Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev BMWSC Header

 
 

Våra Sponsorer

100% BMW

bmwof

Forenade Bil

Schmiedmann

BSR

Sucaba

Millway

Länkar och Kontakt
Hemsida - www.bmwsc.com
Medlemsskap
Gatbilssektionen
Time Attack sektionen
BMW Cup sektionen
BMWSC styrelse
BMWSC Forum
BMWSC på Facebook
Länk Anmälan Nyhetsbrev

 

Hej

Nu är det nära, riktigt nära
Om nästan exakt 1 månad har BMW Sport Club säsongspremiär på Mantorp Park, och det är av precis denna anledning jag sitter här, längtansfull och rejält sugen på att få köra, och skriver till er. Nu är det allvar... i detta mail får ni information om öppnade anmälningar och så klart anmälningar som öppnar inom kort. Ni finner även bestämmelser, regler och förändringar gällande 2013 års säsong, så läs hela vägen ner.

Vill du bli medlem i BMW Sport Club ?
Om ni inte redan är medlem i BMW Sport Club, en sektion i BMW Club Schweden så är det hög tid nu. Ni kanske är en f.d. medlem som tagit en paus, ni kanske har en kompis, fru, man, dotter eller son som vill börja köra gatbil. Då kan ni göra saken enkel genom att skicka detta mail vidare till personerna i fråga.

Medlemsavgiften för 2013 är 700 SEK / kalenderår. För detta får ni medlemsskap i motorklubben och moderklubben BMW Club Schweden samt i sektionen BMW Sport Club som erbjuder bankörning i gatbilssektionen och tävlingskörning i BMW Cup och Time Attack. Är du redan medlem i BMW Club Schweden och vill utöka ditt medlemsskap med BMW Sport Club så är ditt pris för kalenderåret 2013 endast 300 SEK.

Mer information om hur du blir medlem finner du HÄR.

BMW Originalförsäkring förlänger även 2013
En av våra högt uppskattade sponsorer, BMW Originalförsäkring, väljer att fortsätta stödja vår verksamhet genom att förlänga avtalet med BMW Club Schweden och BMW Sport Club för 2013. Detta innebär att vi som kör gatbil med BMW Club Schweden och BMW Sport Club och har sin bil försäkrad hos BMW Originalförsäkring har gällande vagnskada på våra träffar. Nu anordnar vi våra träffar med väldigt hög säkerhet och genomtänkt organisation, men det är ändå underbart att veta att man har både hängslen och livrem och att man inte går under ifall man har rejält otur och olyckan skulle vara framme. Så om ni inte har eran ögonsten försäkrad hos BMWOF så är det dags att byta försäkringsbolag omgående. Ring BMWOF och uppge erat BMW Club Schweden medlemsnummer, så får ni inte bara gällande försäkring på bana vid träff anordnad av BMWSC och BMWCS utan även 10% rabatt på försäkringspremien.

Förutsättning

  • Medlem i BMW Club Schweden (även i BMW Sport Club om ni avser köra på bana)
  • Bilen helförsäkrad hos BMW Originalförsäkring
  • Bilen är en BMW, MINI eller ALPINA
  • BMW CS / SC anvisningar och regler vid bönkörning efterlevs
  • Gäller ej om tidtagning sker
  • Gäller ej om det handlar om tävlingskörning ("Man mot Man" anses som tävlingskörning)
  • Gäller ej vid träning inför tävling
  • Bilen skall genomgå en besiktning av BMW CS / SC arrangör i samband med bankörningen
  • Bilen är föranmäld till bankörningen genom anmälan på BMW SC eller BMW CS hemsida.
  • BMW SC / CS anmäler bilens registreringsnummer till BMWOF före träff (Detta gör BMW SC / CS arrangörer, medlemmen behöver inte anmäla deltagandet till BMWOF)

Förmån

  • Gällande trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring/vagnskadegaranti vid bankörning med gatlegal bil på träff anordnad av BMW Sport Club och BMW Club Schweden
  • 10% rabatt på bilförsäkring hos BMW Originalförsäkring (uppge ditt BMWCS medlemsnummer vid tecknande)

Omfattning

  • BMWOF trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring/vagnskadegaranti gäller på av BMW Club Schweden och BMW Sport Club anordnade bankörningsträffar med gatlegal bil.
  • Maskinskadeförsäkring gäller ej
  • Vagnskadeförsäkringens självrisk som gäller vid bankörning (oberoende av vad du har i självrisk i vanliga fall)
    - Bilar äldre (>10) år : 10.000 SEK
    - Bilar yngre (<10) år : 15.000 SEK
    räknat från första registreringsdagen
  • Trafikförsäkringens självrisk är samma som du har i vanliga fall

Inte helt dumt, eller hur. Alltid skönt med den extra säkerheten. Så rusa in på www.bmworiginalforsakring.se och försäkra din bil omgående.

