Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Maj 2013

En av dina nycklar - ansiktet!

En nyckel eller ett redskap för dig att använda rätt. Ja rätt och rätt. Menar då förstås ur säljande synvinkel, eller i alla fall ur kommunicerande synvinkel, dvs hur du gör rätt för att underlätta all form av kommunikation med dig.

 

Såg ett program på TV om en kille som hade Aspergers syndrom. Dvs han kan bl a inte visa känslouttryck så bra i sitt ansikte och han var absolut inte så bra på att tolka andra människors ansiktsuttryck.

 

Ett sånt knepigt handikapp och som tyvärr, om man ens kan säga så, inte är synligt. Många kommer ju att missförstå honom och ja alla med liknande handikapp.

 

Och det vet vi ju alla hur lätt det är att misstolka eller missförstå någon. Åh, så mycket strul det kan leda till. Tappade affärer, negativa samtal och kanske missämja bland kollegor.

För oss som då kan är det mycket viktigt att vi utnyttjar våra ansikten maximalt. Vi har ju så stora möjligheter.

Det finns, sägs det, 250.000 olika ansiktsuttryck. Det är ju givetvis några stora, faktiskt några som är universella och en himla massa nyanser av dessa. 

Jag tror dock att vi endast kan bli bra på detta genom att träna. Egentligen borde vi alla i skolan ha fått någon form av kroppsspråksutbildning som t ex skådespelare har.

Det vore bra för oss att träna oss på att låta våra ansikten uttrycka det vi känner, tycker och tänker mycket mer. Jag tror vi nästan är lite tvärtom - att vi tror att det är fel av oss att visa våra känslor.

Vilka känslor vi än har är det väl ändå bara till nytta för den vi samtalar med att kunna läsa i våra ansikten det vi känner. Det är enklare och ärligare. Inget tjuv och rackarspel. Våga uttrycka dig mer istället!

För en del kommer det till en början kännas som enorma överdrifter men när du jobbat på detta ett tag blir det mer rätt och mer lagom.

 

Tips för din träning:

  1. Börja med att videofilma dig. Gärna då i arbetssituationer då förstås hm... Du bör ju veta vad som är ditt läge och nivå på användande av ansiktsuttryck idag.
     
  2. Be gärna en kollega om kommentarer på din film. Det du tror är fel kanske han/hon tycker är kalasbra. Helst skulle vi ju vilja fråga alla era kunder också för att få det helt rätt.

  3. Välj ut en sak att utveckla och ändra i taget. Annars blir det bara rörigt och svårt att få till. Jobba intensivt med detta och hjälp dig själv med påminnelselappar överallt.
     
  4. När du tycker att du lyckats med t ex att använda mer ögonbrynsrörelser när du pratar och lyssnar, så byter du till nästa uppgift som kan vara på tur.
     
  5. Prova efter en tid att videofilma dig igen. Igen då med en kollegas kommentarer. Gärna samma person som innan, så att ni kan se din utveckling och som ger dig feedback på det.

 

Du får givetvis gärna fråga fler kollegor. Gör en kul grej av det på jobbet! Det är alltid bra med synpunkter och åsikter. Ändra dig dock inte efter varje åsikt du får utan låt alla kommentera och gör sedan en samlad analys och gör ditt utvecklings- och ändringsschema efter det.

Vi har många saker i ansiktet vi kan jobba med som leendet, ögonbrynens rörelser, blinkningar, nickningar, rörelser på ansiktet, pannan, ögonkontakt mm. Detta är ju sedan lika viktigt att du har koll på hos de du samtalar med. Där får du mycket matnyttig information för ditt säljande och kommunicerande.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Vill du bli ännu mer framgångsrik? Från menyn är du då välkommen att klicka dig fram till den utbildande boken om "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?". Det är en arbetsbok, som ska ge dig hjälp med att bli ännu bättre på att göra ett bra första intryck. Både med ord, kropp och tankar. En bok att jobba med alla tillsammans på företaget eller du i den takt du vill. Du får  många tips för att lyckas i framtiden.

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

Lisa har fått erbjudande om två olika jobb. Det som skiljer är vad hon kommer att tjäna. Det första företaget erbjuder henne 300 000 kr om året plus en ökning på 20 000 kr varje år. Det andra företaget erbjuder henne en lön på 150 000 kr var sjätte månad samt en ökning på 5 000 kr i halvåret. Om hon bara tänker på pengarna vilket företag ska hon då välja? Vi förutsätter att hon stannar minst ett år.

 

En liten utmaning för dig att klura på. Detta är du säkert bra på dock. Jobba med hjärnan är kul! Du sköter väl om dig!

 

Svar på föregående månads gåta:
Petter har tre fiskar. Han har ju även då fyra fåglar, fyra sköldpaddor och tre katter.

Stylingtips:

Rosa är en typisk tjejfärg säger många. Kan inte vara mer fel! Det beror ju på hur den rosa färgen ser ut eller hur och hur den används.  

 

Vad du än tycker om färger och i detta fall då just färgen rosa, så vet vi att vi människor under tusentals år har "lagt in" vissa värden och tolkningar i den rosa färgen. Det är nyttigt för dig att också känna till och utnyttja på ditt sätt. 

 

Dels för de val du gör av färger på dina kläder och för den personliga stil du väljer att ha, dels för att detta är till nytta för dig när du jobbar med färger på ditt/ert företag. Val av färg till er logga t ex eller val av färger på era företagskläder eller på inredningen i era lokaler.

 

Färgen rosa finns ju i en himla massa nyanser och tolkningen och upplevelsen blir lite annorlunda om t ex färgen är stark, ljus eller mörk (blir väl inte så jättemörk någon gång dock) eller ja du fattar.

 

Rosa står för raffinerad elegans och sötma. Ger belåtenhet, en känsla av tillfredsställelse och självrespekt. Även detta en trons färg. En färg för andlig fulländning.

 

När vi pratar om rosa tänker många på babyrosa men mest användbar är nog den rosa som är lite mer ceriserosa som Emma har på den nedersta bilden. Rosa kan vara mycket stark och synas på kläder, i butiker (lokaler) och i inredning på många mils avstånd. Den kan också vara lite lugnare och ljusare och då mycket lätt att matcha med många färger. Den kan också ha mycket mörkt i sig så att den blir en bra basplaggsfärg på t ex byxor, kavajer och kjolar. Rosa är en modefärg och om det är din färg bör du skaffa mycket av den när den finns.  

Rosa finns både i "hela" kläder och med som en del i ett mönster  i slipsar, skarfsar och andra "mindre" plagg för att ge dem lyft och styrka. Utmärkt för dig som är lite försiktig. Enfärgade rosa plagg ger dig och textilen stor uppmärksamhet och perfekt om du vill sticka ut i mängden. Eller om det finns någon plats i lokalen eller butiken du gärna vill att folk lätt hittar och dras till. Upplevs alltid som en fräsch färg. 

Rosa är en kall färg och är perfekt för den som är kall i tonen på hyn dvs har en blå underton (dock ser vi sällan folk som är blåa i hyn tack och lov). Den rosa tonen gör hyn ljus, ren och klar. Den lyfter fram och lyser upp dina egna vackra och kalla färger samt gör att du syns i dina kläder!

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!