Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev December 2013

Dina egna kommunikations- och beteendepreferenser GRÖN
  

Detta är fortsättningen på det vi påbörjade i september månad. Tänkte gå in lite mer på hur i detta fall då en GRÖN person föredrar att kommunicera och agera om de får välja fritt.

 

Vi följer inte slaviskt bara en färg, kanske mer vanligt med två. Ofta är man dock rätt långt ifrån en av färgerna.

 

Det är ju också det som gör detta så nyttigt. Vi lär oss vilka vi funkar himla bra med och varför, samt vilka vi kan lära oss massor om hur vi ska funka med de som känns knepiga idag.

 

En GRÖN person tycker om att arbeta och fungera i en grupp. Han är den perfekta lagspelaren som är grymt lojal mot teamet, arbetsuppgifterna och företaget.

 

En GRÖN person är mycket känslig för stämningen i gruppen och för vad andra människor tycker, känner och tänker. Föredrar att lyssna och ta in hellre än att prata själv och att styra. 
  
En ovärderlig genomförare och en person som gillar rutiner och trygghet. Skapar detta också för andra genom sitt sätt att vara.

      
  1. Du får med den GRÖNA kunden på tåget genom att visa att detta är vad andra valt och att många kommer att gilla detta. Personers känslor är vikigt här.        
           
  2.   
  3. Du måste först skapa en god relation till den GRÖNA innan du kan påverka och sälja något. Detta får ta den tid det tar.

  4.   
  5. Den GRÖNA kommer aldrig att köpa på studs utan tar tid på sig, rådfrågar och visar kollegor. Stressa inte denna person med något tidsperspektiv.        
           
  6.   
  7. Var lugn och harmonisk och följ den GRÖNA personen i sitt dämpade tal och i sitt reserverade rörelseschema. Pratar ofta lågt och mer diskret. Gör så du också då.

 

Om du är osäker om din kund/kollega verkligen är GRÖN, så fråga om det är viktigt att alla tycker lika/om regler/rutiner/vanor är viktiga/om vi ska ta det i lagom takt.

 

En GRÖN vill gärna funka bra med alla men stressas av den RÖDAS fart och dominans. Kan tycka att de GULA är lite för impulsiva och ostrukturerade även om de är goa och att de BLÅ är lite för ointresserade av person och mer fokuserad på fakta.
 
 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET   FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det   första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration   blandat med lite annat kul som ger dig energi!                              

          

En gåta:

Vem talar utan att tänka (du kommer kanske på många), skriker utan att ha ont, skrattar utan humor och ljuger utan att veta om det?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
Klurigt eller. De är givetvis trillingar.

 

Stylingtips:

Väskor är en av våra bästa accessoarer och har numera blivit mycket stort även för killar och män. Hur din väska ska se ut har ju givetvis att göra med vad du ska ha den till men också vad du gillar för stil, för du vill ju att den ska kännas som "din".

 

Vi har ju tidigare pratat om olika personliga stilar som ingår när man gör sin stilanalys och vi bygger vidare på detta nu och denna månad gäller det då dina väskor kopplat till stilen Klassisk.

 

Om du är just Klassisk i din stil gillar du väskor och accessoarer som är, helt överraskande, klassiska i snittet och inte för mycket mode i dem. De ska givetvis kännas modernt med det som just är trixet med klassiskt är att det alltid funkar. De ska funka till många av dina olika aktiviteter under en vanlig dag och passa till allt du kan välja att klä dig i, för du gillar inte att fixa och trixa med för många väskor.

 

Du gillar lite detaljer men absolut inte för mycket. Detaljerna ska inte vara för iögonfallande om vi inte pratar fest och partyväskor. Det får vara mönster och tryck på även om du föredrar lite renare och enklare. 

När det gäller färger så ska väskorna gärna matcha dina kläder och då är det oftare lugnare och mer dämpade färger som gäller. En typisk färg på väska för en klassisk är givetvis marinblå men det är inte så himla lätt att hitta. Därför blir även de svarta väskorna ok. Möjligen också en vacker vinröd eller rent röd.

 

Du är inte mycket för blanka material men det kan förekomma i en fin blandning med mer släta och fina skinn. För dig är det alltid en äkta skinnväska som gäller. Även en mockaväska kan funka. Du kan också gilla väskor som heter något speciellt...

Storlek på väska får ju givetvis styras av behovet men generellt föredrar du mindre väskor som ser mer elegant och snyggt ut. Inte för överarbetat och packat.

 

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!