Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV MAJ 2013

Här ett rykande färskt nummer av Chicagos nya telegrambrev fullproppat med information om danskurser, läger, konserter och socialdans. Vi har en spännande månad framför oss. Bland annat kortlägret Chicago Jump Session #2 i slutet av maj då vi också passar på att hedra dansikonen Frankie Mannings på hans födelsedag med festligheter under kvällen den 25/5 samt särskilt tillängnad temaklass den 26/5. Hoppas något eller mycket ska passa!


VÅRENS SISTA KURSSTART

Vårens sista kursstart är inom räckhåll och det är hög tid att anmäla sig till lämplig kurs. Kurserna, som drar i gång dagarna 5/5 - 9/5 har sedan sitt avslut lagom till midsommar då Chicago ger både lärare och elever ett välbehövligt kursuppehåll under sommaren för att sedan öppna igen i mitten av augusti. Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns som vanligt på vår nätsida och i vår tryckta broschyr.


CHICAGO JUMP SESSION #2

Den 24 - 25 maj presenterar Chicago 
den andra upplagan av danslägret, CHICAGO JUMP SESSION! Som instruktörer den här gången har vi bjudit in Joanna och Henric Stillman från Västerås samt Uppsalaparet Elin Almstedt och Patrik Pettersson från Old Fat Jazz. På fredagsdansen kommer Susanne vända plattor i DJ-båset och på lördagskvällen kommer Hasse Ling and His Syncopators of Swing att förhöja stämningen. Mer information om lägret, danskvällarna och hur man anmäler sig finns på hemsidan.


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna rullar på med prova-på kurs för lindy hopnoviser 18:45 till 20:00 med efterföljande social swingdans 20:00 till 23:00. Våra duktiga swingjockeys står för musiken och i slutet av varje månad (25/5) gästas etablissemanget av Tommy Löbel Swing Band. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna i april avslutas storartat den 27/4 med Live på Chicago i kombination med att vi firar att Charleston fyller 90 år. Maj inleds sedan med filmvisning/föredrag (19:00) och elevdans den 4/5. Och som vanligt är dessa båda evenemang öppna för alla dansintresserade. Men musiken kommer hållas relativt långsam den här kvällen och riktar sig särskilt till dig som har ett för perioden giltigt kurskort (en filmvisning och elevdans per kursomgång ingår i din kursavgift). Lördagarna försätter med Balboa Noir den 11/5, Live på Chicago 20/4 samt dans både den 24/5 och 25/5 i samband med Chicago Jump Session #2.


CHICAGO JAM SESSION #3

Chicago presenterar tillsammans med Stockholm Stompers den tredje upplagan av Chicago Jam Session den 18 maj. Gäster den här gången att jamma tillsammans med Stockholm Stompers är bandet Hot Four East. Insläpp och mingel från 16:00 och konsert 17:00 - 19:00. Biljetter kan förbokas via hemsidan.


TEMAKLASSER

Som bekant finns det på söndagskvällarna, 20:00 – 22:00, ett antal fristående temakurser med varierande innehåll som ett komplement till det ordinarie kursutbudet. I maj kan vi erbjuda följande teman: parakrobatik 5/5, charleston i lindy hop 12/5, Autentisk Jazz i Lindy hop 19/5 och avslutningsvis Frankie Mannings klassiker 26/5. Vårens kommande teman finns i sin helhet presenterade och beskrivna på vår nätsida. Ingen föranmälan krävs till de här kurserna men vid vissa tematillfällen, exempelvis parakrobatik, kan krävas att man kommer med en partner då parrotation inte kommer förekomma.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Varje lördagsförmiddag mellan 11:00 och 13:00 finns det möjlighet till egen träning här på Chicago för dig som har ett för perioden giltigt kurskort. Kom hit och dansträna på egen hand eller i sällskap med kurskamrater eller en partner. Vi står för musiken och lokalen och du för resten.


CASTING TILL FILMEN GENTLEMEN OCH GANGSTERS

Det ska bli långfilm av Klas Östergrens två böcker Gentlemen och Gangsters. I filmen som utspelar sig från 40-tal till 00-tal ska bland annat   jazzklubbarna Gazell och Montmartre på 60-talet iscensättas. Till dessa scener söker de statister som kan anamma 60-talsjazzen i stil och dans, och tänkte att det förmodligen går att hitta människor som är intresserade av att vara med här hos oss. Onsdagen den 8/5 kommer de att vara här på Chicago under danskvällen och du som är intresserad kan prata med filmbolaget direkt.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben fortsätter som vanligt och ett uppdaterat orkesterprogram finns på hemsidan.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.

Torsdag 2/5
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Lördag 4/5
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango






Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!