Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

februari 2013

Women In Progress är inte bara ett kunskapsföretag

Women In Progress hoppas att det nya året har börjat bra, och vi hoppas att det ska bli så framgångsrikt som du önskar.

Women In Progress är inte bara ett kunskapsföretag utan vi driver också aktivt opinionsarbete för att förändra attityder i samhället ur ett mångfaldsperspektiv. Vi anlitas ofta som experter och föreläsare i såväl politiska som företagssammanhang för att inspirera och driva frågorna framåt.

Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvaratakvinnors kompetens i ledning och styrelser. Vad menar vi och vad gör vi för att uppnå detta?

Women In Progress synliggör kvinnor. Vi tycker det är viktigt att kvinnor ser sin och varandras kompetens, att män ser kvinnors kompetens och att alla ser kompetensen hos Women In Progress. Vi gör detta genom att marknadsföra kvinnor med styrelsekompetens i vår pool av styrelsekandidater, presentera förebilder i Nyhetsbrevet och annan media samt jobba individuellt med kvinnor i karriärutveckling för att tydliggöra deras kompetens. Vi föreläser om kvinnors kompetens i olika sammanhang samt arrangerar en Mingelskola.

Women In Progress utvecklar kvinnors kompetens. Under drygt tio år har Women In Progress coachat 200 kvinnor individuellt i chefskapet och karriären och handlett över 100 kvinnor i VD nätverk. Women In Progress startade som första företag styrelseutbildning specifikt för kvinnor.  Närmare 300 kvinnor har utbildats på styrelsekurser med olika nivåer och över 50 kvinnor har deltagit i styrelsenätverk i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Förra året skapade vi ett Alumninätverk på LinkedIn för dem som har gått våra ledarutvecklings- och styrelseprogram; ungefär 170 kvinnor är med i detta nätverk. Där pågår diskussioner i angelägna frågor och under 2013 kommer även aktiviteter att anordnas för att skapa fler affärsmöjligheter.

Women In Progress tillvaratar kvinnors kompetens. Vi vill få organisationer, företag och ägare att ta tillvara den kompetens som finns hos kvinnor och även se till att kvinnor gynnar varandra i affärer. Vi gör detta löpande genom matchningsevent bland annat med ägare som söker extern styrelsekompetens. Women In Progress leder även chefsförsörjningsprogram i flera företag för att främja jämställdhet i ledning och i styrelser.

Genom Women In Progress strategiska samarbetspartners Grant Thornton, Swedbank, Advokatfirman Glimstedt, Hellström Advokatbyrå, Advokatfirman Vinge i Malmö, Mercuri Urval, Skandia, Board Nexus samt Tysk-Svenska och Franska handelskamrarna samt AmCham har vi tillgång till ytterligare professionella affärsnätverk för att nå våra mål.

Women In Progress kommer under året att utöka sitt samarbete internationellt för att dela med sig av sina erfarenheter men också för att lära mer, till att börja med i Tyskland, Belgien, Frankrike, Österrike och Malaysia.

Margareta Neld, VD och ägare av Women In Progress


Aktuellt

Styrelseutbildning 2013
Datum till våra mycket populära styrelseutbildningar 2013.
- Certifieringsutbildning, 10-12 april 2013 i Stockholm, läs mer här...
- Certifieringsutbildning, 22-26 september 2013 i Budva, Montenegro, läs mer här...
- Från noll till börsen, 14-15 oktober 2013 i Stockholm, läs mer här...

Nya styrelsenätverk i Stockholm, Göteborg och Malmö
Nu startar vi nya styrelsenätverk. Det finns fortfarande platser kvar i Göteborg och Malmö så anmäl dig redan nu. Nätverket i Stockholm är fulltecknad och startar den 5 februari. Styrelsenätverket vänder sig till dig som har erfarenhet av styrelsearbete och vill fortsätta utveckla din styrelsekompetens. Max 8 deltagare. Läs mer här..

Vet du hur du gör när du tänker? - Frukostseminarier i Stockholm och Göteborg
Vi tänker massor av tankar varje dag. De flesta är omedvetna. Vad får det för konsekvenser för hur vi reagerar och agerar i olika situationer? Det ska vi ta reda på denna morgon som handlar om hur du tänker!
Stockholm: Torsdagen den 24 januari samt tisdagen den 5 mars fulltecknade, nytt datum är satt till onsdagen den 13 mars.
Plats: Women In Progress lokaler, Brunnsgatan 21 i Stockholm
Tid: Klockan 08.00 – 10.00. Frukost serveras från klockan 7.45
Göteborg: Tisdagen den 29 januari. Fåtal platser kvar.
Plats: OBS, Ny lokal
, Avenyn 10, vån 6 (hissen till våning 5 sedan trappa till vån 6) i Göteborg
Tid: Klockan 08.00 – 10.00. Frukost serveras från klockan 7.45
Anmälan sker till margareta@neld.se, läs mer.. Frukostseminariet är kostnadsfritt.

Stockholmsmingel den 6 februari
Kom och ät en god frukost och mingla med över 300 andra glada och aktiva nätverkare från alla branscher och alla typer av företag inom stockholmsregionen. Självklart finner du Women In Progress där!
Datum: Onsdagen den 6 februari
Tid: Klockan 8.00-10.00
Plats: Berns Salonger, Berzelii Park, Stockholm. Mer info…

Stärk din roll som affärskvinna, seminarium den 12 februari
Women In Progress har tillsammans med Skandia och Mercuri Urval nöjet att bjuda in dig till ett seminarium. Syftet är att stärka din roll som affärskvinna.
Datum: Tisdagen den 12 februari
Tid: Klockan 17.00-19-30
Plats: Mercuri Urval, Stockholm. Klarabergsviadukten 70, uppgång D, 6 tr.
Anmälan sker till eleonora.gustavsson@mercuriurval.com, läs mer... Seminariet är kostnadsfritt.

Managing Cultural Differences frukost den 12 mars
Varför finns det kulturskillnader? Varför är det viktigt att tänka på dem? Hur kan jag skapa och förstå min egna kulturella profil? En utvecklingsprocess som leder till bättre samarbete.
Datum: Tisdagen den 12 mars
Tid: Klockan 8.00-9.15
Plats: Women In Progress lokaler, Brunnsgatan 21, Stockholm
För mer info eller anmälan margareta@neld.se, läs mer... Frukostseminariet är kostandsfritt.


På nya styrelseposter - Grattis till

Eva Gavatin som blivit styrelsementor till företaget My Lindström/My Shirt/ My Shop

Carola Hedqvist som blivit invald till advisory board för företagen MariKrina samt Seika Lee. Carola kommer även att ingå i rådet för miljöorganisationen NOOW som ledamot och kassör.


Är du intresserad kan du här läsa mer om Women In Progress, Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!