Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV JUNI 2013

Sommaren börjar så sakteliga närma sig även om solen och värmen tvekar lite grann. Här kommer ännu ett nytt nummer av Chicagos telegramblad full med information om danskvällar, läger och kurser och mycket mer. Missa till exempel inte Chicago Jump Session #2 som är redan nu i helgen då vi också passar på att minnas och hedra dansikonen Frankie Manning på hans födelsedag dels med festligheter under kvällen den 25/5 samt särskilt tillängnad temaklass den 26/5. Trevlig läsning!


HÖSTENS FÖRSTA KURSSTART

Vi har kommit drygt halvvägs in på vårens sista kursomgång och det är snart dags för sommruppehåll. Nästa kursomgång startar igen i mitten av augusti (18/8 - 22/8). Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns på vår nätsida och i vår tryckta broschyr. Kursstarten kommer som vanligt att föregås av öppet hus, se till höger för dagar och tider.


CHICAGO JUMP SESSION #2

Nu till helgen är det dags för den andra upplagan av danslägret, CHICAGO JUMP SESSION! Som lärare ser vi Joanna och Henric Stillman från Västerås samt Uppsalaparet Elin Almstedt och Patrik Pettersson från Old Fat Jazz kommer. Det är dans både på fredag och lördag. På fredagsdansen kommer DJ Susanne vända plattor i DJ-båset och på lördagskvällen kommer Hasse Ling & His Syncopators of Swing att förhöja stämningen och vi passar på att uppmärksamma dansikonen Frankie Manning vars födelsedag innefaller den 26/5.

Alla är välkomna på danskvällarna, även du som inte går själva lägret.

Det går fortfarande att anmäla sig via telefon 08-669 60 90. Mer information om lägret, danskvällarna och hur man anmäler sig finns på hemsidan.


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna rullar på med prova-på kurs för lindy hopnyfikna 18:45 till 20:00 med efterföljande social swingdans 20:00 till 23:00. Våra duktiga swingjockeys står för musiken och i slutet av varje månad (29/5, 26/6) gästas etablissemanget av Tommy Löbel Swing Band. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag. Även om Chicago i övrigt tar ledigt under sommaren kommer onsdagarna att fortsätta hela sommaren med så väl prova-på-kurs som socialdans.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna i maj avslutas 25/5 med inget mindre än Chicago Jump Session som bjuder på livespelning med Hasse Ling & his Syncopators of Swing samt en hylling till dansikonen Frankie Manning. Juni inleds sedan med Radio Rhythm 1/6, the Bluebird´s Club 8/6 följt av elevdans den 15/6. Elevdansen är precis som vanligt öppen för alla dansintresserade, men musiken kommer hållas relativt långsam den här kvällen och riktar sig särskilt till dig som har ett för perioden giltigt kurskort (en elevdans per kursomgång ingår i din kursavgift).


TEMAKLASSER

Chicago erbjuder som bekant ett antal fristående temakurser med varierande innehåll som ett komplement till det ordinarie kursutbudet på söndagskvällarna, 20:00 – 22:00. Sist ut i maj är temat Frankie Mannings klassiker 26/5 följt av Snurrar och Spinnar i Lindy hop 2/6, Minimalistisk Lindy hop 9/6 och slutligen den 16/6 California Routine i Lindy hop.  Vårens kommande teman finns i sin helhet presenterade och beskrivna på vår nätsida. Ingen föranmälan krävs till de här kurserna men vid vissa tematillfällen, exempelvis parakrobatik, kan krävas att man kommer med en partner då parrotation inte kommer förekomma.


HISTORIK OCH FILMVISNING

Denna gång, 15/6, kommer Herräng Dance Camp att vara i fokus och med filmklipp ur danslägrets historia som bas kommer Lennart Westerlund blanda film med roliga minnen, anekdoter och valda delar information. Om du har funderat på vad Herräng Dance Camp egentligen är eller om du vill få en liten nostalgitripp innan lägret drar igång i juli är detta arrangemanget för dig! Du som har ett för perioden giltigt kurskort kommer in alldeles gratis och övriga är lika välkomna men för den blygsamma summan 50 kronor.


EXTRA DANSKVÄLLAR I JUNI

I juni har vi flera extrainsatta danskvällar till ert förfogande och vi hoppas att, om inte alla, åtminstone någon eller några tillfällen skall passa. Den 6/6 firar vi Nationaldagen med Svensk jazz följt av socialdans 7/6, the Mooche Club 14/6 och slutligen sommar Kick-off i dagarna två: 27/6 samt 28/6. Tider och Dj:s för respektive kväll finnes i vårt kalendarium.


THE MOOCHE CLUB

Chicago introducerar härmed The Mooche Club - en helt ny klubb med teman som Slow Drag, Low Down Swing, Blues, och Spirit Moves. Allt i Duke Ellingtons "Jungleanda". Premiären är satt till fredagen den 14 juni 21.00-01.00. Men redan 20.30 blir det en prova-på-kurs i Blues och Slow drag. Kom i finaste stassen, fixa frisyren och på med lagom mycket "lukta gott". 


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Varje lördagsförmiddag, med undantag för lördagen den 25/5, mellan 11:00 och 13:00 finns det möjlighet till egen träning här på Chicago för dig som har ett för perioden giltigt kurskort. Kom hit och dansträna på egen hand eller i sällskap med kurskamrater eller en partner. Vi står för musiken och lokalen och du för resten.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben fortsätter som vanligt fram till och med den 17/6 och ett uppdaterat orkesterprogram finns på hemsidan.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.

Måndag 12/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Tisdag 13/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Torsdag 15/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango 

Lördag 17/8
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango







Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!