Nyhetsbrev från Sardinia Focus. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka på raden längst ned.

Sartiglia medeltida tornérspel i Oristano

Sartiglia i Oristano

Just nu laddas för en stor folkfest i Oristano. Sa Sartiglia är ett medeltida tornérspel som ägt rum på denna plats sedan 1400-talet.

Oristano på Sardiniens västkust är platsen för Sa Sartiglia, en folkfest med tornerspel som äger rum varje år i februari (10-12 februari 2013). Då fylls staden av färgranna ekipage som tävlar mot varandra genom lekar till häst. Spelen har medeltida anor och går tillbaka på de militära övningar som riddare utförde vid hoven runtom i Europa. Med tiden utvecklades de till populära folkfester.

I Oristano har denna tradition levt kvar. De äldsta dokumenten som talar om Sa Sartiglia är från den tid då Oristano var under spansk regim. I en obruten tradition har Sa Sartiglia hållits varje år i Oristano under 500 år. Se video från Sartiglia 2012 genom att klicka här:

Läs mer >>

Varför Sardinia Focus?

Sardinia Focus marknadsför Sardinien i Sverige och arbetar för att skapa kontakter mellan svenska och sardiska företag, kommuner och organisationer. Webbtidningen Sardinia Focus bjuder på ett rikt kontaktnät av hotell, agriturismon, b&b, mäklare, reseguider och transportbolag. I vårt kontaktnät finns även lokala agenter som söker samarbete med reseföretag i Sverige och Skandinavien.  

Vilka är vi på Sardinia Focus?

Pasquale Inzaina, vår account manager, är sard, född i Arzachena på nordostkusten. Han har ett stort lokalt nätverk bland företagare, kommuner och organisationer på ön och besitter en djup kunskap om det italienska samhället och den sardiska kulturen. Anna Brodow är konstvetare och journalist. Hon är tidningens webbredaktör.

Tipsa en vän

Tipsa en vän om Sardinia Fokus nyhetsbrev. För mer information om Sardinia Focus, besök vår hemsida eller gilla vår sida på Facebook och ta del av nyheter och erbjudanden.

Kalendarium

Sök i vårt kalendarium för fler händelser. Planera din resa till Sardinien med hjälp av Sardiniafocus. 

Camping i San Teodoro

Ett prisvärt alternativ till hotell är camping. På Calacavallo Camping blir du hämtad med buss från flygplatsen i Olbia om du inte färdas med egen bil eller camper. Du bor nära stranden i bungalow med plats för 4-5 personer. Boendet är bekvämt med eget kök och badrum.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vår utskickslista eller för att vi tror att denna nyhet kan intressera dig. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!