Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vätternrundan 2013

Innan start var nervositeten som alltid stor. Passar det bäst med bara kortärmat och korta ben? Kanske armvärmare? Och den stora frågan i år, kommer vinden att mojna? Efter start så kom alla svar. Vinden mojnade lite framåt dagen men många fick en ganska blåsig och tung resa ner till Jönköping.

Sedan tack vare att vi vände så fick vi vinden snett från sidan och det blev lite lättare. Relativt lättrullat på västsidan av sjön vilket naturligtvis medförde att det blev motvind igen den sista biten efter Askersund. Mirakulöst nog så brukar krafterna då komma tillbaka.

Det var cirka 130 startande till starttiderna 04.10 och 04.12 och cirka 40 startande till starttiden 09.50 bokade via HCK (totalt alltså cirka 170 från HCK). Till det så vet vi att det fanns några som startade på andra startider. I bussen fanns det några platser kvar men boendet på Carlsund var fullbokat (70 platser). Det var alltså ett stort intresse.

Det var ovanligt få olyckor i år vilket är mycket positivt.

Som ett exempel på detta så fick vi e-post från en cyklist på Vätternrundan som skriver:

"Jag tyckte att man kunde märka att ni jobbar med disciplin, säkerhet och hänsyn/omsorg för sina medtrafikanter och man inte tummar på detta för sluttidens skull. Tack och låt gärna era medlemmar få veta att de sticker ut från mängden."

Tack till alla arrangörer och medcyklister för ett roligt lopp!

Hisingen Runt

Motion

Just nu har vi sommaruppehåll på våra organiserade motionsrundor. Vi startar igen 4/8 efter förhoppningsvis många varma soliga dagar med grill och bad.

Samtliga cyklar har kombipedaler och funkar med både vanliga skor men även med SPD (mountainbikeskor).Vi har fått ytterligare två stycken lånecyklar till våra motions- och introduktionsrundor. I och med detta har vi fem stycken cyklar för de som vill prova att cykla en landsvägscykel (racer) på någon av rundorna som startar från klubblokalen.

Vi söker cyklister som kan tänka sig att ingå i vår trevliga grupp med ledare. Är du intresserad så hör av dig till kontakt@hisingensck.se och anmäl ditt intresse.

Aktiviteter

Årets grillfest i Skintebo gick av stapeln den 19 juni veckan efter Vätternrundan. I vanlig ordning samlades ca 80 glada HCKare men för första gången på många år möttes vi av regn. Vi fick ta plats inne i gillet, kanske var detta på grund av en solig Vätternrunda och i så fall var det väl värt regndropparna denna onsdagskväll! Det bjöds på grillat kött, lax och en buffé med mat beräknat till ca 150 personer men det går åt när det är hungriga cyklister. Väldigt roligt att se många blivande cyklister när även den yngre generationen var inbjuden.

Tävlingar

Vi befinner oss mitt i mästerskapssäsongen nu och HCKs tävlingscyklister har varit flitiga under juni.

Första helgen i juni var laget uppe i Uddevalla och körde GP och tempo. I lördagens GP-lopp tog Erik Jedvik en tredjeplats i H30 medan Jeanette Arbjörk vann DSport med Sara Rönnberg på andra plats. Jeanette och Sara upprepade bedriften i söndagens tempolopp där HCK även tog en andraplats i D50 genom Lotta Jegenstam. Rasmus Olsson och Kristoffer Creutz slutade tvåa och trea i H30.

Några cyklister åkte även upp till Stockholm en vecka senare för den s.k. Stockholmshelgen då flera lopp arrangeras i Stockholm med omnejd. Här lyckades HCK-arna bäst på Dybeckstempot: Moa Johansson tog sin första seger i elitklass och Rasmus Olsson visade stabil form och slutade tvåa i H30.

Under midsommarhelgen gick SM i Åstorp av stapeln. Moa Johansson representerade HCK på damernas linjelopp men råkade tyvärr ut för en tidig vurpa och tappade klungan.

Slutligen är HCK stolta över att tre cyklister blev uttagna till veteranlandslaget (H30) för Nordiska Veteranmästerskapen i Randers i Danmark 6-7 juli. Kristoffer Creutz klädd i landslagströjan både i tempo och linje, Rasmus Olsson i tempot och Daniel Svensson i linjeloppet.

MTB Träningar

Cyklar Du MTB och vill dela med dig av dina erfarenheter?? HCK behöver Dig!!

HCK planerar att starta upp ledarledda MTB träningar under hösten och kommer att bilda en arbetsgrupp som planerar och samordnar.

Maila kontakt@hisingensck.se och anmäl Dig!

Randonnée

Saxat från Stockholm > Göteborg:

Det blev ett intensivt ett och ett halvt dygn för cyklister och funktionärer. Loppet inleddes i perfekt sommarväder vid randen av Riddarfjärden i huvudstaden och avslutades i klorofillfylld kafémiljö aningen söder om centrala Göteborg, i mindre perfekt väder. 

Banan har några fler höjdmeter per mil än randonnéloppens randonnélopp Paris-Brest-Paris (som är dubbelt så långt som Stockholm-Göteborg. Paris-Brest-Paris tillåter också mer tid att sova per mil...) men de är fördelade annorlunda. Här är småbackarna fler vilket gör att de släta partierna är färre.

För att fler ska få tillfälle uppleva glädjen att för egen maskin och "över dagen" cykla mellan Stockholm och Göteborg, två av världens trevligaste städer, kommer maxtiden att höjas till 35 timmar. Startordningen ska ändras så att cyklisterna är märkbart mindre utspridda från sent på kvällen och sista cyklist kommer till Göteborg tidigare på kvällen, trots längre tid på vägen.

Ordförande har ordet

Vårsäsongen är avklarad och HCKs motionsgrupp med alla ledare har gjort ett kanonjobb. Racegänget tävlar mer än på många år och har börjat bli ett riktigt gott gäng. Radonnéegänget kör också för fullt och det finns en stor nyfikenhet från flera bl.a. från mig själv att pröva på och köra några rundor.

I Motala hade vi möte med VRs ledning och beslutet som tagits om förändrade förhållanden för cykelklubbarna kvarstår. Detta har lett till att flera av Sveriges klubbar har kontakt för att se om det finns alternativa motionslopp. På senaste styrelsemötet var Team Kungälv inbjudna. Där bollades de olika förslag och vi valde ut ett antal lopp som vi skall titta närmare på. Vi återkommer i höst med mer information.

Vi har även påbörjat diskussioner om Hisingen runt och hur vi skall klara ett ökat deltagande och bibehålla eller öka kvaliteten samt vara så trafiksäkra som möjligt. Jonas Birgersson vår HR general är igång med kreativa tankar.

Nya planer är igång när det gäller spinningen också och det kommer bli mycket spännande i vinter.

Håll utkik för snart kommer höstlägret samt en liten överraskning till alla er som ställt upp som funktionär under Hisingen runt.

Ha en skön semester och lägg gärna ut på forumet och/eller facebook om ni tänker cykla för det är säkert flera som gärna hänger på.

Följ oss på Facebook och/eller Twitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!