Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juli 2013

Kundundersökning - Enkel - Egen!

Vi gillar våra kunder och vill alltid veta vad de tycker om oss och hur vi sköter vårt samarbete. Det kan ibland dock vara svårt att fråga och tro att kunden vågar svara helt ärligt.


Ibland brukar man hellre av den orsaken anlita någon extern som gör en undersökning. Helt ok. Ibland vill man ju dock göra det lite mer, oftare, snabbar och på sitt eget vis. Absolut. 

 

Fundera först bara igenom vad du egentligen vill ta reda på. För kunderna tror jag de kan tycka att det känns lite opersonligt när vi anlitar någon annan att intervjua dem. De vill känna den personliga närheten och touchen. Några kanske förstår att vi inte har den kunskapen och kapaciteten, men ändå. Skulle vi inte kunna försöka?

 

Vi vill ju visa att vi så gärna gör allt för att få vårt samarbete bra och se till att kunderna förstår vår vilja till fortsatt bra samarbete.

 

Jag tror av erfarenhet att vi ska välja att fråga noga om få saker än att varje gång försöka få reda på allt. Då tydliggör vi också för kunden hur viktigt vi tycker detta är. Poängen med det hela är ju också att följa upp med exakt samma undersökning flera gånger för att se om vi blivit bättre. Många gånger.

Visa också gärna för kunderna vad resultatet blev på varje undersökning. Det är ju inget hemligt med det. Det kan vara dåliga betyg på oss men då ännu så mycket viktigare att vi visar att vi kan bättra oss. Tur också att vi nu äntligen tog tag i detta för så dåliga betyg ska vi inte ha.

 

Några saker att fundera på när vi gör en undersökning:

  1. Håll er runt något eller några få ämnen och ställ mer detaljerade frågor. Var himla noga med vad ni egentligen vill ha svar på, så att ni får rätt upplysning och inte något allmänt luddigt som kan betyda vad som helst.
          
  2. Ha alltid en rad med för egna kommentarer på varje fråga. Ett monsterjobb när det ska sammanställas men det säger så mycket mer om vad era kunder tycker.

  3. Om ni ger intervall i svaren se till så att de ger er själva en så tydlig bild som möjligt och inte för stora tolkningsmöjligheter. Då kanske inte svaret blir värt något.
          
  4. På tal om tolkning. Be många utanför er bransch att läsa igenom, svara och kommentera denna undersökning innan ni går ut med den. Det tar bort alla möjligheter att missförstå frågorna av någon som inte använder ert branschtugg.
          
  5. Håll er till en sida. Ska man bläddra eller vända blad blir det jobbigt. Inte för många "Klicka vidare" om det görs på nätet. Enkelt ska det vara. Berätta gärna hur lång tid svarandet kan ta.

 

På det allra första företaget jag hjälpte med en kundundersökning, som då var kopplad till de utbildningar vi genomförde där, så missade vi med att ha en bra plats för kunderna att lämna eller skicka svaren till. Kunderna vågade inte riktigt gå till den i receptionen och lämna sina helt ärliga svar. Tänk på en bra lösning här.
 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Vill du bli ännu mer framgångsrik? Från menyn är du då välkommen att klicka dig fram till den utbildande boken om "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?". Det är en arbetsbok, som ska ge dig hjälp med att bli ännu bättre på att göra ett bra första intryck. Både med ord, kropp och tankar. En bok att jobba med alla tillsammans på företaget eller du i den takt du vill. Du får  många tips för att lyckas i framtiden.

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 


 

En gåta:

I de meningar som står nedan, hur många påståenden är sanna?
Duvor flyger inte.
Föregående sats är sann.
Föregående sats är falsk.
Föregående sats är sann.
Föregående sats är falsk.

 

En liten utmaning för dig att klura på. Detta är du säkert bra på dock. Jobba med hjärnan är kul! Du sköter väl om dig!

 

Svar på föregående månads gåta:
Det är tjejen som har den svarta datorn och killen den vita.

 

Stylingtips:

Längden på våra byxor är alltid kul att ha diskussioner om. En del varken ser eller bryr sig om vilken längd på byxor de har. En del är mycket noga med detta.

 

För den som dock vill "göra rätt", så finns det en del enkla regler att hålla sig till och gör det hela smidigt och enkelt. Rätt ur stilsynpunkt alltså. I övrigt gör man ju som man känner för.

För män är ju detta mer noga än för kvinnor. I alla fall när det gäller hur korta de får vara. Det är kanske inte mer snyggt om de är för långa men det kan fylla en funktion i kroppsformstänket och något som inte "syns" lika mycket som när byxor är för korta.

 

Precis som alltid så är det magiskt att vi oftare ser det som är fel än det som är rätt. Det sticker ut på något vis och blir plötsligt något vi lägger märke till. Är allt "rätt" ser det bara behagligt och snyggt ut. Något vi gillar att se på men som vi inte direkt reagerar på. Knepigt men så är det och vi får gilla läget här.

Vi vet att byxor med slag, antingen du gjort det själv genom att vika upp byxan typ jeansen eller om det var slag isytt från början, så är det något som gör att dina ben ser kortare ut och helhetsintrycket av dig blir att du ser lite kortare ut.

 

Kan ha en himla bra effekt för dig som tycker att du är lång eller har en lång nederdel på kroppen. För en del är detta mer en modedetalj och funkar när det just är mode då (av en händelse...).

 

För den som är kort och behöver all längd de kan få, så är det då givetvis bättre att undvika alla former av uppvikning av byxan. Ska istället upplevas som att byxan "rinner" vidare ner i skon och inte brytas av tyg, material eller färg.

 

Vilken modell har just du mest nytta av?

 

I vissa sammanhang behöver detta för dig inte styra något men om du är på jobbet och du och företaget anser att den image du utstrålar är viktigt för dina möten och hur du representerar företaget är det klart mer viktigt. Så välj när du ska använda din kunskap om detta och andra stiltips. Du kan trolla med din kropp och din stil!

 

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!