Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Träffa Svenska Pig på stämman

Den 3-5 juni hålls Sveriges Grisföretagares årsstämma på Hotell Åhus Strand, i Åhus. Kom och träffa oss från Svenska Pig i vår monter där vi gärna diskuterar grisproduktion och visar våra nyheter. Läs mer om stämman, program och hur du anmäler dig på länken.

Klicka här

 

Fler Lean-gårdar behövs

Under 2013 startar en satsning inom Lean Lantbruk för att introducera Lean på ca 60 svenska lantbruksföretag. I denna satsning medverkar bland annat Svenska Pig. Nu söker man lantbruksföretag som är intresserade av att arbeta med Lean i den egna verksamheten!

Läs mer och anmäl ditt intresse här 

Kontroll av lösgående suggor i Danmark

Sedan 1 januari 2013 måste alla grisföretagare inom EU ha sina suggor lösgående från senast fyra veckor efter betäckning och fram till en vecka före grisning.

Därför kommer Fødevarestyrelsen under våren att kontrollera 200 danska grisbesättningar, för att se hur de uppfyller kravet. Besättningar som inte uppfyller kravet kommer att anmälas till polisen och det påpekas också att det finns risk för tvärvillkorsavdrag. 

Läs mer här

Bonde på köpet

LRF har lanserat en app som hjälper konsumenten att direkt i mataffären ta reda på om en produkt innehåller svensk råvara eller inte. Konsumenten skannar varan och får då uppgifter om ursprunget i sin smartphone. LRF vill öka kunskapen om svenska råvaror hos konsumenterna och hjälpa dem att göra medvetna val.

Läs mer här

Byggprocessen från start till mål

Nu finns allt material från byggpärmen "Byggprocessen från start till mål" tillgängligt på Svenska Pigs hemsida. Där finns också bildserierna från föredragen som hölls på den nationella byggdagen, anordnad av Svenska Pig, LRF och Sveriges Grisföretagare, i Toftaholm.

Läs mer och hitta materialet här

Jordbruksverket chattade om salmonella

Jordbruksverket har chattat med lantbrukstidningen ATL:s läsare om salmonella i foder. Frågorna handlade bland annat om riskerna med salmonella, vad man kan göra för att skydda sig samt vad som händer nu kring utredning och provtagning på gårdar som fått foder som kan ha innehållit salmonella.  

Läs mer här

 

Svenska Pig önskar en trevlig Valborg!

Nr 4/2013

Fler överlevande smågrisar och effektivare slaktgrisar 2012

Medeltalen för svensk smågris- och slaktgrisproduktion 2012 är framräknade. Spädgrisöverlevnaden har ökat med 0,3 % enligt de nationella medeltalen 2012 för svensk smågrisproduktion. Dessutom är det i år fler suggor med i medeltalen.

 

Är Lean något för dig?

Är Lean något för dig?  Lean är en företagsfilosofi som innebär ett visst sätt att tänka, arbeta och förhålla sig till problem. Lean handlar bland annat om effektivisering genom att identifiera olika typer av slöseri. Att arbeta smartare, inte att arbeta mer. Nu har du möjligheten att börja arbeta enligt Lean på din gård!

 

Checklista för suggpengen

Jordbruksverket har upprättat en checklista för Suggpengen. Checklistan syftar till att ge en överskådlig blick över villkoren och dokumentationskraven som är knutna till Suggpengen.

FRÅN HEMSIDAN


I KALENDERN


AKTUELLT

Ersättning extra djuromsorg

Samlad information, tips och verktyg.

 

Pågående Pigförsök

Ny fakta om grisföretagande!

 

Byggprocessen - från start till mål

Sidan för dig som går i byggtankar!


Svenska Pig AB, c/o LRF Sydost, Box 974, 391 29 KALMAR

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!