Nyhetsbrev från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen mysiga december!

I det här brevet sammanfattar vi en del av vad vi gjort under hösten. Kanelbullens dag firade vi som vanligt med att bjuda in pristagare och press till prisutdelningen i vår Kanelbulledesigntävling. Här kan du läsa om det. Och du som följde TV 7s Hela Sverige Bakar, såg säkert när Tilde de Paula hälsade på i vårt kök och smakadxe på våra supergoda bullar och fick bra baktips. Receptet hittar du förstås bland våra recept: Fina kanelbullar.

Sen korade vi Årets hembakare - Therésia Erneborg. Läs om henne och baka de annorlunda Skorpmjölsmuffinsen.

Och så har vi några intressanta baknyheter. Läs om Smaknycklarna som förklarar vilken smak de olika bruna sockersorterna har och vad de passar bäst till. Läs om plasthättorna, enkla men geniala, som skapar rätt miljö för jäsdegen. Köp dem i vår webbshop. Vi har också fått in nya läckra formar till briocher, muffins mm. Gjorda i papp, så de är stabilare än vanliga bullformar och tt utmärkt alternativ till alaminium. Ta en extra titt i webbshopan - just nu flera fyndiga extrapriser.

Följ med oss till London - vi har besökt Bageriet, ett nytt svenskt bageri/café nära Covent Garden som gör succé med det svenskaste av svenska - småkakor och kanelbullar.

Missa inte rubriken Utlottning! Du kan vinna fina bakformar om du skickar in din bästa bakbild.

Och så passar vi på att önska dig en massa härliga stunder vid bakbordet inför advent och jul. Vår bästa tid är nu!

Hälsar Birgit Nilsson Bergström

Foto: Stefan Edetoft - klicka på bilden för receptet!

Smaknycklar  ska guida dig rätt på sockerhyllan. Under nästa år kommerdu att kunna hitta smaknycklar på sockerhyllan i butiken där de bruna sockersorternas smaker beskrivs mera ingående. Lite som Systembolagets klockor på vin och öl. Klicka på bilden och läs mera.

En plasthätta över degen gör susen! En enkel och ganska oansenlig liten sak hjälper degen på traven. Läs mera om det småländska företaget Eazpac här. Köp hem en förpackning och testa i julbaket. Finns i vår  webbshop!

Klicka på bilden så kommer du till webbshopen

På besök i Bageriet i London

Hembakningsrådet har besökt Bageriet, ett nyöppnat bageri/konditori mitt inne i Londons teaterkvarter. Och vi fick en pratstund med ägaren Daniel Karlsson som hyllar småkakor och den svenska hembakningen. Klicka på bilden och läs hela artikeln.

Välkommen in i webbshopen! Här hittar du fina presenter till jul. De här alldeles nya prickiga bakformarna, eller de veckade bruna liksom de avlånga minilimpformarna. Alla är gjorda i stadig papp med "släpplättinsida". Bra alternativ till aluminiumformar. Klicka på bilden!

Möt Årets Hembakare 2013 - Therésia Erneborg!

"För att hon så lockande lyckats kombinera dåtid - nutid - framtid i läckra bakverk och i huslig hemkunskap".

Therésia är en engagerad hembakerska som driver en bakblogg och har gett ut två böcker. Söta saker och Sött från förr. Där visar hon på hur mycket faktiskt var bättre förr... bl a sättet att ta tillvara på rester och överblivet och förvandla det till nytt fräscht. Som Skorpmjölsmuffins eller Kronans kaka.

Kliccka på bilden och läs hela artikeln.

Vinnarna i Kanelbulledesigntävlingen


Klicka på bilden och läs om alla pristagarna och deras fantastiska skapelser i 2013 års designtävling.

På bilden ser du några av dem som tog emot sina priser på Da Matteo café i Göteborg på Kanelbullens dag.

Glöggtider - baka fransk Fougasse. mjuk pepparkaka och saffransbriocher till glöggfesten. Klicka på bilden får recept på Fougasse. Resten  finns förstås också i vårt receptarkiv.

Bygga pepparkakshus? Klicka på bilden så får du tips.

Endera vill du göra hela versionen själv, med egen deg, egen ritning osv - eller så gör du en lightversion med köpedegn och färdigköpt mall. Hur som helst - det är kul att bygga hus men gör det tillsammans!

Var med i vår utlottning!

Skicka in din bästa bild på ditt pepparkaksbak - senaste 24 decemer vill vi ha den till info@hembakningsradet.se!

Vi lottar ut två stycken kassar med tre bakformar från Pyrex.

När du klickar på bilden kan du läsa mera.  


Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!