Senaste nytt om vad som är på gång inom AB Edward Blom & Co. Redaktör: Gunilla Kinn Blom

Om du har problem att läsa nyhetsbrevet, använd webbläsaren.

Debut i Almedalen

För första gången kommer Edward Blom att vara på plats i Almedalen, eller ”rosévinskollot” som det också kallas. Han deltar i tre evenemang i Visby:

1 juli 9–10 Vem ska ta ansvar för kulturarvet? Campus Gotland, Cramérgatan 3 Arr: Uppsala universitet

2 juli 14–15 Varför inte politik?
Södra Kyrkogatan 3 Arr: Centerstudenter

2 juli 16–16.20 Samtal med Niklas Svensson om rosévinskulturen i Almedalen. Hamngatan vid Donners Brunn. Arr: Expressen

Dessutom kan Edward Blom tänkas dyka upp spontant i andra sammanhang och på ett och annat mingel.

Jubileum på Berns 150 år

Edward Blom gjorde nyligen stor succé när han uppträdde på jubileumsfesten för Berns personal! Han berättade om Berns salongers 150-åriga historia, och vad etablissemanget betytt för Stockholms nöjesliv. Under året kommer Edward att samarbeta med Berns fler gånger för att uppmärksamma dess rika historia.


Edward Bloms kokbok går i tryck

Produktionen av Edward Bloms första kokbok, ”Allting gott och allldeles för mycket”, är avslutad och i sommar trycks den!

Här sammanfattas Edwards kulinariska liv, med mängder av recept han samlat på sig och utvecklat i flera år, med influenser från världens alla hörn. Svensk husmanskost, festmat från det franska köket, influenser från den tyska mat- och dryckeskultur som Edward älskar och mycket mera – här finns rätter för alla smaker! Sprit, fett och stora portioner är en gemensam nämnare för flera av recepten. Allt ackompanjeras av Eva Hildén Smiths härliga fotografier.

Boken släpps på Norstedts förlag den 28 augusti. Nu planerar vi för fullt hur vi ska få många som möjligt att köpa den. Kanske är det Årets julklapp till dina vänner 2013?

Läs mer om ”Allting gott och alldeles för mycket” och titta på det fantastiska omslaget här!

Premiär

Nu startar vi Edward Bloms nyhetsbrev! Det kommer att skickas ut till kunder och andra som intresserar sig för Edwards verksamhet, med ojämna mellanrum. Inom kort kommer även hemsidan www.edwardblom.se att få en ny utformning.


Edward i etern

På midsommaraftonen var Edward Blom med i TV4 Nyhetsmorgon och berättade om helgens mat och traditioner. Se klippen här och här.

Edward har för övrigt medverkat i en lång rad mediesammanhang under våren. En hel del finns på nätet, t ex:

P4 ExtraMidsommarintervju i 21/6

med Filip och Fredrik, flera avsnittNugammalt

AftonbladetRisvinsprovning i 18/6

AmeliaPorträtt i

Missa heller inte Riksarkivets årsbok, som har temat ”Mat och dryck”! Edward Blom har bidragit med en text om de svenska gästgiveriernas, värdshusens och restaurangernas historia.

Företags- minnen n:r 3


Edward Blom medverkar i varje nummer av tidskriften Företagsminnen, som ges ut av Centrum för Näringslivshistoria dit han numera är knuten som fellow writer. Läs mer om nummer 3/2013 här.

Boka föredrag!


Visste du att punschen alltid dracks varm på 1700-talet, eller att starköl var förbjuden i Sverige 1917–1955 – och att det enda sättet att få tag på drycken var mot recept på apotek?

Edward Blom håller ofta föredrag om matens och dryckernas kulturhistoria för företag och organisationer. Han kan även arrangera provningar av punsch, öl och andra drycker, separat eller i samband med föredrag. Läs mer om hans ämnen här.


AB Edward Blom & Co, Valhallavägen 47; 114 22 Stockholm, Sweden. www.edwardblom.se

Detta är premiärversionen av Edward Bloms nyhetsbrev. Du får det för att vi tror att du är intresserad av vad Edward har på gång. Vill du inte få fler utskick, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!