Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev September 2013

Hur kommunicerar och agerar du - D.I.S.C!

På sig själv känner man andra, som det heter. Vi kan ha grymt stor nytta av att lära mer om detta i alla våra relationer, gärna då med våra kunder.

 

Ibland känner man direkt att det bara stämmer med en kund "Va kul, så trevlig han är". Det kan ju mycket väl vara så och vad som också är troligt är att han är lik dig.

 

Lika barn leka bäst. Men du kan ju inte alltid välja vilka du ska "leka" med men vi kan välja att anpassa oss och att försöka förstå andra också. De kan ju vara rätt ok de med...

 

En kul och lättbegriplig metod för att förstå hur vi själva väljer att agera och kommunicera, och självklart då även andra, heter D.I.S.C-metoden. Den är nära 100 år gammal och är den med färgerna röd, gul, grön och blå, du vet.

 

Den förklarar massor för oss (även om den inte förklarar allt vi gör...) och hjälper oss att snabbare, effektivare och proffsigare nå fram med de budskap vi vill till t ex våra kunder.

Funkar ju givetvis också kalas för att få ett team på en arbetsplats att fungera ännu lite bättre.

 

  1. Är du en livlig typ där allt gärna ska gå fort, både beslut och genomförande? Eller vill du ta det lugnt och inte hasta fram något?
               
  2. Ser du oftast mest till sakfrågan och glömmer personen eller är du noga med att få med dig alla på tåget?

  3. Sitter du lugnt på ett möte och tar in allt eller känner du att du gärna vill kommentera och få ordning på mötet och det som sägs?
               
  4. Söker du att hitta den rätta känslan för teamet och ditt arbete eller är det mer viktigt att allt går rätt till och att kvaliteten hålls på en hög nivå?

 

Varje färg/typ tycker givetvis själva att de är de mest normala... Men alla är vi olika och nyckelorden för varje typ/färg kan i korthet beskrivas med:
Röd: beslutande, drivande, snabb
Gul: spontan, social, inspirerande
Grön: samarbete, genomförande, lojal
Blå: analytisk, korrekt, kvalitet


Vi jobbar vidare nästkommande månader med mer om de olika färgerna och hur de föredrar att kommunicera, agera och bli behandlade.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Som är vanligt numera sitter två personer och chattar online. En kille och en tjej. "Jag är en kille", skriver den person som har den svarta datorn. "Jag är en tjej", skriver den person som chattar från den vita datorn. Om åtminstone en av dem ljuger, vem sitter vid den vita datorn och vem sitter vid den svarta?

En liten utmaning för dig att klura på. Detta är du säkert bra på dock. Jobba med hjärnan är kul! Du sköter väl om dig!

Svar på föregående månads gåta:
Hon skulle om det bara hängde på pengarna välja det andra företaget. Det blir bäst både år ett och år två. 

Stylingtips:

Det finns olika teorier när det gäller färgläran men den jag tycker är enklast att förhålla sig till är den med fyra grundfärger, grön, gul, röd och blå. De bildar som en cirkel med de fyra grundfärgerna kl 12, 3, 6 och 9.

 

Jag vet att det är väldigt många som tycker det är svårt att kombinera och välja "rätt" färger när de klär sig eller köper kläder och därför hamnar lätt i svart och vitt som är de två färger som minst hjälper oss i våra egna färger. De antingen stjäl färg från våra ansikten (blir skuggigare) eller gör oss blekare, och vem vill det?

 

Ett bra och enkelt sätt att tänka är att välja färger som matchar varandra. Suck, tänker du då. Det var ju det du inte kunde.

 

Det jag menar som är mitt förslag just att t ex välja en lila nyans och sedan kombinera det med lila nyanser runt ikring. Kanske i två ljusare toner eller i två mörkare lila toner. Du kan om du vill ha en riktigt mörk nyans, en riktigt ljus variant och en typ mitt emellan. Också det en bra kombination.

 

Väljer man grundfärgen blå t ex kan man sedan välja två nyanser av blått som går åt det kallare hållet till, istället för åt det varmare, som har mer gult i sig. Lika lätt och enkelt det. Då är man trygg.

 

Trixet brukar komma när man ska lägga till ytterligare en färg men just detta tips handlar om att du inte behöver ha mer än en färg (kanske inte varje dag då). Det går alldeles utmärkt med bara en. Kanske t o m snyggare så.

 

Det finns nästan alltid en riktigt mörk variant eller nyans av vilken färg som helst, möjligtvis inte gul (och säg då inte vit heller då för att reta mig). Den mörka nyansen kan vara en bra färg till t ex kostymen, byxan, kjolen eller kavajen. Så kompletterar du detta med två andra toner. 

Bra att prova som mörk variant är marinblått, mörkbrunt, buteljgrönt, vinröd, plommon och en massa massa fler!

 

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!