Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev BMWSC Header

 
 

Våra Sponsorer

100% BMW


Forenade Bil

Schmiedmann

bmwofSucaba

Millway

Ancrona

Akutbargarna

Länkar och Kontakt
Hemsida - www.bmwsc.com
Medlemsskap
Gatbilssektionen
Time Attack sektionen
BMW Cup sektionen
BMWSC styrelse
BMWSC Forum
BMWSC på Facebook
Länk Anmälan Nyhetsbrev

 

Hej

Extrainsatt nyhetsbrev !

Hej på er alla, här kommer ett extrainsatt nyhetsbrev som är av yttersta vikt att ni läser !


Bullernivåkrav enligt miljöbalken kommer från och med nu mätas och bilar som överstiger bullernivån kommer stängas av från körning.

Jag har på senare tid haft ett antal telefonsamtal med både kommunenrepresentanter och ansvariga banägare. Detta av anledningen att den lag om bullernivå som det beslutades om i miljöbalken redan 1975 (om jag minns rätt) och som har under senare år mätts på ett par av Sveriges racingbanorn kommer nu att resultera i att bilar som bullrar för mycket stängs av från körning.

BMWSC/CS och alla Sveriges motorklubbar har de senaste åren kört mer eller mindre på lånad tid gällande bullernivåerna. Vi har givetvis sett att saftblandaren går igång när man passerar bullermätarna men det har egentligen inte utdömts några begränsningar, endast i undantagsfall. Detta kan vi tacka våra banägare för, eftersom om det skall utdömas begränsningar så skall det vara på rätt grunder och rätt mätningar. Utrustningen har varit alldeles för dyr, det har inte kunnat korrekt fastställas hur, när och var det skall mätas, osv. Även de banor som köpt in rätt bullermätinstument för dyra pengar har haft en testperiod för att trimma in utrustningen.

Denna tid är nu förbi. Sedan 2013 så har banägarna fått kommunerna på sig, det finns representanter från kommunen med i projektgrupper på många av sveriges banor, det har utförts mätningar hos grannhusen runt banorna för att bedömma hur mycket buller som faktiskt kommer hela vägen fram till husen.

Så det jag vill informera om är att nu är denna testperiod förbi, det finns fastslagna regler för hur, när och var mätningarna skall ske. Det har det även beslutats om hur många dagar varje bana får ha bullerevenemang på varje år. Alla banor har så klart inte fått detta ännu men då kommer det beslut inom kort. Nu pratar jag inte om det som vi i racingmun kallar bullerdagar med 105 db som gräns utan antal dagar med normal bullernivå på 95db, och det är inte många heller tyvärr. Det handlar om runt 20 dagar per år, nån har fler nån har färre. Som ni märker är det definitivt inte många.

Jag har så klart argumenterat att detta hindrar sportens utveckling och framtid samt att det känns som att allt i detta land bara handlar om att förbjuda medborgare att göra annat än att lovorda staten och betala skatt för att sen buga o ta skiten dom slänger på oss. Vi har givetvis också kommit med enligt oss extrem logik som att; om man väljer att köpa ett hus bredvid en racingbana eller under inflygningen till Bromma eller Arlanda så har man per definition inte rätt att klaga på buller, men så är det tyvärr inte :-(

Faktum kvarstår och om vi inte rättar oss och banägarna inte följer bullerkraven så kommer sporten inte finnas kvar i så många år till.

Så nu till det som påverkar oss alla. De flesta av dom banor som vi kör på i Sverige har nu köpt in, installerat och testat av bullermätutrustning för ca 150.000 sek per bana och kommer enligt en, till dom presenterad, vetenskaplig metod mäta alla deras event, och de bilar som överstiger bullernivån kommer stängas av från körning. Detta givetvis efter att man blivit informerad att ens bil bullrar för mycket och man får en chans att åtgärda det.

Så nu till BMWSC's körning på Mantorp den 7:e Juli och givetvis de kommande körningarna på Ring knutstorp och Gelleråsen.

Bullernivån som gäller är 95db. Detta kommer mätas under hela dagen. Mätningar kommer göras på individuella bilar när dom passerar mätpunkten som är på start och målrakan. Bilar som kommer i grupp kommer ej kunna mätas då det inte går att få fram vilken bil det är som bullrar samt att bilar i klunga kommer interferera med varandras buller och därmed också öka bullret till en högre decibelnivå än om dom skulle passera själva. Förutom detta kommer en bil som potentiellt är identifierad med för hög bullernivå behöva passera mätpunkten minst 3 gånger innan det fastställs att den bullrar för mycket.

