Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Augusti 2013

Händernas språk och signaler!

En vanlig oro eller rädsla för folk som går mina utbildningar är att de ska behöva ändra sig. Till något de inte vill vara, för utvecklas vill de nog.

 

Självklart kan man förstå det men kanske drömmer jag om att vi alla skulle ha än ännu större vilja och nyfikenhet att prova nytt. 

 

Då tänker jag främst nu då på att våga och också vilja lägga sig till med nya och kanske gärna då också större kroppsspråksrörelser. Idag gäller det främst då våra gester med våra händer.

 

Jag upplever ibland att händerna har ett eget språk. Inte så att två par händer själva sitter och diskuterar i ett hörn utan att det vi pratar om ibland inte förklaras med hjälp av händerna eller väldigt mycket förklaras med händerna för att vi inte riktigt får fram det med orden.

 

Oftast brukar dock en livlig person ha stora rörelser och se trygg ut med det och en lugnare person lite mindre rörelser, vilket känns fullt normalt.

Eftersom kroppsspråket står för så enormt stor det av vår totala kommunikation är det ju extra viktigt att både vara bra på ett tydligt eget kroppsspråk plus att också vara bra på att läsa kundens kroppsspråk.

 

  1. Vad gör kunden av sina händer precis när ni satt er ner för ett möte? Vad gör du själv av dina?  

  2. Hur använder kunden sina händer när han pratar, speciellt när han blir lite engagerad? Hur gör du med dina?

  3. Kan du hitta lösningar på att "få loss" kundens händer om de har "fastnat" i t ex en      armkorsning? Behövs för att även få loss kundens tänk.  

  4. Kan du på ett bra och finkänsligt sätt vidröra kundens händer? Vi vet att beröring är viktigt och påverkar.

 

Fråga dina kollegor och gärna också dina kunder hur de uppfattar dina handgester. Lär och prova nytt. Vi vet att vi spontant och instinktivt gillar att röra oss och våra händer när vi är engagerade och gillar något. Ha koll på om du visar detta engagemang och lär dig att läsa din kund så att du ser när han eller hon är med dig i matchen.
 

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

Det är släktträff i den gamla herrgården. Följande människor finns med; en farfar, en farmor, två fäder, två mödrar, fyra barn, tre barnbarn, två systrar, en bror, två döttrar, två söner, en svärfar, en svärmor och en svärdotter. Vilket är det minsta antalet människor på träffen och vilka är de?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
Lite klurig denna. Den fick jag egentligen inte ta med sa min syster. Nåja svaret är att det finns två sanna påståenden: det tredje och det fjärde.

Stylingtips:

Du tänker säkert att jag nu fått solsting om jag börjar prata om höstmodet. Säkert har du nog själv redan sett att det finns höstkläder i butikerna sedan veckor tillbaka och du har säkert också fått alla höstkatalogerna redan. 

 

Vad gäller då för hösten? Ja som alltid, och som är bra, känns det ju som mycket funkar. Vi är inte så extremt styrda av modet längre utan gör lite som vi vill. Plus att har man god koll på sin egen färg & stil, så har man redan go koll på vad som ska köpas. 

 

Vi vill ju dock ändå fylla på med lite nytt och kanske lite av de saker vi inte har sedan tidigare. Det jag tycker känns kul och som jag alltid vill puffa för är mönster. Prickigt, blommigt, randigt och självklart allt djurprint. Mönster i byxor i synnerhet. Du får gärna ha mönster på alla av dina plagg. Ger liv och effekt. Kommer finnas kvar fler säsonger.

 

Färgerna är som alltid på hösten lite mörkare och jordigare. Stora färger är vinrött och även många andra nyanser av rött. Gärna åt det lite mörkare hållet. Kul och ger mycket färg och liv. Här tycker jag också jag vill slå många extra slag för plommonfärgen eller typ aubergine. Passar perfekt på massor av plagg och både till damer och herrar.

 

En annan kul färg som också syns och gör att du syns är senapsgult och varianter av det. Går att ha med i alla dina plagg som lyft och som en kul detalj.

 

Numera kommer det ju många olika kollektioner från klädmärkena. Lite tunnare och ljusare det som kommer nu och så blir det lite mörkare, varmare och grövre längre fram på hösten. Så köp inte allt nu utan dutta lite med nyheterna, så att du alltid kan lägga till lite nytt kul. Gör hösten roligare. 

Tycker man att det man har räcker alldeles utmärkt till hösten, så kan man piffa och förnya med accessoarer. Som smycken, slipsar, skarfs, väskor och annat kul som gör att det du har ser ut som helt nytt. Också kul då det finns massor av möjligheter här.

 

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!