Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

              

 

4 mars 2011         

 

Hej,
Våren närmar sig och vid Vimmerby Science Park/NCU råder febril aktivitet. Planerna på en Science Park för barns lek, lärande, utveckling och hälsa börjar ta form och i maj får den svenska lekbranschen en ny konferens i Vimmerby. Vårt arbete har uppmärksammats i en rad medier under vintern och nästa vecka föreläser vi och ställer ut på de nyarrangerade Föreskoledagarna i Stockholm, kanske ses vi där?
Väl mött till en händelserik vår!


Satsning på ny Science Park för barns lek i Vimmerby
Nu följer nästa steg i samarbetet mellan Vimmerby kommun och Linköpings Universitet – genom visionen om en Vimmerby Science Park med inriktning mot barns lek, lärande, utveckling och hälsa.

– Den här framtida etableringen ingår som en del i vårt näringslivsarbete och att få närkontakt med universitetsvärlden är alltid bra, säger Per-Åke Svensson på Vimmerby kommun.
Läs artikeln här

Kontakt Anne Karlsson, 0492-76 93 61

 

Nu kan du anmäla dig till LEK2011 - Sveriges nationella lekkonferens
Vimmerby är platsen för LEK2011, en kunskaps- och tummelplats för "lekbranschens" forskare, experter, praktiker, utvecklare, företag och entreprenörer. Konferensen vänder sig till dig som på olika sätt arbetar med utveckling, marknadsföring, forskning etc inom barns lek, lärande, utveckling och hälsa.

-Vi har förstått att det i stor utsträckning saknas etablerade kontakter mellan forskarsamhället och näringslivet i lekbranschen. Vi ser LEK2011 som en första konkret mötesplats för många av dem som på olika sätt arbetar med barns lek, säger Christian Gustavsson, ansvarig för LEK2011 och kommunikationsstrateg på NCU i Vimmerby.

LEK2011 hålls 25-26 maj vid Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.
Läs mer och anmäl dig här 

Kontakt Christian Gustavsson, 0730-28 51 55

 

Christinehofs Ekopark och Vimmerby Science Park/ NCU ska öka barns kunskap om naturen
Christinehofs Ekopark, som är belägen på det natursköna Österlen i Skåne, har som målsättning att erbjuda besökare i alla åldrar och intressegrupper hållbara upplevelser. Nu inleder ekoparken ett samarbete med Vimmerby Science Park/NCU för att ytterligare förstärka sitt utbud av naturupplevelser och för att ge fler barn möjlighet att vistas i naturen.

- Alla barn, oavsett bakgrund och förutsättning ska ha möjlighet att få komma ut i naturen, säger Eva Ditlevsen som är naturguide på Christinehofs Ekopark.
Läs artikeln här
Läs mer om Christinehofs Ekopark

Kontakt Anne Karlsson, 0492-76 93 61

 

Nytt forskningsprojekt kring skolgårdar 
Vimmerby Science Park/NCU har påbörjat ett forskningsprojekt kring skolgårdar. Målsättningen är att ta fram ett koncept för hur en skolgård bör vara utformad för att ge barn möjlighet till både lek och återhämtning. 

- På en ”bra” skolgård finns det områden som barnen kan använda när de känner sig energiska liksom platser som de kan dra sig tillbaka till när de har behov av lugn och återhämtning, säger forskningsledare Börje Steen.
Läs artikeln här

Kontakt Börje Steen, 0705-80 24 80 


Vimmerby Science Park/NCU i Media
Under vintern har vi uppmärksammats i media och flera reportage om vimmerbynoden kommer att publiceras under våren.
Press

Läs om NCU i Vimmerby på sid 18

Kontakt Åsa Nylander, 0706-07 85 74

 

 

På gång där ute

9-10 mars 2011
Förskoledagarna, Stockholm Waterfront Congress Center
NCU föreläser och ställer ut på de första Förskoledagarna. Läs mer

25-26 maj 2011
LEK2011, Vimmerby
En nationell konferens och mötesplats för forskarsamhälle och näringsliv om den utvecklande leken och lekens olika roller.
Läs mer och anmäl dig här

17-26 augusti 2011
L.I.K.E, Vimmerby
Landscape - Inspiration - Knowledge - Education
based on the literature of Astrid Lindgren. Läs mer

 

 

 
 

 

                

 
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!