Så min rekommendation till er, våra medlemmar, vet ni med er att eran bil bullrar över 95 db vid en fullgaspassering av mätutrustning som är på 5 meters avstånd (10 meter på mantorp men då gäller också 90db), se till att göra något åt det annars kommer ni inte få köra så mycket mer. Det finns massor av sätt att få ner bullret, tror säker massor av våra medlemmar har oändliga förslag på hur man löser detta... stålull i avgasröret, kors/hönsnät i ändröret, osv. Eller sätt inte på sportavgassystemet med stuprörsstorlek på bilen.

Samtidigt så vet jag att många av våra medlemmars bilar bullrar extremt mycket, i våras mätte mantorp park upp bilar som passerade med en bullernivå mellan 105 och 110 db. Dessa är de som ryker först så klart.

Som sagt, vill bara gå ut med denna information så vi alla kan hjälpa till att sänka bullernivån så vi kan fortsätta med våran sport i många år till. Snälla hjälp oss, och förstå att när vi informerar er om att era bilar bullrar för mycket och att ni måste göra något åt det, så gör vi inte det för att vi är elaka, vi har helt enkelt inget val längre.


Miljömatta

När vi ändå är på ämnet miljö och buller så vill jag även informera att det finns ett annat krav på oss och alla andra banbilar också så klart. Detta är inte heller en rekommendation längre! Alla måste ha bilen på en miljömatta eller tjock presenning om någonting skall göras på bilen när ni är på banträff, detta innefattar även hjulbyte !!!  Så se till att köpa in en presenning om ni inte redan har det eller en miljömatta från BMWSC och ha under bilen. Se det som en markering var just eran plats är även om ni verkligen inte skall meka med bilen.

Miljömatta kan ni köpa av BMWSC på varje klubbträff och personen i fråga som har detta med sig heter Harald Fägerblad. Vet ni inte vem det är så bara fråga på banträffen så pekar vi er rätt. Haralds kontaktuppgifter finns även på våran hemsida www.bmwsc.com (under BMW Cup) om ni vill förbeställa eran miljömatta.


Bankörningskalender 2013
GENOMFÖRD - Mantorp Park, Linköping - 4 Maj 2013
GENOMFÖRD - Kinnekulle Ring, Götene - 1 Juni 2013
Mantorp Park, Linköping - 7 Juli 2013
Ring Knutstorp, Kågeröd - 3-4 Augusti 2013
Gelleråsens Motorbana, Karlskoga - 21 September 2013


Lägg in dessa datum i din kalender och glöm inte att anmäla er till varje tillfälle när anmälan öppnar ca 4-5 veckor innan varje bankörningstillfälle. Du kommer få exakt datum och tid i ett av dessa nyhetsbrev.

AVSLUTNINGFESTEN - Save the Date

Vi vill gärna nu informera om den eminenta avslutningsfest vi tänker erbjuda i samband med säsongsavslutningen på Gelleråsen. Vi har bokat festen på Karlskoga Hotell och Konferans i Karlskoga. Så för att vara på den säkra sidan ber vi er redan nu boka rum till aftonen den 21 September. Festen kommer gå av stapeln på kvällen efter avslutad bankörning. Det kommer bli god mat, väldoftande dricka i väldigt gott sällskap med dina BMW Sport Club vänner !

  MISSA INTE DETTA ! Det är nästan så att jag vill förmedla att det är obligatorisk närvaro.

Så får att vara på den säkra sidan så rusa in på http://www.karlskogahotel.se/ och boka ditt rum.


Vill du bli medlem i BMW Sport Club ?
Om ni inte redan är medlem i BMW Sport Club, en sektion i BMW Club Schweden så är det hög tid nu. Ni kanske är en f.d. medlem som tagit en paus, ni kanske har en kompis, fru, man, dotter eller son som vill börja köra gatbil. Då kan ni göra saken enkel genom att skicka
detta mail vidare till personerna i fråga.

Medlemsavgiften för 2013 är 700 SEK / kalenderår. För detta får ni medlemsskap i motorklubben och moderklubben BMW Club Schweden samt i sektionen BMW Sport Club som erbjuder bankörning i gatbilssektionen och tävlingskörning i BMW Cup och Time Attack. Är du redan medlem i BMW Club Schweden och vill utöka ditt medlemsskap med BMW Sport Club så är ditt pris för kalenderåret 2013 endast 300 SEK.

Mer information om hur du blir medlem finner du HÄR.


Med Vänliga Hälsningar
BMW Sport Club Styrelse samt Gatbilsgeneralen med Gatbilsrepresentanterna

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!