Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Göteborgs scoutdistrikt

 
 

Nyhetsbrev mars

Innehållsförteckning
Förord  
Öppet hus på Purpursnäckan
Getingen
Järven
Nya anställda
Distriktsråd
Nya distriktet
Distriktsordförandeträff


Hej 
Solen strålar och även om värmen inte riktigt är här, så känner vi våren i luften. Härligt! Och mars innebär också en massa aktiviteter. Facebook fylls av bilder från hajker och båtarna börjar tas fram och förberedas inför sommarens alla seglingar!

För oss i distriktsledningen innebar mars distriktsordförandeträff i Stockholm där ordförande från nästan alla Sveriges distrikt träffades för att diskutera både nutid och framtid, våra nya anställda började jobba på kansliet och vi har äntligen kickstartat planeringen av distriktets framtid tillsammans med kårerna på distriktsrådet. Wow, vad det händer grejer!

Har ni frågor om distriktets arbete är ni välkomna att höra av er till styrelsen@gbgscout.se eller ordforande@gbgscout.se. Missa inte heller att gilla Göteborgs scoutdistrikt på Facebook! Där får man den allra färskaste informationen och dessutom kanske lite fina bilder från aktiviteter och lite skvaller...

Vi ser fram emot att jobba vidare med alla idéer som finns och utveckla distriktet tillsammans med er!

Hälsningar, Distriktsstyrelsen

Öppet hus på Purpursnäckan
Karin har jobbat för Göteborgs scoutdistrikt i många år och har varit en ovärderlig resurs både för kårerna och distriktsledningen! Den 1/5 går Karin i pension och vi vill så klart tacka henne för de år hon har jobbat hos oss och bjuder därför in alla som vill vara med till ett öppet hus på distriktets kansli Purpursnäckan på Delsjövägen 5A!

Den 29/4 är ni välkomna mellan kl. 16 och 19! Vi ses där!

Getingen
Är du spårar- eller upptäckarscout och sugen på ett heldagsäventyr? Då är du välkommen att delta på Getingen söndagen den 28:e april vid Sisjöns badplats! Getingen är ett äventyr där spårar- och upptäckarscouter får chansen att utmanas med kluriga och roliga uppgifter med andra scouter under lekfulla former. Scouterna går en snitslad bana patrullvis, 3-6 deltagare, med bemannade kontroller och får en rolig, spännande och utvecklande dag tillsammans. Anmälan görs genom Göteborgs scoutdistrikt: Mer info finns på hemsidan under kalendariet. http://www.gbgscout.se Sista anmälningsdag är 21 april.
Läs mer

Järven är ett äventyr i hajkform för Äventyrsscouter.
Snart är det dags för Järven, där äventyrarscouterna, de som går i sjätte, sjunde eller åttonde årskursen i skolan, får en chans till en riktig utmaning och träffa många nya vänner. Under en hel helg (fre- sön) får de i sina patruller vandra i området runt Sandsjöbacka naturreservat, göra bemannade kontroller och testa på många nya roliga saker. Arrangemanget hålls mellan den 26 och 28 april.
Läs mer

Nya anställda
Den 18/3 började Susanne Johansson och Sandra Rydberg jobba hos oss. Susanne är kanslist och Sandra kommer dels stötta Susanne med kansliarbetet och dels arbeta som föreningsutvecklare och stötta distriktet och dess kårer lite mer aktivt. Båda jobbar 50% och det är de som tar över efter Karin nu när hon går i pension. Fram till den 1/5 arbetar alla tre tillsammans och vi önskar Sandra och Susanne all lycka till och hoppas att de ska trivas hos Göteborgs scoutdistrikt!

I och med förändringen av vår kanslist arbetstid så kommer också öppettiderna på distriktskansliet att ändras. Vi håller just nu på att diskutera vilka öppettider som är bäst och kommer meddela de nya tiderna under april.

Distriktsråd
Helgen 23-24/3 hölls distriktsråd dit alla kårer i Göteborgs scoutdistrikt var inbjudna. På plats fanns strax under 40 representanter från 20 olika scoutkårer i distriktet. Helgen började med information om hur distriktet ser ut idag och lite om vad som hänt på vägen hit. Sen följde en rad workshops där deltagarna fick brainstorma fram dels en massa bra idéer och dels hur de vill att det nya distriktet ska se ut! Workshopsen handlade om arrangemang, utbildning, distriktets syfte och uppgift, stiftelsen, kommunikation, stämmor/årsmöten och nytt märke och namn till distriktet.

Det nya distriktet, där KFUK-KFUM, FA och direktanslutna kårer ingår, skapades 1/1 2013. Distriktsstyrelsen består av representanter från både direktanslutna kårer och KFUK-KFUM-kårer. Arbetet har till stor del fortsatt in i de strukturer som fanns i det gamla SSF-distriktet, eftersom de utskott som är valda påbörjade mycket av arbetet för 2013 redan under förra året. Under året kommer styrelsen och utskotten att utvärdera allt som händer och med alla idéer som kom under helgens distriktsråd och kommer lägga fram förslag på nya strukturer och aktiviteter till 2014!

Tack alla som var med i helgen! Styrelsens huvuden formligen svämmar över av tankar och idéer om vad vi kan göra nu när ni kommit med så många bra förslag! Det kommer bli grymt det här! :)

Anteckningar fördes under alla diskussioner i helgen. Dessa håller på att skrivas rent och sammanställs sedan i en rapport. Denna kommer skickas ut till alla kårordförande, men kommer också finnas tillgänglig för alla på hemsidan!

Skapandet av det nya distriktet
Efter distriktsrådet tar nu distriktsstyrelsen på sig att fylla det nya distriktet med massa nytt innehåll! Men, det nya distriktet är inte helt färdigt på pappret än... En kort lägesrapport är att vi idag avvaktar beslut i två kårer i Lerums kommun. Så snart de återkommer, så är gränserna för vårt nya Göteborgs scoutdistrikt helt klara! Så som det ser ut nu så är det 52 scoutkårer som säkert tillhör distriktet. En lista på alla kårer och information om var gränserna går kommer finnas på hemsidan så snart allt är klart.


Distriktsordförandeträff
Tredje helgen i mars var Distriktets ordförande och ena vice ordförande på distriktsordförandeträff i Stockholm. Vi kunde med glädje konstatera att vi i Göteborg befinner oss långt fram i processen med att bilda de nya distrikten. Under helgen fick vi mycket information om vad som händer i Scoutsverige för tillfället. Bland det som kan vara extra intressant för distriktets kårer att känna till är att scoutforum är planerat att ta plats 21-22 september i Uppsala, att nästa stora nationella jamboree är inplanerad 2017 och att mer information om de nationella lägrerna nästa år snart kommer att komma till kårerna.



 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!