Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Funktionärsmöte - Hisingen Runt

Måndagen den 20 maj kl. 18:30 är det funktionärsmöte inför Hisingen Runt i Toleredsskolan. Alla funktionärer till loppet är välkomna på information/utbildning inför loppet. Vi kommer även gå igenom arbetsspecifika uppgifter, vad som är viktigt att komma ihåg just för dig etc. Vi avslutar med en bit mat och mingel.

Den 26 maj samlas alla funktionärer kl. 05:45 vid Toleredsskolan, om inget annat är överenskommet för just dig. Om du inte vet vad du har för någon uppgift som funktionär kommer det att meddelas senast på måndag.

Har du ännu inte anmält dig som funktionär eller känner någon som kan ställa upp är vi ytterst tacksamma för er hjälp. Anmäl er på hrfunktionar@hisingensck.se

Hisingen Runt

Tjejsatsning

Det är kul att se att cykelintresset bland tjejer ökar! HCK har ordnat välbesökta tjejträningar på alla nivåer, från introrundor för nybörjare, intensivrundor för de som har cyklat ett tag och vill prova på intervallträning och vidare upp till tävlingsträning med kursen Road Race Advanced som nyligen avslutades med träningsläger i Vårgårda och tävingshelgen i Örestad.

Hela 8 tjejer från HCK stod på startlinjen, många för första gången. Vi hade riktigt roligt, snackade taktik, grillade och som extra bonus gick det dessutom riktigt bra, tjejerna tog flera pallplatser, vissa redan på sin första tävling.

Håll utkik på Forumet för fler tjejrundor eller gå med i Facebookgruppen Tjejcykel Göteborg där tjejerna i SubXX-gänget och andra samordnar sina träningspass.

HCK har även en klunga som kör Tjejvättern i år, än går det faktiskt att anmäla sig! Kika in på forumet för mer info om gemensamma träningar och annat: http://forum.hisingensck.se/viewtopic.php?f=241&t=11082

Motion

Det är också kul att se att så många kommer på våra rundor oavsett väder. Man blir positivt överraskad när det kommer 16 glada cyklister en regnig måndagkväll för att testa klungkörning. Redan på våra 17 första rundor har vi haft fler än 800 cyklister. Detta trots samtidiga arrangemang, träningar och annat som pockat på uppmärksamhet.

Hisingens Cykelklubb är beroende av sina trevliga ledare. Vi har en ambition att ha ett flertal ledare som kan åta sig ett fåtal rundor. Är du intresserad att tillhöra vårat glada trevliga gäng så hör gärna av dig till motionsgruppen.

Aktiviteter

Nu på Onsdag kommer vi hålla en basic mekkväll med de mest grundläggande kunskaperna för service av din cykel.

– hur man rengör, smörjer och vårdar sin cykel
– hur man byter däck och slang
– hur man byter växel- och bromsvajer
– hur man ställer in växlarna och bromsarna

Håll utkik på forumet för fler föreläsningar och medlemsträffar.

Race

Lotta Jegenstam vann tempoloppet i klassen D50-54 på Köpenhamn Grand Fondo. Hon är därmed kvalificerad till Veteran VM i Italien i September!

Några HCKare körde även Wendes 2-dagars nere i Kristianstad, här var det killarna som fick stå på pallen i HSport klassen:

GP: Erik Jedvik (2a)

Linje: Fredrik Stikkelorum (3a)

Samtidigt körde Nina Wolmesjö Dalslands XC med en seger på 60km-banan.

Innan dess kördes Örestadsloppet och ledde till 10 pallplatser för HCK

Tempo:
D40: Birgit Wester (2a)
D50: Lotta Jegenstam (2a)
DSport: Nina Wolmesjö (1a)
Jeanette Arbjörk (2a)
H30: Gabor Kugler (3a)

Linje:
D40: Jessica Ylven (2a)
D50: Lena Isgren (3a)
DSport: Nina Wolmesjö (1a)
Jeanette Arbjörk (2a)
DElit: Moa Johansson (3a)

Planera även in Bergakungatempot 5 juni, inbjudan publiceras senast 2 veckor innan på HCKs och GCFs hemsida. Om du inte vill utmana dina kompisar så kom och applådera fram din kamrat eller hjälp gärna till som funktionär. Bergakungatempot anordnas av Hisingens Cykelklubb och är en av göteborgs serietävlingar vilket innebär att det krävs licens för att delta.

