Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juni 2013

Självbild - Självkänsla - Självförtroende!

När du träffar en ny kund vid ett första möte och han/hon ber dig berätta om dig/er lite, blir du då vild och galen och kastar dig in i en livlig förklaring om dig och det företag du jobbar för, eller sväljer du luft och krymper i ditt kroppsspråk och får ur dig en mycket korrekt men torr beskrivning istället?

Vilken typ är du? När du får en möjlighet att berätta om dig blir det i stolta ordalag eller i en mer ursäktande tongång?

Jag försöker inte hålla en anställningsintervju med dig. Jag försöker bara kolla hur god självbild (hur du ser på dig själv) du har och om du förmedlar det utåt.

En del som inte alls har en så bra självbild brukar ofta överdriva vad de visar utåt och översäljer sig själva. De är de bästa som finns. Ibland kan du luras att tro på dem men det överdrivna behovet att skryta finns bara hos dem som intensivt behöver bättre självkänsla.

Vi är rätt olika som personer (minsann) och detta med god självbild kan visa sig på många sätt. T ex genom att ha en bra och harmonisk arbetsrytm som ger dig full möjlighet till fokusering. Du påverkar mer inifrån än utifrån. Det som kommer inifrån ser du till att det är saker du behöver, dvs din inre dialog ger dig stöd och inte skäll.

En annan form av god självbild kan vara tron att du alltid kan påverka. Du kan styra, ändra, göra annorlunda, byta ut, ja vad som behövs för att ändra det som är mindre bra till det som är kalasbra. 

Du vet också att du ibland inte lyckas på en gång men då provar du nytt och testar annat. Du råkade bara välja ett sätt som i detta fall (vad det nu var) inte funkade men nu testar du nytt.

Så här kan du på ett enkelt sätt testa fram hur god din självbild är:

  1. I en grupp du tillhör ska det nu väljas en som ska ha hand om ett helt nytt projekt. Är du den som erbjuder dig? Om inte - varför? Vad kan gå fel? Vad blir resultatet om det går fel? Finns det en möjlighet att det blir kalas?!
     
  2. Din närmaste chef rusar förbi dig en eftermiddag och som hastigast ber dig börja dagen hos honom imorgon. Vad är din första tanke? Beröm, befordran, skäll, kritik, avsked, smäll på fingrarna, tårta. Skuttar du iväg i lokalen och nynnar glatt resten av dagen eller tvingas du gå hem tidigare med magknip? Ytterligheter ja jag vet, men hur stort utrymme får denna kommentar av chefen i ditt huvud?

  3. Du får en stor order av en för företaget stor kund. Rusar du in och firar på jobbet och har en stor megatårta med dig? Smyger du tillbaka in och nästan inte berättar det för någon eftersom de säkert skulle säga att de hade hört att alla andra dragit sig ur affären av olika skäl. Ger du dig själv beröm när du förtjänar det? Om ja KALAS! Om nej varför inte? Väntar du dig beröm av någon annan för att det ska vara på riktigt eller finns det ingen möjlighet att du gjort något bra?
     
  4. Du får mycket beröm av chefen på ert nästa stormöte. Gör du då allt för att spara och återuppleva detta? Foton av händelsen, videoclip, inspelat på band, nedskrivet i ett mejl. Detta då saker som du använder dig av för peppning.
     
  5. En helt ny kund skriver ett gott mejl och tackar för en bra produkt, bra support och bra samarbete. Använder du detta för motivera dig själv och visar du det för andra? Har du med dig det vid tillfällen du träffar nya potentiella kunder? Står det nu på företagets webbsida?

 

Ser du det positiva som händer dig och samlar på dig till "regniga" dagar har du fattat poängen. Du ger dig själv en bra bild av dig själv (dina prestationer, ditt sätt att vara) i ditt huvud. Ingen annan behövs. Kul om de också uppskattar dig men du är viktigast. Du ska uppskatta och gilla dig själv. Allt annat tar du medvetet bort.

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Vill du bli ännu mer framgångsrik? Från menyn är du då välkommen att klicka dig fram till den utbildande boken om "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?". Det är en arbetsbok, som ska ge dig hjälp med att bli ännu bättre på att göra ett bra första intryck. Både med ord, kropp och tankar. En bok att jobba med alla tillsammans på företaget eller du i den takt du vill. Du får många tips för att lyckas i framtiden.

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

Som är vanligt numera sitter två personer och chattar online. En kille och en tjej. "Jag är en kille", skriver den person som har den svarta datorn. "Jag är en tjej", skriver den person som chattar från den vita datorn. Om åtminstone en av dem ljuger, vem sitter vid den vita datorn och vem sitter vid den svarta?

En liten utmaning för dig att klura på. Detta är du säkert bra på dock. Jobba med hjärnan är kul! Du sköter väl om dig!

Svar på föregående månads gåta:
Hon skulle om det bara hängde på pengarna välja det andra företaget. Det blir bäst både år ett och år två. 

Stylingtips:

Brunt - en färg för alla!
Vad du än tycker om färger och i detta fall då just färgen brun, så vet vi att vi människor under tusentals år har "lagt in" vissa värden och tolkningar i den bruna färgen. Det är nyttigt för dig att också känna till och utnyttja på ditt sätt.

Dels för de val du gör av färger på dina kläder och för den personliga stil du väljer att ha, dels för att detta är till nytta för dig när du jobbar med färger på ditt/ert företag. Val av färg till er logga t ex eller val av färger på era företagskläder eller på inredningen i era lokaler.

Färgen brun finns ju i en himla massa nyanser och tolkningen och upplevelsen blir lite annorlunda om t ex färgen är ljus, mörk eller med lite rött i eller lite gult kanske eller ja du fattar.

Brunt är vad man kallar en kommunikativ färg. Personer klädda i brunt vinner förtroende och känns lugna och trygga.

Den mest användbara bruna färgen är kanske den mörkbruna. Som i kostymer, byxor, kjolar och ja ytterplagg. Den absolut mest vänliga mot hyn är den som är lite nougatbrun som gör oss yngre och slätare i hyn. I inredning är brunt också vanlig i alla dess former och en då säker färg som inte sticker ut. Kanske inte lika vanligt i företagsloggor då den inte sticker ut direkt.

Brunt är ofta med i kläder på något sätt. I hela plagg eller som del i ett mönster. Den är också användbar för att symbolisera olika stilar och är extremt modern emellanåt. I inredning är det likadant. Vem minns inte allt brunt från 70-talet. Eller allt det bruna ihop med cappucino och beige som Simon & Thomas så hatar. I inredningar av kontor och butiker kan den ge en viss stil och en viss känsla men hjälper inte mycket till för kunderna att hitta runt eller styra dem dit du vill. 

Brunt räknas oftast som en varm färg och är perfekt för den som är varm och lite gyllene i tonen på hyn, dvs har mer gult/brunt i undertonen. Färgen kan också bli kallare om det blandas i mycket blått i färgen. Blir då lite gråare i sin ton.

Vi har alla lite av det bruna i hyn, i håret eller i våra ögonbryn, så därför passar den nästan alla. Den bruna tonen gör hyn varm, jämn och ger en gyllene lyster. Lyfter fram och lyser upp dina egna vackra och varma färger samt gör att du syns i dina kläder!

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!