Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Januari 2014

Dina egna kommunikations- och beteendepreferenser BLÅ!

Detta är fortsättningen på det vi påbörjade i september månad. Tänkte gå in lite mer på hur i detta fall då en BLÅ person föredrar att kommunicera och agera om han/hon får välja fritt.

 

Vi följer inte slaviskt bara en färg, kanske mer vanligt med två. Ofta är man dock rätt långt ifrån en av färgerna.

 

Det är ju också det som gör detta så nyttigt. Vi lär oss vilka vi funkar himla bra med och varför, samt vilka vi kan lära oss massor om hur vi ska funka med de som känns knepiga idag.

 

En BLÅ person är intresserad av fakta och siffror och vill gärna jobba just med det (som av en händelse). Tar sig tid att analysera och tänka igenom saker och det är viktigt för dem att det finns tid för det på arbetsplatsen, så att man inte missar något.

 

Kvalitet och att göra rätt är extremt viktigt och prioriteras högt av de BLÅ. Tar gärna på sig rollen att kontrollera saker och återkommer med korrekt information även om det kan ta tid.

Är mer fokuserad på fakta och sakfrågor än på person och känslor.

 

  1. Till en BLÅ kund - tag god tid på dig och förklara noga de exakta siffror, fakta och undersökningar du har för din      produkt/tjänst.      
         
  2. Ge den BLÅ tid att kolla allt och att      dubbelkolla det sedan. Gärna på egen hand.

  3. Prata inte så mycket "skitsnack" eller ta för lång tid på dig med inledningen. Håll dig till ämnet och försök inte bli för privat.      
         
  4. Visa att du förstår dem genom att vara lugn och saklig. Ha samma dämpade lite försiktiga kroppsspråk som den BLÅ och var noga med att ha en bra och djup ton på rösten. Allt ska vara lugnt och sansat.

 

Om du är osäker på om din kund/kollega är BLÅ (det brukar man dock gissa rätt snart), så fråga om de vill tänka på saken/behöver de mer information/har de några frågor/vill de ha en till undersökning.

 

En BLÅ kan funka bra med en RÖD person då båda är mer intresserade av sakfrågan än person och känslor. Vill dock inte bli styrd för mycket. Kan funka bra med GRÖNA då de tar det coolt och inte stressar. Har lite svårt för den impulsive och ostrukturerade GULA som vill att allt ska gå fort och utan viktiga fakta.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

I slutet av en korridor på ett fint vandrarhem finns fyra dörrar med små söta skyltar som har nummer i följd, alla tvåsiffriga. Det märkligaste är att resultatet om man summerar de fyra tiotalen är detsamma som om man summerar de fyra enheterna. Med hjälp av de här kluriga ledtrådarna, kan du numrera de fyra dörrarna i tur och ordning från vänster till höger?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
En papegoja är svaret.

 

Stylingtips:

Väskor är en av våra bästa accessoarer och har numera blivit mycket stort även för killar och män. Hur din väska ska se ut har ju givetvis att göra med vad du ska ha den till men också vad du gillar för stil, för du vill ju att den ska kännas som "din".

 

Vi har ju tidigare pratat om olika personliga stilar som ingår när man gör sin stilanalys och vi bygger vidare på detta nu och denna månad gäller det då dina väskor kopplat till stilen Kreativ.

 

Om du är just Kreativ i din stil gillar du väskor och accessoarer i mängder. De ska funka till alla dina olika aktiviteter, alla dina olika färger, alla dina olika humör och alla dina olika klädstilar. Du har massor av väskor och byter gärna väska till alla dina olika saker du ska göra under en vanlig dag och kväll.

 

Du gillar att väskan har massor av olika och gärna lite knepiga och annorlunda detaljer. Finns det inte kul detaljer på dem så gör du egna och sätter dit. Du ändrar själv efter tycke och smak och kan få en gammal väska att bli ny med lite nya egenskapade effekter. Du gillar tryckta mönster och gärna blandningar av detaljer med mönster och detaljer som t ex i silver eller färger.

När det gäller färger så ska väskorna gärna matcha dina kläder och då är det alla färger som finns som gäller. Gärna starka och extrema. Mycket färg som kombineras med ännu mer färg. Du vill synas med dina väskor och gillar det.

 

Du gillar alla typer av material, såsom blanka, ruggade, grova och släta. Skinn blandat med mocka eller nubuck och kanske lite tyg mitt i allt det. Allt som känns kul och annorlunda. En enkel slät skinnväska är inte för dig.

Storlek på väska får ju givetvis styras av behovet men du har egentligen alla varianter. Det beror på behovet och humöret och vad du kan tänka dig denna dag. Ibland en alldeles för stor väska för att helheten ska bli ok men det gillar du och trivs i. Du ska ju dessutom snart byta både kläder och väska. Du gillar att ha kul med dina väskor.

 

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!