Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hisingen Runt

Redan nu har vi över 2 300 anmälda till Hisingen Runt vilket är nytt anmälningsrekord. Loppet går den 26 maj och vi är i stort behov av funktionärer till loppet. Låt oss hjälpas åt för att återupprepa fjolårets succé. Kanske har du redan anmält dig som funktionär men har en arbetskompis, familjemedlem eller bekant som också vill vara funktionär?

Anmäl både dig och dina bekanta på hrfunktionar@hisingensck.se och skriv med ditt telefonnummer så att vi kan nå dig. Om du även har möjlighet att hjälpa till med nummerlappsutdelning eller uppmärkning av banan under torsdag-lördag får du gärna skriva med det i mailet också.

Du får självklart frukost, fika och lunch när du ställer upp som funktionär samt någon mer överraskning. Du kan dessutom cykla 50 km-rundan gratis som funktionär tisdagen och torsdagen veckan efter och räkna in det som en del i Göteborgsklassikern.

Måndagen den 20 maj kl 18:30 kommer vi ha ett funktionärsmöte med all information kring årets lopp samt mer specifik information för just dig och din uppgift.

Några andra viktiga datum är:
19 maj – Funktionärsrunda (ordinarie motionsrunda då vi provkör Hisingen Runt)
28 och 30 maj – Hisingen Runt (50 km) för funktionärerna som motionsrunda och en del i Göteborgsklassikern.

Hisingen Runt

Motionsgruppen

Det märks tydligt att intresset för cykling ökar stadigt. Exempel på detta är en undersökning från sensommaren 2012, då hade antalet cyklister i Göteborg ökat med 9 % de senaste 2 åren. Miljömedvetenhet och den allmänna motionstrenden brukar anges som förklaringar. Att cyklingens position stärks av motionstrenden märks tydligt en dag när 38 nyfikna personer dyker upp för att cykla en introrunda. När sedan årets första planerade distanstur infaller är det ca 60 personers som trängs på gräsmattan utanför klubblokalen.

Hisingen Runt växer också så det knakar och det är dels beroendes på

Göteborsklassikern som rider på motionstrendens våg. Vätternrundan är naturligtvis också en stor anledning till att våra medlemmar börjar cykla.

Läs mer om vår motionssektionintrorundor och möjlighet att provcykla en "racercykel".


Klubbens planerade träningsrundor finner du i forumssektionen.

Tänk även på att utföra service på cykeln så den är I ett trafiksäkert skick samt att göra dig påmind om de tecken som används i klungan. Ta gärna en titt på klubbens träningspolicy samt vad klubbens ledare har för policy.

Race

I helgen (14 april) var det säsongspremiär för några av HCKs tävlingscyklister som körde Östgötaloppet utanför Linköping.

Moa Johansson debuterade i elitklass och slutade på en fjärdeplats.

Rasmus Olsson, Kristoffer Creutz och Daniel Svensson körde i Sportklass, laget samarbetade fint och hjälpte fram Daniel till ett bra läge inför spurten där han tog en andraplats i sitt första tävlingslopp.

Grattis Daniel!

Hisingens CK kommer senare i år att arrangera två lopp i Göteborgsserien.

Loppen är perfekta tillfällen att prova på att tävla för första gången och träffa andra trevliga cyklister.

Onsdag 5 juni GP-lopp Kviberg

Onsdag 28 augusti Bergkungatempot

Randonnée

Nu är brevet säsongen igång! I lördags den 13/4 kördes den första 200 km rundan med 17 startande från Backadalen. Åke hade lagt in en ”hemlig kontroll” efter 170 km där det bjöds på fika vilket blev mycket uppskattat.

Nu på lördag den 20/4, kl 09:00, är det åter dags för brevet 200 km och denna gång från den södra startplatsen vid Fässbergs-motet i Mölndal. Detaljer finner du på hemsidan i Kalendern.

Helgen 3-5 maj samlas vi i Hörby för det traditionella skånska vårlägret. Fredagen brukar innebära att vi lunchar på ”Kalle på Spången” och under söndagen njuter vi av den skånska naturen. På lördagen den 4 maj körs ett BRM 200 km i den nordöstra delen av Skåne. Om det finns platser kvar på vandrarhemmet finns det möjlighet att hänga med, kontakta bege.bike@gmail.com eller 0733 - 29 55 98 om du är intresserad. 

Mer information om årets brevetlopp.

Information om Vätternrundan

Tiden springer iväg och det börjar dra ihop sig för årets Vätternrunda. Som tidigare år kommer det att finnas en informationskväll för klubbens medlemmar där vi svarar på frågor om det mesta som rör Vätternrundan i sig men även transporten dit och boendet.

Då det är många av våra medlemmar som har Vätternrundan som mål har vi hyrt Toleredsskolans aula som mötesplats. Även om aulan är stor är antalet platser begränsade, anmäl dig därför i forumtråden så vet vi dessutom hur mycket fika som kommer behövas.

