Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev April 2013

Stilanalys - hur går den till och varför?

Stilanalys är något jag gillar skarpt. Den hjälper till med så mycket och kan ändra allt för en person. Allt i fråga om sin egen uppfattning om sig själv och sitt utseende. Plus allt om hur denna person uppfattas av andra. Helt magiskt!

 

Magiskt är också det rätta ordet. Det man lär sig på sin stilanalys är en massa trolleritricks för att ändra, styra och få effekt precis där man vill ha den i sin image/sitt utseende.

 

Många känner inte till vad man kan vinna med en stilanalys, så därför vill jag nu förklara hur jag gör en stilanalys och vad nyttan för dig är. Detta är vanligt att göra och extra viktigt för företag som är noga med sin image och vad de och alla anställda sänder för signaler när de möter t ex sina kunder och leverantörer.

 

Om färganalys handlar mer om bedömning och upplevelse, så handlar stilanalys om fakta. Det mäts och testas för att du ska få det hela rätt och riktigt förklarat för dig. Nåja alla delar på kroppen mäts inte.

Lite mer fakta:

  1. De mest väsentliga måtten är de som mäter förhållandet mellan axlar och höfter. Detta för att konstatera vilken kroppsform du har. Beroende på om dessa mått är lika eller vad skillnaden är, så går vi vidare med att även mäta midjan.
     
  2. Din kroppsform styr vilka modeller på kläder just du ska ha för att framhäva det som är bäst hos dig.

  3. Även förhållandet mellan överkropp och bendelen är nyttig att känna till och hjälper dig med massor av val på dina kläder och för din egen personliga stil.
     
  4. Din ansiktsform styr vilka val du kan göra på halsringningar, frisyrer och smycken mm. Ger ofta en riktig aha-upplevelse när man får en bra förklaring här.
     
  5. Helheten är ju hela tiden det absolut mest viktiga att ha i tankarna under en stilanalys. Hur hör allt ihop och hur blir det när hela du kläs rätt? Tänk på att de du möter ser dig i helfigur medan du själv hemmavid kanske bara har en halvkroppsspegel eller ännu vanligare att när du klär dig bara tittar på vissa delar i din klädsel och därför missar helheten.

 

När allt detta blir glasklart för dig kommer du att uppleva en mycket enklare värld. Du kommer smidigt och enkelt kunna hitta helt rätt klädmodeller för dig. Du sparar även pengar omgående, då du inte kommer att falla för modets påverkan och köpa sådant som du vet inte gör något bra för dig.

Du får en praktisk garderob som du lätt kan matcha och mixa allt i. Alla klädmodeller är ju rätt för dig och du vet hur du ska trolla med dem. Du kommer att känna dig snyggare, säkrare och mer professionell. Detta uppmärksammas av andra och du får goa kommentarer för det. Du har rätt image och är snygg!
 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Vill du bli ännu mer framgångsrik? Från menyn är du då välkommen att klicka dig fram till den utbildande boken om "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?". Det är en arbetsbok, som ska ge dig hjälp med att bli ännu bättre på att göra ett bra första intryck. Både med ord, kropp och tankar. En bok att jobba med alla tillsammans på företaget eller du i den takt du vill. Du får  många tips för att lyckas i framtiden.

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Petter är väldigt intresserad av djur. Han har många husdjur. Om man räknar fåglarna, katterna, sköldpaddorna och fiskarna, har han 14 djur totalt. Om det finns åtta vingar, fyra skal, och 36 ben, hur många fiskar har då Petter i sin lilla djurpark?

 

En liten utmaning för dig att klura på. Detta är du säkert bra på dock. Jobba med hjärnan är kul! Du sköter väl om dig!

 

Svar på föregående månads gåta:
Skolans sekreterare är den lilla flickans pappa.

 

Stylingtips:

Grå är väl ingen färg. Jo en mycket användbar färg för du kan ju mixa den med vad du vill och ha massor av nytta av den.   

 

Vad du än tycker om färger och i detta fall då just färgen grå, så vet vi att vi människor under tusentals år har "lagt in" vissa värden och tolkningar i den gråa färgen. Det är nyttigt för dig att också känna till och utnyttja på ditt sätt. 

 

Dels för de val du gör av färger på dina kläder och för den personliga stil du väljer att ha, dels för att detta är till nytta för dig när du jobbar med färger på ditt/ert företag. Val av färg till er logga t ex eller val av färger på era företagskläder eller på inredningen i era lokaler.

 

Färgen grå finns ju i en himla massa nyanser och tolkningen och upplevelsen blir lite annorlunda om t ex färgen är ljus, mörk eller ja du fattar.

Grått en är kommunikativ färg och är att jämföra med den bruna. 

 

Vi brukar säga att den klassiska gråa färgen är den mörkgrå som ofta finns med i kostymer, byxor, kjolar och ytterplagg. Lite mörk och dämpad. Den är en stor färg hela året. Den passar till vår lite mörkare stil och klädsel på vinter och den är lätt att matcha till mycket ljusare och stakare färger på sommaren. Kanske inte jättevanlig i inredning på textiler utan mer i färger på väggar, tak och golv. Finns också ofta med i företagsfärger som en del i en logga. 

Grått finns i "hela" plagg och är också med som del i mönster på slipsar, skarfsar och andra "mindre" plagg för att ge dem lite lugn och harmoni. Utmärkt för dig som är lite försiktig. Grått är en perfekt färg när du vill framstå som lite lugnare och inte sticka ut. Igen då beroende på vad du har till den grå färgen förstås.

 

Grått räknas oftast som en kall färg men med vissa iblandade färger kan den även vara lite varm. Räkna den dock som kall. Enklast så. Grått är perfekt för den som är kall i tonen på hyn dvs har en blå underton (dock ser vi sällan folk som är blåa i hyn tack och lov). Den grå tonen gör hyn ljus, ren och klar. Den lyfter fram och lyser upp dina egna vackra och kalla färger samt gör att du syns i dina kläder! !

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!