Antingen kan du söka en baslicens i förväg genom HCK eller en engångslicens som du kan lösa på plats. Baslicensen kostar bara 300kr och gäller hela året på alla serietävlingar, medan engångs kostar 200. Med baslicens får du även starta i Sportklass på "riktiga" tävlingar och ger ibland tillgång till bättre startgrupp på vissa motionslopp.

Randonnée

Säsongen är i full gång och vi har nu börjat köra den andra distansen i serien, 300 km.

HCK:s första 300 km gick lördagen 27/4 och den andra 11/5 med totalt 17 deltagare. Nästa chans är på lördag 18/5, då från den södra startplatsen. 1/6 går starten för den första 400 km.

Totalt har 57 cyklister kört i våra, så här långt, fem starter.

Lägret i Skåne blev en succé med tre soliga cykeldagar. Man fick bla se bokskogarna börja grönska och flera av Skånes slott. Hela tiden eskorterade av Glador och lärkornas sång i skyn.

I Nässjö kördes under kristihimmelfärdshelgen årets första 1000 km brevet. Stefan Gunnarsson var på plats och genomförde loppet med god marginal till maxtiden.

Vätternrundan

Nu är det inte längre möjligt att göra namnbyte vid överlåtelse/försäljning av startplats. Dock finns fortfarande möjlighet att byta starttid i mån av plats för en avgift om 200.- som betalas i Motala.

Det finns fortfarande platser kvar till boende och buss för dig som skall cykla runt pölen. Det är hög tid att anmäla sig till buss och boende om du är intresserad. Vi kommer inom kort stänga för anmälan eftersom Carlsund vill på förhand veta hur många som skall bo där.

Se forumtråd för mer uppgifter och anmälan.

http://forum.hisingensck.se/viewtopic.php?f=233&t=11318

(Endast för HCK-medlemmar)

Tjejvättern 8 juni - Halvvättern 9 juni - Vätternrundan 14-15 juni

Ordförande har ordet

Nu är det drag under galoscherna. I skrivande stund har vi ca 2900 anmälda till Hisingen runt. Vi har nu haft föreläsning med Kari Martens om mod, inspiration och motivation. Vi har även haft en föreläsning med Mattias Reck angående träning och hälsa för Göteborgsklassikern och HCKs medlemmar.

Aktiviteterna avlöser varandra och för många cyklister är det Vätternrundan som är nästa stora mål. Det ser vi tydligt på alla rundor där ett stort antal cyklister är där för att samla mil. Subgrupperna samlas för gemensam träning och det pratas laddning, kost, tider, mål, kläder överallt just nu.

Ni som skall cykla Vättern och bestämt er för att försöka nå en tid

Tänk på att komma överens i gruppen vilka regler ni vill ha. Bestäm innan starten vad ni skall göra om någon får punka, skall alla stanna eller lämnar gruppen? Vad gör ni om någon blir trött? HCK ledarledda regler där alla skall med gäller inte med automatik under VR. Däremot gäller HCK vett o etikett, säkerhet och att vi alltid är vänliga mot andra cyklister och trafikanter.

HAR DU RÄTT AMBITION? Fundera på om du har tränat för det tidsmål du satt inför VR. Om du vet att du inte kommer orka så backa hellre till en annan subgrupp.

Det är aldrig ok att inte vara med o bidra för att sedan vara bland de få som nått målet då flera av dina lagkamrater kanske fått backa då de kört slut på sig. Med andra ord var en schysst lagkompis.

Lycka till alla som skall cykla VR och ha det så kul ni som cyklar våga vägra Vättern-rundan.

Vid pennan

Ordförande
Aina Illiano 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!