Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV APRIL 2013

Här kommer ett nytt exemplar av Chicagos nya telegram. I detta nummer hittar du bland annat information om Påsklägret som övertar etablissemanget nu i helgen, ny kursomgång för swingteens/kids, andra upplagan av Chicago Jam Session och mycket mer. Håll till godo!


PÅSKLÄGRET

Det är bara dagar kvar till Påsklägret med workshops, socialdanskvällar, liveband, DJ:s, danstävlingar och mycket mycket mer. Det finns ett fåtal platser kvar till klasserna på dagarna. För dig som är anmäld på lägret ingår samtliga danskvällar den här helgen men alla är naturligtvis välkomna. Inträdet kommer som vanligt att vara 100:-/60:-. Under Påsklägret kommer cafét att servera frukost, lunch och middag. Vi vill också påminna om sommartidens intåg och att vi därmed vrider klockorna frammåt en timme natten 30/3 till 31/3.  Mer information om Påsklägret här


STOCKHOLM OPEN - SWING DANCE CONTEST

Den 31 mars, under danskvällen, är det dags för det årliga spektaklet "Stockholm Open Swing Dance Contest". Stockholm Open är en tävling för dansare på alla nivåer. Orginalitet och dansglädje värdesätts minst lika högt som tekniska kunskaper. Intentionen är att ha tre tävlingsklasser: lindy hop Jack ´N´ Jill, swing med fast partner och solo jazz.

Hela tävlingen sker till levande musik från Hasse Ling and his Syncopators of Swing. Vi vågar i vanlig ordning utlova finfina priser. Läs mer på hemsidan.


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna med prova-på kurs för lindy hop-noviser 18:45 till 20:00 följt av social swingdans 20:00 till 23:00 rullar envist på. Några av Stockholms bästa swingjockeys står för musiken och i slutet av varje månad (26/3 och 27/4) gästas etablissemanget av Tommy Löbel Swing Band. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken dj som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna i april inleds den 6/4 med elevdans, som är öppen för alla danssugna. Men  tempon är relativt lågt den här kvällen och  riktar sig särskilt till dig som har ett för perioden giltigt kurskort (en elevdans per kursomgång ingår i din avgift). Lördagarna försätter sedan med Rock ’N’ Roll Saturdays den 13/4, Radio Rhythm Revue den 20/4 samt Live på Chicago den (Jass Demons) 27/4 då vi också passar på att fira att dansen charleston fyller 90 år.


CHICAGO JAM SESSION #2

Efter en välbesökt och lyckad premiär presenterar Chicago tillsammans med Stockholm Stompers den andra upplagan av Chicago Jam Session den 20 april. Gäst den här gången är den legendariska Anders Linder alias "Kapten Zoom". Insläpp och mingel från 16:00 och konsert 17:00 - 19:00. Biljetter kan förbokas via hemsidan.


TEMAKLASSER

På söndagskvällarna, 20:00 – 22:00, finns ett antal fristående temakurser med varierande innehåll som ett komplement till det ordinarie kursutbudet. Teman i april: shim sham shimmy 7/4, charleston i lindy hop 14/4, Minimalistisk lindy hop 21/4 och Big Apple 28/4. Vårens kommande teman finns i sin helhet presenterade och beskrivna på vår nätsida. Ingen föranmälan krävs till de här kurserna men vid vissa tematillfällen, exempelvis parkakrobatik, kan krävas att man kommer med en partner då ingen parrotation kommer förekomma.


CHICAGO JUMP SESSION #2 - KORTLÄGER i LINDY HOP

Den 24 - 25 maj presenterar Chicago 
den andra upplagan av danslägret, CHICAGO JUMP SESSION! Som instruktörer denna gång figurerar i huvudsak Joanna och Henric Stillman. Mer information om eventet finns på hemsidan och i nästa telegram.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben fortsätter som vanligt och ett uppdaterat orkesterprogram finns på hemsidan.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Varje lördagsförmiddag mellan 11:00 och 13:00 finns det möjlighet till egen träning här på Chicago för dig som har ett för perioden giltigt kurskort. Kom hit och dansträna på egen hand eller i sällskap med kurskamrater eller en partner. Vi står för musiken och lokalen och du för resten.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen. Under Påsklägret kommer det serveras frukost, lunch och middag i Cafét.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.







Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.