Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Logistikpalatset har fått plats att växa med nytt lager

Logistikpalatset i Borås AB har växt snabbt sedan starten. Kunderna finns - men tills nyligen bromsade den begränsade lagerytan vidare expansion. Med en splitterny höglagerlokal med 2700 nya pallplatser står Logitikpalatset väl rustade för framtiden.

Logistikpalatset bildades för knappt tio år sedan av  Bibi Samuelsson och Tommy Samuelson, som till en början var de enda anställda. Fredrik Hallgren kom in som delägare något år senare. De tre delägarna hade alla lång erfarenhet av logistikbranschen och fick snabbt bra fart på företaget. Företaget har många kunder i konfektionsbranschen och web-shoppar tillhör en växande kundkrets. 
Idag jobbar tio personer heltid. Lagerytan har växt från 612 till dagens 11 500 kvadratmeter. Den snabba expansionen ledde till att man blev trångbodda, och fick hyra extra lageryta externt. 
– Vi hade funderat på att bygga till i många år, det fanns en plan utanför våra lokaler och vi visste att det fanns ett gammalt bygglov, säger Bibi Samuelsson. 
Men att bygga själva var aldrig aktuellt.
– Vi ville inte ge oss in i den branschen också, det är logistik vi är duktiga på. 
Så de kontaktade helt enkelt sin hyresvärd Harry Sjögren AB och började diskutera tillbyggnad. 
– Om de var villiga att bygga så hade de ju hyresgästerna klara. Och Harry Sjögren AB trodde på vår framtid. 
Bygget stod klart den 1 juni. Den nya lokalen är på cirka 1340 kvadrat, har 8 meter till tak och plats för 2700 pall.
– Det här blir jättebra för oss. Våra andra lagerlokaler är gjorda för väveriverksamhet och lastbryggorna var sådär. Nu har vi fått flera nya lastbryggor för in-och utlastning, och lokaler som är optimerade för ändamålet.
I golvet finns magneter som gör att den nya trucken kan navigera själv i delar av lokalen. Just nu pågår utbildning på den nya trucken. Sedan ska gods från de tidigare extra lokalerna flyttas över. Dessutom har man flera nya kunders gods som snart ska in.
– Det är skönt att vi nu har möjligheten att ta in stora ordrar. Nu behöver vi  inte fundera på om vi har plats att ta emot när vi får ordrar på tusen pall, säger Bibi Samuelsson.


Konsortium bildat för Forsåkerområdet

Ett stort steg i utvecklingen av Forsåkerområdet i centrala Mölndal har nu tagits. I dagarna startades det konsortium som bildats för planering, utveckling och exploatering av det gamla Papyrusområdet. 

Tanken är att här ska växa fram en attraktiv levande stadsdel som är socialt och miljömässigt hållbar, med drygt 2000 bostäder samt verksamhetslokaler.
– En optimisktikt bedömning är byggstart vintern 2016-2017, men vi har ännu för lite geoteknisk kunskap för att kunna säga något säkert. Men nu startar den verkliga processen för att utveckla området, säger Lars Ekberg, vd för det kommunala bolaget MölnDala Fastighets AB. 
Det kommunägda bolaget Mölndala Fastighets AB har en betydande roll i arbetet med att utveckla Forsåkersområdet. Bolaget har mandat att företräda Mölndals stad i rollen som exploatör i utvecklingen av området. 
Utöver den tilldelning av byggrätter företagen i konsortiet får, behåller MölnDala Fastighets AB cirka 20 % av alla byggrätter. MölndalsBostäder AB kommer att ansvara för planering och exploatering av en del av dessa. Övriga kan fördelas till mindre företag när planarbetet är färdigt.



Trängselskatt ger fortsatt effekt

Det pratas en hel del om trängselskatten och Västsvenska paketet just nu. Nyligen beslutades att det blir en folkomröstning om trängselskatten och kommunstyrelsen har fått i uppdrag att utreda om när en folkomröstning ska hållas och hur frågan ska formuleras.

Men hur ser trafiken ut efter ett halvår med trängselskatt och vad ingår egentligen i västsvenska paketet?

Nyligen presenterades statistik för de fyra första månaderna med trängselskatt. Den visar att den minskade trängseln kvartstår främst på infartslederna, men att minskningen av trafikflödet genom betalstationerna har minskat något. 
De stora effekterna på både restider och restidsosäkerhet kvarstår däremot. På E6 Norr mellan Kungälv och Tingstadstunneln har exempelvis restiden minskat med 11 minuter jämfört med förra året.
Minskningen av trafikflödet genom betalstationerna var under april 14 procent lägre än året innan, jämfört med 20 procent lägre i januari 2013.
När det gäller kollektivtrafiken visar statistiken fortsatt förbättrad punktlighet och förkortade restider. Mätningarna i april visar också att ökningen av antalet resenärer kvarstår.

Västsvenska paketet är satsningar som görs på vägar och järnvägar för tåg, bussar, spårvagnar, cyklar och bilar fram till cirka 2028, och innehåller:

Utbyggd kollektivtrafik

  • 55 kilometer nya busskörfält längs infartslederna till Göteborg och i Göteborgs centrum. 
  • Pendelparkeringar byggs med plats för 2000 cyklar och lika många bilar
  • Nya knutpunkter vid Gamlestadstorget, Korsvägen och Haga för tåg-, buss- och spårvagnstrafik. 
  • Nya cykelbanor anläggs och cykelframkomligheten förbättras.

