om inte - varför? Vad kan gå fel? Vad blir resultatet om det går fel? Finns det en möjlighet att det blir kalas?!
     
  2. Din närmaste chef rusar förbi dig en eftermiddag och som hastigast ber dig börja dagen hos honom imorgon. Vad är din första tanke? Beröm, befordran, skäll, kritik, avsked, smäll på fingrarna, tårta. Skuttar du iväg i lokalen och nynnar glatt resten av dagen eller tvingas du gå hem tidigare med magknip? Ytterligheter ja jag vet, men hur stort utrymme får denna kommentar av chefen i ditt huvud?

  3. Du får en stor order av en för företaget stor kund. Rusar du in och firar på jobbet och har en stor megatårta med dig? Smyger du tillbaka in och nästan inte berättar det för någon eftersom de säkert skulle säga att de hade hört att alla andra dragit sig ur affären av olika skäl. Ger du dig själv beröm när du förtjänar det? Om ja KALAS! Om nej varför inte? Väntar du dig beröm av någon annan för att det ska vara på riktigt eller finns det ingen möjlighet att du gjort något bra?
     
  4. Du får mycket beröm av chefen på ert nästa stormöte. Gör du då allt för att spara och återuppleva detta? Foton av händelsen, videoclip, inspelat på band, nedskrivet i ett mejl. Detta då saker som du använder dig av för peppning.
     
  5. En helt ny kund skriver ett gott mejl och tackar för en bra produkt, bra support och bra samarbete. Använder du detta för motivera dig själv och visar du det för andra? Har du med dig det vid tillfällen du träffar nya potentiella kunder? Står det nu på företagets webbsida?

 

Ser du det positiva som händer dig och samlar på dig till "regniga" dagar har du fattat poängen. Du ger dig själv en bra bild av dig själv (dina prestationer, ditt sätt att vara) i ditt huvud. Ingen annan behövs. Kul om de också uppskattar dig men du är viktigast. Du ska uppskatta och gilla dig själv. Allt annat tar du medvetet bort.

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Vill du bli ännu mer framgångsrik? Från menyn är du då välkommen att klicka dig fram till den utbildande boken om "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?". Det är en arbetsbok, som ska ge dig hjälp med att bli ännu bättre på att göra ett bra första intryck. Både med ord, kropp och tankar. En bok att jobba med alla tillsammans på företaget eller du i den takt du vill. Du får många tips för att lyckas i framtiden.

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

Guinea-Bissau och Nederländerna har 4. Nya Zeeland har 3 och San Marino har 2. Finland, Italien, Spanien och Marocko har 1. Iran, Korea och Schweiz har 0. Vad i hela friden är det vi räknar?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
De nummer som hör till varje dörr är 48, 49, 50 och 51. För att tiotal och enheter ska bli samma summa, måste man vid någon tidpunkt passera slutet på ett tiotal dvs från 9 till 0.

 

Stylingtips:

Nu så här mitt i vintern ska jag börja prata om vårkläder och vad som kan vara aktuellt då. Säkert har du nog själv redan sett att det finns vårkläder i butikerna redan även om det är just de första kollektionerna och du har säkert också fått alla vårkatalogerna redan. Visst känns det himla härligt! Snart är det nog vår också! 

 

Vad gäller då för våren och sommaren? Jo som jag alltid säger, och som vi ska vara tacksamma för, känns det ju som mycket funkar. Vi är inte så extremt styrda av modet längre utan gör lite som vi vill. Plus att har man god koll på sin egen färg & stil, så har man redan go koll på vad som ska köpas. 

 

Vi vill ju dock ändå fylla på med lite nytt och kanske lite av de saker vi inte har sedan tidigare. Mycket av det vi har haft för många år sedan kommer ju också åter i modet.

Tänker lite på det lite Hawaiinspirerade som finns nu i framför allt skjortor och blusar. Det livar upp både i mönster, då vi inte alltid har så mycket mönster på våra kläder och i färg då dessa är klart färgglada och livliga. Man tänker på sol, värme och härliga sandstränder.

 

Lite sportinspirerat är det alltid på våren och sommaren. Känns kul att kunna blanda lite, så att detta lite nya kan piffa upp det "gamla" vi har. Gör också det lite mer korrekta affärskläderna mjukare och somrigare.

 

Tycker också att alla dessa färger som finns är himla härliga. Finns nu både softade lite mer pudrade som t ex babyrosa och det lite tuffare och starkare ceriserosa. Både för damer och herrar. Kanske i synnerhet för herrar i år. Det går att matcha färgernas styrka till den personliga stil du vill varje dag, samt vad som passar för den image du och ditt företag vill ha.
 

Dessa färger och mönster hänger också med ner på skorna och på våra accessoarer. Vi går hela vägen med den stil vi väljer för dagen. Både tygskorna och de i skinn finns i alla färger och de lyfter din helhet.
 

Denna vår och sommar känns också som att vi tänker lite på vår form på våra kläder. Det är mycket som är lite slimmat och figursytt. Blir snyggt och gör oss smalare även vi som har lite mer än vad som behövs. Använd rätt modeller på kläderna så att de är till nytta för just dig.

Lycka till! Kläderna kommer bl a från

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!