Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Göteborgs scoutdistrikt

 
 

Nyhetsbrev januari

Innehållsförteckning
Förord
Distriktsråd
Nya anställda
Fritid & Vildmarksmässa
Bygg den nya distriktsledningen


Hej scoutvänner i Göteborgs scoutdistrikt!
Välkomna till 2013 och välkomna till det nya Göteborgs scoutdistrikt! Från och med den första januari i år arbetar den nya distriktsstyrelsen med ett nytt distrikt inom Scouterna som inkluderar alla KFUK-KFUM, FA och direktanslutna scoutkårer i göteborgsområdet. Vi är fler och vi kommer göra bättre och roligare scouting tillsammans! Exakt var gränserna för vårt nya Göteborgs scoutdistrikt kommer gå kommer vara färdigt under våren och vi vet då hur många scoutkårer som ingår i distriktet. Ett nytt distrikt kommer innebära nya rutiner, nya strukturer, nya arbetssätt, kommunikationssätt och en ny kultur som vi bygger och skapar tillsammans. Distriktet är ju vad kårerna i distriktet vill att det ska vara och nu jobbar vi från grunden!

Den 23-24/3 är det dags för distriktsråd och det är här vi på riktigt sparkar igång Göteborgs scoutdistrikt och diskuterar hur vi ska ta distriktet in i framtiden och bygga det bästa scoutdistriktet som på bästa sätt stöttar sina scoutkårer! Hur ska vi utvecklas, vad ska vi fokusera på, hur inkluderar vi alla på bästa sätt och hur kan vi använda våra anställda på det sätt som är bäst för göteborgsscouting? Kom dit och var med och diskutera du också! Äntligen är 2013 här och det är nu det börjar! I maj håller vi vår första gemensamma distriktsstämma där vi antar våra gemensamma stadgar. Vi ser verkligen fram emot att jobba med er och tillsammans skapa framtidens scouting i Göteborg!

För frågor av alla slag, hör av er till styrelsen@gbgscout.se eller ordforande@gbgscout.se! Håll er också uppdaterade genom att regelbundet titta in på vår hemsida där vårt kalendarium finns www.gbgscout.se och genom att gilla vår sida på facebook, Göteborgs scoutdistrikt!

Hälsningar, Distriktsstyrelsen

Distriktsråd
Den 23-24/3 välkomnar vi två personer från varje scoutkår i Göteborgs scoutdistrikt att följa med på distriktsråd! På lördagsmorgonen åker vi iväg med gemensam buss ca kl. 8 mot Gits gård som ligger utanför Falkenberg. Där spenderar vi helgen som kommer fokusera på hur vi bygger vårt nya Göteborgs scoutdistrikt tillsammans. Det kommer finnas möjlighet till diskussioner, samverkan, workshops och att knyta kontakter kårer emellan. Den här helgen blir också startskottet för det nya distriktet och hur vi ska jobba tillsammans.

Distriktsrådet kostar 250kr per person och då ingår resa, mat och logi för helgen. Två personer per kår har möjlighet att följa med, gärna kårordförande om denne har möjlighet. Om plats finns får fler gärna följa med. Anmälan sker till info@gbgscout.se senast 8/3. Ta chansen att vara med och skapa det bästa stödet för din scoutkår!

Nya anställda på Göteborgs scoutdistrikt
Den 1/5 går Karin, vår kanslist i pension. Vi har nu anställt två personer som ska ta över efter Karin. Båda jobbar 50% och börjar redan den 18/3 för att jobba med Karin ett tag.Vi välkomnar Susanne Johansson och Sandra Rydberg till Göteborgs scoutdistrikt!

Susanne kommer att jobba som kanslist med huvudansvar för att bemanna kansliet och för alla ekonomiska frågor. Sandra kommer dels att stötta Susanne i det administrativa, men också jobba lite mer aktivt med stöd till distriktsledningen och scoutkårerna i distriktet. Hon ska jobba med sådant stöd som inte utvecklingskonsulenterna jobbar med, så att scoutkårerna ska kunna få ett så komplett stöd som möjligt. Exakt hur denna tjänst ska utvecklas kommer vi att diskutera på distriktsrådet i mars! Vad behöver just din kår för stöd?

Förhoppningsvis kommer ni få träffa både Susanne och Sandra på distriktsrådet! I och med att vi kommer ha två anställda på vardera 50% istället för en anställd kommer kansliets öppettider att ändras. Troligtvis kommer kansliet vara öppet halvdagar, men också någon kväll i veckan för att bättre passa ideellas behov. Mer information om detta kommer under april.

Fritid & Vildmark, mässa 25-26/5
Den 25-26/5 hålls en mässa som heter Fritid & Vildmark på Aeroseum i Säve. Tanken är att få dit ca 5000 personer per dag och man riktar in sig på barnfamiljer med aktiviteter som sportfiske, ballonguppstigning, helikopterflygning, ridning, hunduppvisning m.m. Är detta något scouterna i Göteborg kan tänkas synas på? I så fall söker vi några som kan börja jobba med projektet, ta kontakt och fundera över hur vi kan delta för att bäst visa upp scouting! Hör av dig till styrelsen@gbgscout.se om du är intresserad!

Var med och bygg den nya distriktsledningen!
I och med att vi bygger ett nytt distrikt kommer vi också börja jobba på lite nya sätt i distriktsledningen, vilket innebär våra utskott. Var med från början och skapa nytt! Är du intresserad av att jobba med marknadsföring och kommunikation, teknik, eventplanering, ungdomsarrangemang, kurser eller äventyr? Det finns något för alla att ta tag i. Ta chansen och hör av dig till styrelsen@gbgscout.se om du är intresserad!



 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!