(Endast för HCK-medlemmar)

Tjejvättern 8 juni - Halvvättern 9 juni - Vätternrundan 14-15 juni

Klädgruppen

Klädgruppen är en grupp som ser till att alla medlemmar i Hisingens cykelklubb har möjlighet att köpa snygga klubbkläder. Det är jag (Emma Söderlind) och Örjan Hansson som sitter i gruppen.

Det är KALAS Sportswear som tillhandahåller våra kläder och det borgar för god kvalitet.

Det kommer att finnas tröjor i klubblokalen som man kan köpa, just nu har vi även lite jubileums-kläder, skoskydd och handskar som man kan köpa.

Hur köper man då kläderna? Jo, det gör man via en webbshop, det är som en affär på nätet. Där ser man vilka kläder som finns som att beställa. Du uppger Din adress samt betalsätt.

Webbshoppen stängs efter att den varit tillgänglig under två veckor, sedan tar det ca sex veckor innan Du har kläderna i din brevlåda.

Vi försöker att ha webbshoppen öppen 3 gånger per år. En gång innan Vätternrundan, till spinning-säsongen och till vårlägret i Laholm.

Nu när ni läser detta så är webbshoppen öppen.

Den öppnades på måndagen den 15 april och stänger söndagen den 28 april.

Webbshoppen är öppen!

Föreläsningar

Kari Martens - Inspiration och motivation för dina träningsmål

Kari är Triatlet, föreläsare och författare med en bakgrund som överviktig och utbränd.

Vid 15-års ålder skadade han ryggen och när Kari var 26 år blev han erbjuden förtidspension av läkaren på AF. Julen 1997 vägde Kari 106 kg. När han åkte in akut på sjukhus befarade man först en hjärtinfarkt, men sanningen var att han var fet, utbränd och 40 plus.

Tio år senare vinner Kari VM-guld i triathlon i H50 klassen på Ultraman Hawaii och året efter blev han tvåa på World Challenge Deca Triathlon med tiden 212 timmar och 06 minuter, den femte snabbaste tiden någonsin!

Välkommen till klubblokalen 8/5 kl 18:00

Antalet platser är begränsade, anmäl dig därför i forumtråden (Endast för HCK-medlemmar).

Kari Martens

Christer Berndtsson - Varför skall man träna?

Göteborgsklassikern

Tillsammans med Göteborgsklassikern erbjuder HCK en föreläsning om träning för alla.

Varför skall man träna?
Hur påverkar träningen kroppen?
Ålder?
På vilket sätt skall man träna?

Även om aulan är stor är antalet platser begränsade, anmäl dig därför i forumtråden.

Välkommen till Toleredsskolans aula
15/5 kl 18:00

Forumet/Hemsidan

Standardtemat på forumet har fått ett nytt utseende som harmoniserar bättre med hemsidan. Vi har även löst några buggar och fixat rss-flöde för den som vill få forumets trådar serverade. Det finns nu dessutom en möjlighet att dela trådar till en stor mängd olika sociala medier. Upptäcker du något som är felaktigt kan du vända dig till forumet@hisingensck.se.

Visa gärna upp din vackraste sida genom att ladda upp en profilbild på forumet.

Ordförande har ordet

Nu är vi igång
Alla HCK premiärer är gjorda. Första planerade motionsrundan, första brevetloppet och race har tävlat. Kalendern börjar fyllas med aktiviteter och det kommer bli både cykling, föreläsningar och mek-kvällar. Det kan bara betyda att våren är här. På första introrundan dök 38 cyklister upp som ville testa klungkörning vilket var helt fantastiskt.

Träningslägret i Laholm
Hur bra får det vara? Ledarna fick en omgång både teori och praktik med Mattias Reck på torsdagen. Han bjöd även på strålande föreläsning om sitt nya jobb som förbundskapten i cykel. Det toppades med Jim Berg på fredagskvällen som pratade om hur man blir en bättre cyklist utan att cykla.

Både motionsgänget och race fick sin beskärda del av utmärkt träning. Mackorna i Markaryd var lika bra som vanligt, backarna lika hemska eller bra (beror på vem man frågar) och den något mer sansade turen på söndag blev lika blåsig som den borde vara. Många skratt blev det och tävlingen med slangbytet kommer sent att glömmas. Rekordet blev 58 sek och där tror jag vi är flera som har något att träna på.

Emma och Sofia har gjort ett kanon jobb och sytt ihop ett utmärkt träningsläger för 70st glada HCK:are och snälla, snälla, snälla säg att ni vill göra det igen för vi vill ha repris nästa år.

Hjälp sökes
För att HCK skall kunna fortsätta och bedriva en bra verksamhet samt utöka och förbättra behöver vi bli fler som är aktiva. Det kan gälla allt från att hjälpa till o måla klubblokalen till att man vill bli ledare. Låter det intressant att ingå i ett kanon gäng som har mycket energi, glädje och ger många goa skratt är ni välkomna att höra av er till mig.

Vid pennan

Ordförande
Aina Illiano

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!