Västlänken

  • En cirka 6 kilometer lång dubbelspårig pendeltågstunnel under centrala Göteborg som knyter ihop pendeltågslinjerna i Västsverige till ett sammanhängande system. I Västlänken ingår tre underjordiska pendeltågsstationer vid Centralstationen, Korsvägen och Haga. Den beräknade byggtiden är 2018-2028.

Marieholmstunneln

  • En vägtunnel som ska ligga 600 meter öster om Tingstadstunneln och länka samman E20, E6, E45 och Lundbyleden.  År 2020 beräknas den nya tunneln öppna för trafik.

Hisingsbron

  • Götaälvbron är idag hårt trafikerad och i dåligt skick. Hisingsbron kommer att byggas strax öster om Götaälvbron. När Hisingsbron står klar cirka år 2020 kommer Götaälvbron att rivas.

Trängselskatt

  • En del av Västsvenska paketet som syftar till att ge bättre framkomlighet, bättre miljö och delfinansiera Västsvenska paketet.

Mer information: www.vastsvenskapaketet.se


Fler deltagare i lyckat Sisjölopp

Årets upplaga av Sisjöloppet som gick av stapeln i slutet av maj lockade nästan dubbelt så många löpare som förra året. 285 deltagare tog sig runt banorna. 
– Det var mycket lyckat och god stämning vid starten i år, säger Pax Andrén som ansvarar för Sisjöloppet.
Harry Sjögren AB var en av sponsorerna.
Företagskampen 10 km vanns av XDin och 5 km vanns av Elexia. För alla resultat, klicka här.

För film från tävlingarna, klicka här.

Anta utmaningen – kom igång och cykla mer!

Cykelutmaningen är en motions- och miljöaktivitet för arbetsplatser. Tanken är att genom en rolig lagtävling skapa engagemang och motivera medarbetare att använda restid till vardagsmotion, genom att cykla eller gå till och från jobbet och kortare arbetsresor under arbetsdagen. Man samlar poäng genom att så ofta som möjligt ta cykeln eller gå. Cykel-utmaningen är indelad i fyra perioder. Sommarutmaningen pågår 24 juni-18 augusti och höstutmaningen 19 augusti-13 oktober. Anmälningsavgiften är 230:- exkl. moms per person oavsett hur många tävlingsperioder man deltar i, och nya lag och deltagare kan anmälas när som helst. Allt informationsmaterial, administration och deltagarsupport ingår i priset. 

Priser delas ut till lag och individuellt.

Mer information finns på www.cykelutmaningen.se

Deltar ni i cykelutmaningen? 
Vill ni vara med i vårt nyhetsbrev
och berätta om ert deltagande?

Hör då ev er till Mats Strid 
på Harry Sjögren AB, så skickar 
vi journalist och fotograf till er!

 


Fler styr- och ställcyklar i Göteborg

Under 2013 öppnas tio nya lånecykelstationer, och antalet cyklar ökar från 700 till 1 000 st. Arbetsgivare kan teckna säsongskort som inte är personliga, detta innebär att korten kan användas av flera personer. Abonnemang för företag kostar 125 kr per säsongskort, den första halvtimmen är gratis. Efter det kostar det 10 kr för första halvtimmen, 20 kr för andra och 40 kr per halvtimme resterande tid. Mer information: www.goteborgbikes.se


Har ni en cykelvänlig arbetsplats?

Trafikkontoret i Göteborg tagit fram utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats” för att uppmuntra arbetsplaster där det är lätt att välja cykeln. Utmärkelsen kan sökas av alla arbetsplatser i Göteborg med minst tio medarbetare. I september utses ”Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats”.  Alla som uppfyller kriterierna på den nivå man valt får utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats” och får en emaljskylt. Bland dem som nått den högsta nivån utses Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats. Juryn kommer också att premiera ”Årets bästa cykelidé”. Utmärkelserna uppmärksammas med annons i morgonpress. Mer information: http://cykelvanlig.se


När förmånsbeskattas parkeringsplatser?

Skattepliktig förmån uppstår om den anställde betalar mindre för parkering eller garageplats till arbetsgivaren än vad det skulle kosta att parkera på kommersiella villkor i närheten. För att underlätta arbetsgivares bedömning av marknadsvärdet har Trafikkontoret sammanställt kartor över kostnaden i centrala Göteborg under mars 2013. 
Det finns undantag, till exempel den som har förmånsbeskattad tjänstebil som inte beskattas extra för parkering.  Se www.skatteverket.se  för mer information. 

I Trafikkontorets miljörådgivares nyhetsbrev finns kartorna och mycket annan bra information om resande och miljö.

 

Sommarnöjen i våra områden

Under sommaren finns det mycket att se och göra i våra områden. I Alingås bjuder man på bland annat fikafest på utställningen Art & Cookies i Alingsås konsthall, i Borås finns Sommartorsdagarna i Borås, gratis konserter på Stora Torget och i Halmstad bjuds det på Dinosaurieutställning, Dam-EM i fotboll och after-beach på Tylösand bland annat. 
I Mölndal håller Gunnebo slott sommarteater och i Göteborg är festivaler och fotboll stort i sommar. Klicka på länkarna nedan för fler tips på respektive ort.


Alingsås

Borås

Halmstad

Härryda

Göteborg

Kungsbacka

Lerum

Mölndal
Partille


Välkomna! Våra nya hyresgäster:

Göteborg:
ilixur.se
LGC Standards AB

Kungsbacka:
Taratara AB

Mölndal:
Trafikverket
Idrottsortopedi AB
Ekets Mekaniska AB
Tuve Bygg AB


ADRESS Kråketorpsgatan 20, 431 53 Mölndal    KONTAKT  Tel 031-706 65 00, info@harrysjogren.se
HEMSIDA  www.harrysjogren.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.