Licenskurs Racing
BARA 3 plaser kvar !!!

BMW Sport Club har som krav att alla som vill köra på bana med BMWSC måste ha en giltig racinglicens utfärdad av SBF. Detta krav har vi både för gatbilskörning och för tävling. För att underlätta till våra medlemmar så genomför BMWSC varje år en egen racinglicenskurs. I år så genomför vi detta med Mantorp Park Motorbana AB på just Mantorp Park. Inte bara det, i år har vi säkrat STCC's tävlingsledare Mikael Andersson som ansvarig utbildare, så bättre racingutbildning än så kommer ni inte kunna finna.

Licenskursen går av stapeln dagen innan säsongspremiären, nämligen fredagen den 3:e Maj 2013. Vi börjar med lunch kl 1200 i restaurangen på Mantorp Park för att sedan genomföra kursen som är både i skolbänk och på racingbanan. Vi avser att vara klara och att du har din licens i din hand vid ca 2130 på kvällen. Kursmaterial, utbildare, instruktörer, lunch, fika, kvällsmacka, dricka och så klart banhyra ingår i anmälningsavgiften på 1950 SEK. O bara så du vet, så kan du du vara med och köra dagen efter på BMWSC säsongspremiär på Mantorp med din nya racinglicens. Dock MÅSTE du anmäla dig till säsongspremiären separat då det inte ingår i licenskursen.

Vill du veta mer och anmäla dig till racinglisenskursen så finner du anmälan HÄR. Den är ÖPPNAD !

Förändring i träffkalendern 2013
Tyvärr tvingas vi ganska sent göra en förändring i BMW Sport Clubs kalender.

Ändringen innebär att vi ställer in vår planerade träff på Rudskogen den 20 juli som samtidigt ersätts av en dito på Mantorp Park den 7 juli.

Anledningen till beslutet är många men summerat har det väldigt sent i planeringen visat sig bli extremt svårt för klubben att genomföra denna träff.

Regelverket för att arrangera tävling och gatbilsevent utanför landets gränser på klubbracing nivå är väldigt tungrott och medför kostnader som vi bedömer är oacceptabla för både klubben och den enskilda medlemmen vilket i sin tur påverkar antalet deltagare som gör totalkalkylen ohållbar.

Vi ber om er förståelse för detta beslut som är taget för klubbens bästa.
Men hopp om god uppslutning den 7 Juli på Mantorp Park!
För mer info kontakta din styrelse,

Säsongspremiär Gatbilskörnig på Mantorp Park
Säsongspremiären närmar sig, ja faktiskt bara 1 månad bort ! Den 4:e Maj 2013 smäller det.

Nu till det extremt viktiga, då vi vet att vårpremiären är ett extremt eftertraktat tillfälle att delta så vill vi ge alla samma möjligheter att anmäla sig. Därför informerar nu er alla att anmälan till säsongspremiären på Mantorp Park den 4:e Maj 2013 öppnas:

TISDAGEN DEN 2:a APRIL kl 20.00

Anmälan finner du under bankörning på www.bmwsc.com
Missa inte detta ! Se till att anmäla dig i tid, platserna brukar ta slut på ett par timmar.

Bankörningskalender 2013
Mantorp Park, Linköping, Sverige - 4 Maj 2013 (Anmälan öppnar Tisdag 2:a April 20.00)
Kinnekulle Ring, Götene, Sverieg - 1 Juni 2013
Mantorp, Linköping, Sverige - 7 Juli 2013 (förändring i kalendern)
Ring Knutstorp, Kågeröd, Sverige - 3-4 Augusti 2013
Gelleråsens Motorbana, Karlskoga, Sverige - 21 September 2013


Lägg in dessa datum i din kalender och glöm inte att anmäla er till varje tillfälle när anmälan öppnar ca 4-5 veckor innan varje bankörningstillfälle. Du kommer få exakt datum och tid i ett av dessa nyhetsbrev.

Dags att göra färdigt bilen, nu är det verkligen dags !
Som ni kan läsa här ovan så väntar en riktig kul säsong runt hörnet, så min fråga till dig, är du redo ? Är din bil redo ? Om inte så är det hög tid att skruva i buren, byta bromsvätska, byta olja i motor och växellåda, kanske till och med fixa det där sista med svetsen, lägga på fräscha sulor, betala skatten och försäkringen och köra förbi din lokala besiktningsman för en översikt så ses vi inom kort.

Vi önskar er en lång och extremt rolig bankörningssäsong !

Med Vänliga Hälsningar
BMW Sport Club Styrelse samt Gatbilsgeneralen med Gatbilsrepresentanterna

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!