Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev från Minspiro

Andningen är det första steget för att hitta balans i en stressad vardag. Ett positivt tillstånd ger ännu bättre återhämtning. Jag använder mig av hjärtats intelligens och emWave2 (biofeedback) för att träna min och mina kunders återhämtning.

Vill du veta mer om detta så kan du läsa på min hemsida samt i detta nyhetsbrev. 

Vill du avsluta din prenumeration klicka på länken längst ner i nyhetsbrevet

Hjärtliga hälsningar Maria


Lite om hjärnan och hjärtat

Har du också lagt märke till att det är många artiklar och program om hjärnan just nu. Vetenskapens värld har haft en serie om "Din opålitliga hjärna" och Svenska dagbladet har haft en artikelserie om vilka tankefel och fallgropar vi hamnar i på grund av hur hjärnan är konstruerad.

Jag tycker att det är väldigt spännande att lära mig mer om hur hjärnan fungerar och hur jag kan använda den kunskapen för att förstå mig själv och min om givning bättre. Det som det inte skrivs så mycket om är hur hjärtat påverkar våra kognitiva processer.

HeartMath har forskat i över 20 år på hjärtats funktion och visat att vi kan mäta vilket tillstånd vi befinner oss i via hjärtfrekvensen.

Forskningen har också visat att hjärtat reagerar upp till en halv sekund före hjärnan och att en stressad hjärtrytm styr vilken del av hjärnan vi får tillgång till. Vi blir helt enkelt "dummare" när vi är stressade.

Det är faktiskt inte stressen som är det farligaste för oss utan bristen på återhämtning.


Tips för ökad återhämtning

Ett av det viktigaste och enklaste tipsen för ökad återhämtning är att andas.

  1. Lägg handen på hjärtat och flytta ditt fokus till hjärtat
  2. Börja andas lugna sköna andetag genom näsan. Räkna till 4 när du andas in och 4 när du andas ut. Se till att andningen kommer ner i magen.
  3. Om tankarna börjar flyga iväg så lägger du bara fokus på hjärtat och andningen igen.
  4. Träna minst 5 minuter varje dag så ökar din återhämtning.

Är du mycket stressad kan du prova att förlänga din utandning. Magen ska åka ut på inandning och in på utandning.


Vill du veta mer?

Vi har alla samma utmaning idag. Vi lever våra liv i ett mycket högt tempo och det kan vara svårt att hinna med utan att tappa balansen. Vill du ha hjälp att hitta din balans?

Kontakta mig så berättar jag mer.

Hälsningar Maria Sundström

maria.sundstrom@minspiro.se

Min hemsida hittar du här

Vill du dela mitt nyhetsbrev på facebook? Klicka här

En kurs om hjärtats intelligens

Heldagskursen HeartMath Solution med MeraHjärta och Minspiro

Det här är kursen för dig som vill ha metoder och verktyg för att hantera stress, öka din prestationsförmåga och hitta en inre balans i din vardag

Under kursdagen får du lära dig mer om forskningen om hjärtats intelligens Du får lära att dig dra i handbromsen och skifta tillstånd själv.

Vi går igenom tillståndet koherens, ett tillstånd då hjärta, hjärna och kropp precis som i en orkester spelar synkroniserat tillsammans och kroppen återhämtar sig som bäst.

Du får träna på att byta tillstånd och mäta din koherens med biofeedbackverktyget emWave.

När koherensen ökar händer många saker i kroppen. Det brukar leda till att vi sover bättre, känner större inre lugn, kan fokusera bättre, blir mer effektiva, känner mer tillit, blir mer lyhörda för kroppens signaler, får mer energi och en hel massa andra saker.

Stockholm 8 mars, 19 april

Göteborg 15 mars (Mera Hjärta)

Gotland 17 april (Mera Hjärta)

Tid: 9-16
Pris: 1200 kr

Info och anmälan klicka här


Boka en Föreläsning

Det här är en föreläsning om vad som händer i kroppen när vi ändrar tillstånd, tankar och känslor. Du kommer att få se effekterna på hjärtats rytm och lära dig att skifta tillstånd själv med ett av våra verktyg.

Läs mer här

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!