Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Oktober 2013

Dina egna kommunikations- och beteendepreferenser RÖD!

Detta är fortsättningen på det vi påbörjade i september månad. Tänkte gå in lite mer på hur, i detta fall då, en RÖD person föredrar att kommunicera och agera om de får välja fritt.

 

Vi följer inte slaviskt bara en färg, kanske mer vanligt med två. Ofta är man dock rätt långt ifrån en av färgerna.

 

Det är ju också det som gör detta så nyttigt. Vi lär oss vilka vi funkar himla bra med och varför, samt vilka vi kan lära oss massor om hur vi ska funka med de som känns knepiga idag.

 

RÖD t ex är en person som föredrar tempo och fart. Vill komma snabbt till beslut och agera på det. Blir lite "trött" när besluten tar för lång tid och det blir för mycket diskussion.

 

RÖD tar gärna ansvar och leder. Ibland med tuffa tag om de tror att det behövs. Ofta en naturlig ledare i en grupp, som många kan vara nöjda med. 



RÖD gillar att bli utmanad och att tävla. Har du en RÖD som kund ska dina argument vara att utmana honom att prova. Det kan han inte säga nej till.

 

  1. Ha koll på tiden och sitt inte ned för länge med en RÖD kund. Tappar då intresset. Var snabb och kom till sak.

  2. Visa på resultatet fort så att han ser vad han kan få ut av att lyssna till dig.

  3. Han kan genast få en av produkterna och resten kan komma sen. Bra, då kan han köra igång genast. 
              
  4. En RÖD pratar fort och har ett både stort och kraftfullt kroppsspråk. Häng med i detta och visa att du är värdig hans respekt.

 

Om du är osäker på om kunden/kollegan verkligen är RÖD (det brukar man inte vara för de är rätt tydliga), så fråga om tid är viktigt/om resultatet är viktigt/om bestämmandet är viktigt. En RÖD funkar ofta bra med en GUL, som är lika snabb även om de pratar lite mycket, dock. Funkar mindre bra med GRÖNA som är för långsamma och personfixerade och också mindre bra med BLÅ som är för noga med fakta, detaljer och att tänka igenom allt noga. 


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

 

En gåta:

En skäggig gammal gubbe med långt grått hår kommer in på en bar i norra Spanien. Mannen ber bartendern om ett glas vatten. Då tar bartendern upp en pistol och siktar på honom, varpå gubben säger "Tack" och går ut igen. Varför?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
Mycket svårt skrivet kanske man jag gissar att du har klurat ut att skålen var halvfull en minut tidigare.

 

Stylingtips:

Det finns olika teorier när det gäller färgläran men den jag tycker är enklast att förhålla sig till är den med fyra grundfärger, grön, gul, röd och blå. De bildar som en cirkel med de fyra grundfärgerna kl 12, 3, 6 och 9.

 

Jag vet att det är väldigt många som tycker det är svårt att kombinera och välja "rätt" färger när de klär sig eller köper kläder och därför hamnar lätt i svart och vitt som är de två färger som minst hjälper oss i våra egna färger. De antingen stjäl färg från våra ansikten (blir skuggigare) eller gör oss blekare, och vem vill det?

 

Ett bra och enkelt sätt att tänka är att välja färger som matchar varandra. Suck, tänker du då. Det var ju det du inte kunde.

 

Denna gång handlar tipset om att kombinera med flera olika färger. I synnerhet med två i alla fall. Är du våghalsig och vild är det alltid kul med kombinationer av direkta kontrastfärger t ex då gult och blått eller grönt och rött. Du ser några grön-röda kombinationer ovan. Tokigt kanske du tänker men här finns en himla massa nyanser att välja på, så det kan bli riktigt snyggt.

 

Det går också att göra det lite tryggare och säkrare genom att lägga till någon riktigt mörk nyans av någon av dessa kontrastfärger. Eller faktiskt också lägga till en tredje färg som är vald av de riktigt säkra mörka nyanserna t ex mörkbrunt eller marinblått. Två extremt användbara färger på basplagg.

 

Jag gillar ju när folk kombinerar lite galet och kanske också "fel" men ser det kul ut, passar deras stil och är ok som deras arbetsimage är jag helt för det. Det jag också vet är att många fler skulle vilja våga göra dessa vilda kombinationer och kan du inte nu bara prova? Var lite tokig och se vad det leder till. Kanske får du mer komplimanger än någonsin. 

Om du tycker att detta låter som en dyr test, så välj då att börja dina tester med plagg som är lite billigare vid inköpet. Som typ då toppar, accessoarer som slipsar, skarfs, skärp och skjortor, Vänta med kostymerna tills du varit på "träningsläger" ett tag. Think outside the box och få dig en himla kul höst!

 

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!