Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Mars 2013

Motivation - allas drivkraft!

Om vi kan ha en hög motivation var och en och tillsammans på företaget - vad skulle det leda till, tror du?

En del människor går alltid genom livet med en stor portion motivation. Mycket stort grattis till dem. De gör ett bra jobb. Och har gjort ett bra jobb för deras höga motivation kan inte bara kommit igår med ett gulligt brev på posten. Det är något de jobbat aktivt på.

En del människor har aldrig haft någon hög motivation. Har heller aldrig varit medvetna någon gång om att de faktiskt saknar den. Det är bara så här de haft det i livet, på sina arbetsplatser.

En del har mycket god motivation på olika projekt och för olika arbetsuppgifter. Andra dagar eller med andra arbetsuppgifter, så är det noll motivation.

Grupp två och tre är ju de som behöver mest hjälp. Dock är det alltid upp till var och en att hitta sin egen motivation. Det är svårt att ge någon motivation om de inte vill eller tror sig behöva. I alla fall motivation som varar en längre tid och inte då bara en "injektion".

För de som ändå någonstans vill, så kan de faktiskt "låna" din eller någon annans mål och motivation till att börja med och med hjälp, kunskap, engagemang och uppmuntran kommer de att hitta sin egen motivation längre fram. För mål och motivation hänger ihop. Den ena funkar inte värst bra utan den andra.

Om du är motiverad att genomföra en viss uppgift på ett bra sätt, så har du satt ett mål för vad du anser är ett bra sätt. Om du sätter ett mål för en viss uppgift och vill att den ska få ett visst resultat, så har du en bra motivation att nå dit.

En vanlig dag då på jobbet, vad ska motivera dig att ta itu med en högst vanlig rutinuppgift?

Igen då din vilja att nå ett visst resultat med ditt arbete oavsett uppgift. För att du ska vara nöjd med dig själv vill du nå ett visst resultat, så att du kan gratta dig själv för det. Har du sedan en bra chef, så ska han/hon också se detta och uppmärksamma dig. 

Några tankar att fundera över:

  1. Kan du inför en vanlig rutinuppgift sätta ett lite högre mål än vanligt? Kan du lyckas med din uppgift ännu lite mer?
     
  2. Om du tillsammans med dina närmaste arbetskamrater till nästa vecka kan komma på vad som brukar motivera er till en större arbetsinsats och välja en sådan under den veckan. För att hitta den goa känslan tillsammans och sedan göra så veckan efter det igen och igen och igen.

  3. Alla tillsammans på avdelningen (företaget) väljer ut ett av vårens projekt och funderar på vad slutmålet är och vad som kan vinnas på att ni jobbar engagerat tillsammans. Allt ni nu kommer på skriver ni med stora bokstäver på tavlan synligt för alla hela tiden.
     
  4. Om din vanligaste motivationsfaktor ligger utanför arbetet, så kan du ta en bild av det som motiverar dig och ha på din plats/skrivbord/skåp. En bild säger mer än tusen ord och gör dig snabbt påmind om vad du vill uppnå.
     
  5. Det är extremt viktigt att fira dina uppnådda mål. Det ger dig ännu mer motivation att uppnå ett bra resultat imorgon igen.

Hitta sätt att fira tillsammans och då skrev jag inte festa, såg du det (det är ju kul det med ibland)? Något ni gör som egen grej på ert företag för att fortsätta hålla alla i god motivation och på bra humör.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information


DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Vill du bli ännu mer framgångsrik? Från menyn är du då välkommen att klicka dig fram till den utbildande boken om "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?". Det är en arbetsbok, som ska ge dig hjälp med att bli ännu bättre på att göra ett bra första intryck. Både med ord, kropp och tankar. En bok att jobba med alla tillsammans på företaget eller du i den takt du vill. Du får  många tips för att lyckas i framtiden.


Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

Mamman går med sin lilla dotter till kvartsamtal i skolan. Fröken föreslår att dottern ska vara hos skolans sekreterare under mötet. När mamman och dottern sedan ska gå vänder sig sekreteraren, som har passat barnet, till en kollega och säger stolt: "Det där var min lilla dotter". Hur kan det komma sig?

En liten utmaning för dig att klura på. Detta är du säkert bra på dock. Jobba med hjärnan är kul! Du sköter väl om dig!


Svar på föregående månads gåta:
Lilla vovven Bamse är 10 år och flickvännen är 30 år. För fem år sedan var flickvännen 25 år och Bamse 5 år.

Stylingtips:

Jacka, kappa eller ja vad är rätt? Rätt för att bli en snygg helhet för dig och för att också t ex dölja kavajen under så att den inte sticker ut lite knäppkäckt en bit nedanför jackan. Detta är ju ett av kardinalfelen man kan göra när man har kavaj på sig. Stort "förbud" på detta. Uj Uj.

Nu finns det ju också massor av goa långa koftor och fräcka långa tunikor och det är samma sak som gäller även där.

När du är ute och ska inhandla din nya snygga och/eller praktiska jacka eller vilket ytterplagg det nu är, så fundera en stund över till vilka kläder du oftast kommer att ha denna jacka. Om det inte är över dina kostymer, kavajer eller långa koftor ska du givetvis välja precis vad du drömmer om.

Om inte så ta gärna på dig din favvo-kavaj när du ska ut och handla, så kan du själv se i spegeln på en gång om den "täcker" hela din kavaj innan du slår till och köper den. Du kan ju ha en massa olika jackor, så välj med omsorg ibland och med hjärtat ibland.

Om du sedan till hösten ska köpa nytt så är det oftast så att "vinterytterkläderna" är lite längre. Just av denna orsak men också givetvis för att det blir varmare så. Sommartid kan vi ju ibland helt få slippa att ha jacka på oss. Härliga dröm!

Annars finns det sommartid ofta mycket av de mycket mycket tunna trenchcoatjack/kapporna. En del finns i himla praktiska knölaihop-och-stoppa-ner-i-väskan-men-sedan-ändå-släta-och-fina-material. Väldigt användbart!

Vad som ofta också har bra längd på sina jackor är de olika sportvarianterna som då både funkar bra i vårt väder och också då är långa nog för våra plagg vi har under. 

Som bilden till vänster visar kan ju även ett plagg "dubbla" i användningsområde då jag tror att denna jeansjacka är tänkt som en typ kavaj men ändå funkar precis lika bra som en ytterjacka. Såna plagg är himla bra! Dessa plagg är ju också roligare att köpa och det finns mer varianter av dem.

Välj med hjärtat men ha med ditt ögonmått - du kommer att bli helsnygg! Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!