Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev November 2013

Dina egna kommunikations- och beteendepreferenser GUL!

Detta är fortsättningen på det vi påbörjade i september månad. Tänkte gå in lite mer på hur i detta fall då en GUL person föredrar att kommunicera och agera om de får välja fritt.

 

Vi följer inte slaviskt bara en färg, kanske mer vanligt med två. Ofta är man dock rätt långt ifrån en av de övriga färgerna.

 

Det är ju också det som gör detta så nyttigt. Vi lär oss vilka vi funkar himla bra med och varför, samt vilka vi kan lära oss massor om hur vi ska funka med de som känns knepiga idag.

 

En GUL person tycker om när saker händer, gärna lite spontant och roligt. De gillar att tillsammans med andra hitta på nytt och förändra. Nya projekt, nya kunder, nya idéer, nya ja allt nytt är kul och bra.

 

En GUL får ofta andra i gruppen att känna sig motiverade och inspirerade att hänga på och är en bra ledare. Tycker om människor och pratar gärna med allt och alla.

Gillar att vara ansvarig för att teamet är kreativt och får ofta nya tankar och idéer från allt de gör, både i arbetet och privat, som de sedan tar med till jobbet.

  1. Tag dig tid att skapa en relation med en GUL kund som tycker att detta är mycket viktigt.      
         
  2. Låt den GULA prata men var inte rädd för att vara med i matchen och prata du med. GUL behöver inte styra.

  3. GUL vill ha med sig andra på beslut. Det är därför perfekt att bjuda in honom och hans kollegor till era kundaktiviteter. Då får man med sig alla och det blir socialt och bra.
               
  4. En GUL person pratar fort, högt och mycket och kan vara väldigt personlig. Han har ett livligt och engagerat kroppsspråk som du bör försöka hänga med i. Det visar att du är någon att bry sig om.

 

Om du är osäker på om kunden/kollegan är GUL, så fråga om det är viktigt att det är roligt/nytt/ eller om det är viktigt att alla är med på banan. Tråka inte ut en GUL med en massa fakta.

 

En GUL funkar bäst med andra GULA om det inte tävlar om vem som kan prata mest. Funkar bra också med GRÖNA då det för dem båda är viktigt med människor och känslor, mindre bra med BLÅ som är för långsamma och analytiska. Kan funka bra med RÖD om de inte dominerar och styr för mycket.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Tom och Calle ser identiskt lika ut. De är födda på samma dag och samma år av samma mamma och de har samma pappa. Ändå är Tom och Calle inte tvillingar! Hur kan det komma sig?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
Den stackars gamle mannen har hicka. Bartendern skrämmer honom rejält med pistolen och hickan försvinner.

 

Stylingtips:

Väskor är en av våra bästa accessoarer och har numera blivit mycket stort även för killar och män. Hur din väska ska se ut har ju givetvis att göra med vad du ska ha den till men också vad du gillar för stil, för du vill ju att den ska kännas som "din".

 

Vi har ju tidigare pratat om olika personliga stilar som ingår när man gör sin stilanalys och vi bygger vidare på detta nu och denna månad gäller det då dina väskor kopplat till stilen Naturlig/Sportig.

 

Om du är just Naturlig/Sportig i din stil gillar du väskor och accessoarer som är enklare i utseendet men framför allt extremt praktiska. De ska funka till alla dina olika aktiviteter under en vanlig dag och passa till allt du kan välja att klä dig i.

 

Du gillar inte för mycket detaljer även om några kan finns och kanske också ett tryckt mönster eller någon annan kul detalj. Den får dock inte på något sätt göra ditt användande krångligt.

När det gäller färger så ska väskorna gärna matcha dina kläder och då är det oftare lugnare och mer dämpade färger som gäller. Kanske lite jordfärger eller lite jeansstuk. Olika bomullsvarianter funkar också bra. Gärna någon bra odlad bomull då om det finns.

 

Du är inte mycket för blanka material utan hellre lite ruggade och grova som gör att det ser naturligt ut t ex om vi pratar om en skinnväska.

Storlek på väska får ju givetvis styras av behovet men generellt föredrar du mindre väskor som endast fyller sin funktion då du inte tänker vräka ner mer saker i väskan än du behöver. Du ska ju ha med den överallt och i alla lägen.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!