Nyhetsbrev från Sveriges Hembygdsförbund.
Ser brevet konstigt ut? Öppna i webbläsaren

Nyhetsbrev juni, 2013

För att teckna en prenumeration på Nyhetsbrevet klicka här.


SHF i Almedalen
Sveriges Hembygdsförbund deltar i årets politikervecka i Almedalen med seminariet
Från vikingar till förorten – varför berättelser om kultur och identitet väcker starka känslor.
Medverkande: Edna Eriksson, SHF och Ann Lagerström, journalist och författare.
Tid: 2 juli kl. 13.45-14.45. Plats: Gotlands Fornsal, Bildstenshallen.

 

Ideell tid – fortsätt räkna timmar! En påminnelse till alla föreningar att fortsätta bokföra ideell tid under 2013. Statistiken är ett viktigt mått på hembygdsrörelsens betydelse för samhället och arbetet med Sveriges kulturarv. Läs mer på http://www.hembygd.se/sida/radgivning/statistik/ och ta kontakt med SHF: statistikgrupp om ni behöver hjälp.


Ny policy för det svenska skogslandskapet

SHF:s riksstämma i Sundsvall antog en policy för arbetet med skogens kulturvärden. Dokumentet kan läsas på vår hemsida: http://www.hembygd.se/blog/riksstamman-2013-ny-skogspolicy/


Nominera till SHF:s Byggnadsvårdspris Utmärkelsen ges till väl genomförda upprustningar av äldre bebyggelse, men även till ny bebyggelse som är väl anpassad till ursprunglig miljö. Vinnarna presenteras på SHF:s riksstämma i Linköping den 23-24 maj 2014. Skicka in din nominering till SHF:s kansli. Nomineringen ska innehålla beskrivning av objektet, vilka åtgärder som utförts samt bilddokumentation. Skicka gärna med tidningsklipp och länkningar till webbsidor som kan ge ytterligare information. Sista dag för nominering: 15 oktober.

 

Höjd medlemsavgift
Riksstämman i Sundsvall beslutade höja avgiften till SHF med fem kronor per medlem
i hembygdsföreningar och med 500 kronor för stödjande medlemsföreningar/stiftelser. Det är tio år sedan avgiften höjdes förra gången. Pengarna ska bl.a. finansiera premien för grundförsäkringen som ingår i medlemskapet samt bidra till utveckling av SHF:s arbete.  

 

Nytt nummer av Bygd och Natur snart i lådorna
I detta nummer följer vi upp skogsdebatten och årets riksstämma i Sundsvall. Läs också om Sveriges senaste världsarv – Hälsingegårdarna. Vill du bli prenumerant? Tag kontakt med din hembygdsförening eller mejla SHF:s kansli.

 

Bygdeband – glöm inte skriva nytt avtal med SHF
Eftersom SHF är ny ägare till Bygdeband behöver alla föreningar skriva ett nytt avtal. Avtalet innebär ingen förändring av inloggningsuppgifter. Avtalet kan laddas ned på hemsidan och träder i kraft så fort SHF mottagit det.

 
Använd hembygd.se för sommarens aktiviteter
Kom ihåg aktivitetskalendern på hembygd.se. Alla aktiviteter som er förening skapar i sommar kan med fördel läggas in där. Tipsa också kommunens turistbyrå att länka till hemsidan.


Kulturarvsdagen 8 september
Vill ni delta med er förening i Kulturarvsdagen? Läs mer på www.raa.se.

 

Nästa nyhetsbrev kommer i augusti. SHF önskar alla en trevlig sommar! 

Sveriges Hembygdsförbund

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har valt att prenumerera på SHF:s nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!