Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Göteborgs scoutdistrikt

 
 

Nyhetsbrev januari

Innehållsförteckning
Förord
Innebandynatta
Distriktsråd
Informationsträff Mandalay
Getingen
Vårdistriktsstämma
Hemsidan
Valberedningen söker


Hej 
Trots att våren liksom skymtar runt hörnet håller vintern i sig lite till i Göteborg. Med våren börjar scouting flytta mer och mer utomhus och redan nu börjar man planera sommarens aktiviteter och läger.

I distriktsstyrelsen jobbar vi för fullt för att färdigställa distriktets gränser. Detta gör vi tillsammans med berörda kårer och vi tror att detta arbete kommer vara helt färdigt i mitten av mars. Vi försöker också tänka mycket framåt och på hur vi i Göteborgs scoutdistrikt vill bygga upp och utveckla vårt nya distrikt! Distriktsrådet som hålls i mars kommer bli startskottet för det nya distriktet och där vill vi ha alla kårer representerade! Ju fler som är här, desto fler är ju representerade i arbetet med det nya distriktet. Och är du här kommer du också att få tycka till en hel del om hur du vill att det nya distriktet ska jobba!

Vi håller också på att stärka samarbetet distrikten emellan här i västsverige. Det sker dels genom Västra kansliet och vi började februari med ett samverkansmöte där vi pratade om hur vi vill fortsätta arbeta tillsammans. Vi i Göteborg tror på en tydlig kommunikation som är stark i hela regionen och ett ökat samarbete runt både aktiviteter och utbildningar!

Har ni frågor om distriktets arbete är ni välkomna att höra av er till styrelsen@gbgscout.se eller ordforande@gbgscout.se. Missa inte heller att gilla Göteborgs scoutdistrikt på facebook! Där får man den allra färskaste informationen och dessutom kanske lite fina bilder från aktiviteter och lite skvaller...

Det kommer hända mycket i år och det ser vi fram emot!

Hälsningar, Distriktsstyrelsen

Innebandynatta 2013
Natten mellan 16 och 17 mars (20:00-07:00) bjuder Serox in scouter från hela Sverige till Göteborg för att delta i en innebandyturnering i ren utmanar- och roveranda. Vi kommer hålla till i Björlandahallen och det kommer att serveras ett lagom stort mål under natten och frukost i gryningen. Natten kommer även bjuda på roliga aktiviteter och andra tokigheter utöver innebandyspelandet!

Anmälan gör du här

Sista anmälan är 7/3-13, observera att anmälan är bindande



Distriktsråd 23-24/3
Nu är det hög tid att anmäla sig! Två representanter från varje kår är välkomna! Vill fler åka, så går det bra i mån av plats. Ta chansen att vara med och skapa Göteborgs scoutdistrikt! Hur vill just du ha det?

Läs mer om helgen och hur du anmäler dig i kalendariet på www.gbgscout.se !


Informationsträff Mandalay
På långfredag 29/3 är det informationsträff för intresserade av Mandalay. Träffen riktar sig både till dig som har seglat med Mandalay och till dig som aldrig har varit ombord. Vi går igenom vilka möjligheter som finns om man vill komma ut och segla, hur man blir instruktör och vad vi brukar göra på arbetsdagarna under vår och höst.

Tid: Långfredag 29/3 kl 11.00 Plats: Nya Varvet (vägbeskrivning)
Arrangör: Skeppsrådet Mandalay
Målgrupp: Utmanare och äldre
Kontakt: mandalay@gbgscout.se (ingen föranmälan behövs)


Getingen

Är du spårar- eller upptäckarscout och sugen på ett heldagsäventyr? Då är du välkommen att delta på Getingen söndagen den 28:e april vid Sisjöns badplats!Getingen är ett äventyr där spårar- och upptäckarscouter får chansen att utmanas med kluriga och roliga uppgifter med andra scouter under lekfulla former. Scouterna går en snitslad bana patrullvis, 3-6 deltagare, med bemannade kontroller och får en rolig, spännande och utvecklande dag tillsammans. Anmälan görs genom Göteborgs scoutdistrikt: http://www.gbgscout.se

Nils Lagnemo & Jenny Calvin
Arrangemangsansvariga, Getingen


Vårdistriktsstämma 22/5
Kvällen den 22/5 samlas vi för vårdistriktsstämma! Det är här vi beslutar om stadgarna som ska gälla för det nya Göteborgs scoutdistrikt. Det kommer också bli lite rapporter om hur arbetet med att skapa det nya distriktet sett ut och en presentation om vad som kommer ske framöver. Handlingar kommer skickas ut till alla kårer i Göteborgs scoutdistrikt och de kommer även finnas tillgängliga på kansliet och hemsidan. Men, boka redan nu in datumet i kalendern!

 

Göteborgs scoutdistrikts hemsida
Ni har väl inte missat Göteborgs scoutdistrikts hemsida? Titta in på www.gbgscout.se som är vår huvudssakliga kanal för att sprida information för information om vad som händer i distriktet. Där kan ni hålla er uppdaterade om alla möjligheter som finns i form av arrangemang och kurser . Ni hittar även kontaktuppgifter till distriktsstyrelsen och distriktsledningen .Hemsidan kommer att få ett ansiktslyftså snart den nya hemsideplattformen från Scouterna lanseras för distrikten.



Göteborgs scoutdistrikt behöver personer till Valberedningen?
Vill du vara med och bestämma vilka som ska nomineras till distriktstyrelsen. Vi har vakanta platser till Valberedningen för Göteborgs scoutdistrikt.

Vi söker personer som kan hjälpa till med arbetet att få bra kandidater till distriktet. Det skulle vara bra med minst en från K/M-Scout. Vi ser gärna en kvinna. Arbetet är ca 3 timmar per månad inkl möte på ca 2 timmar med fika. Du ska kunna ta dig till Göteborg en gång i månaden.

Kontakta valberedningen för intresse och frågor.
Hemsida: http://www.ssf.scout.se/goteborg/kontakt/valberedning/
E-post: valberedningen@gbgscout.se



 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!