Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

 



Zweigelt Limited


Det är inte så många flaskor kvar av denna prisbelönta Zweigelt. Guldmedalj har den fått och vi köpte upp nästan samtliga av de cirka 1000 flaskorna som är tillverkade. Här pratar vi små kvantiteter till riktigt bra pris.

Pris 97,- Finewines REA: 89,-


Halbturn Red

Halbturn Red från Artisan Wines är ett riktigt finvin gjort på druvsorten Sankt Laurent och lagringsdugligt är det fram till 2020.

Pris 259,- Finewines REA 239,-


Umathums viner

Vinerna från Umathum lämnar ingen oberörd och för första gången så har vi REA på samtliga våra viner från Umathum och glaskork är något som är en självklarhet för Josef Umathum.

Finewines REA från 139,-

Krutzler Reserve

Alla i Österrike känner till Reinhold Krutzler och han är en av de mest kända vingårdarna utåt sett i Österrike och även blivit nämnd flertalet gånger i den svenska vintidningen "Livets Goda" och här en Blaufränkisch Reserve.

Pris 219,- Finewines REA 199,-

The Wili Experience

Wili Opitz är mannen som skakat hand med Arnold "Terminator"  Schwarzenegger och gjort ett vin vid namn Hasta La Vista Baby till Arnolds museum i Österrike, haft nära samarbeten med McLaren och hotats med stämning av den amerikanska vingårdsfamiljen Mondavi med sitt vin "Opitz One" och här en otrolig Pinot från denna underbara herre.

Pris: 229,- Finewines REA 199,-


Bauer Pöltl Bio-vin


Domus Petri från den biologiska producenten Bauer Pöltl som finns i Blaufränkischland där druvan är klassificerat till ett helt enastående pris.

Pris 149,- Finewines REA 99:-




Samtliga viner från Finewines-REAN finner man här:

Finewines-REA <-- Klicka här

 

En lastbil kommer lastad!

Årets första beställning är på gång och nu på onsdag kväll så måste man ha lagt sin beställning.

Lastbilen lämnar tidigt på torsdag morgon Österrike. Vill du hinna med att få viner från de små vingårdarna i Österrike och hinna med vår Finewines-REA så måste vi ha din beställning senast:


onsdagen den 23/1 klockan 23.59

Beräknad leverans i Stockholm är torsdagen den 31 januari.

PS. Bor man i övriga delar av Sverige så har vi leveranser från 200:- direkt från Österrike till orten där Du bor och är inte beroende av datumet ovan.

Ta mig direkt till Handlavin.se <--- klicka här

Jag köpte julklappar för alla pengar pris

Det är tur att man är vinimportör, annars hade varit tomt på bordet efter att man handlat julklappar och varit på semester över nyår. Eftersom många har det lite ont om pengar efter jul så har vi startat vår nya REA vid namn:


Jag köpte julklappar för alla pengar pris

Vårt mycket populära husvin Golser Grüner Veltliner Classic samt Blaufränkisch Classic som redan var tokigt lågt i pris innan går nu för 59 kronor flaskan.

PS. även om man inte har ont om pengar så är det ett ruggigt bra pris!

Ta mig direkt till REAN <--- klicka här


Finewines-REA

Vad som räknas som ett Finewine kan man alltid diskutera. Det man däremot kan konstatera är att ett bag-in-box vin nog aldrig kommer anses som ett finewine av en vinentusiast.

Från vår sida är ett finewine ett vin som INTE är tillverkat av en gigantisk fabrik, där män går omkring i vita rockar och det är något slags laboratorium som kan liknas vid labbet hos tv-deckarna CSI etc.

Ett finewine är tillverkat i små kvantiteter av små genuina vingårdar och här finner du underbara människor bakom vinet.

Ett vin som är tillverkat i små kvantiteter kommer du aldrig finna på något som liknar ett Elgiganten för alkohol. Ett av vinerna som man finner på vår Finewines-REA är endast tillverkat i 283 flaskor och hur skulle det kunna finnas på 412 butikshyllor i Sverige?

Ta mig direkt till årets första vin-REA av fineswines <--- klicka här för att se REAN med närmare 40 exklusiva viner.

Mad About Madeira

Det var dags för semester och det här med att ligga i solen har aldrig varit min starka sida och nyårsresan gick till Madeira. Det var ett behagligt klimat och den vackra ön bjöd på fantastiska vandringar på så kallade levador uppe i bergen med branta stup och här skall man inte ha höjdskräck. Man var ju självklart tvungen att besöka toppen av Madeira och här på 1900 meters höjd över havet så blev man betydligt lättare andfådd än på lägre mark.

Nyårsafton blev en middag på restaurang Mozart och trots att ägaren till och med klädde ut sig till självaste Mozart så visste dom nog inte mycket om att det finns ett land som heter Österrike. Det var däremot god mat och en liten stjärna får dom ju för namnet och att personalen var på ett underbart glatt humör, bjöd på violinkonsert och första parkett för att se fyrverkerierna som är kända för att vara spektakulära i huvudstaden Funchal.

Madeira vin måste man ju njuta av på en ö som detta och innan resan så fick jag tips från den svenska vinbloggaren Niklas som driver MadAboutMadeira.org och det blev ett besök hos producenten Madeira Barbeitos och här tog man även fram årgång 1834 samt 1885 och vad mer kan man säga än – Underbart.

Vill du se hur en vinhandlare har haft det över nyår så finns samtliga bilder oredigerade att titta på.

Se bilderna från Madeira 2012/2013 <--- klicka här

Nyårskrönikan.

Vi summerar 2012 med höjdpunkter och incidenter och blickar framåt mot 2013.

Läs vår nyårskrönika ”Ring klocka ring” på bloggen.

-----> Klicka här för att läsa nyårskrönikan.

Zalto – Probably the best Wine glass in the World

Vad skall man säga om dessa vinglas. Vi har bara sålt dessa glas i ett par månader och redan har Elke Jung på vinbanken.se skrivit om dem, vinbloggen Aqua Vitae, Svenssonsmakaren samt vinbloggen Lessrof. Under februari/mars börjar TeamWinemaster.se med glasprovningar där man får se vilken skillnad det är mellan dessa munblåsta glas och maskinblåsta vinglas. Hos den engelskspråkiga sidan Burgundy-report finner man forumet som får en del andra glastillverkare att tappa hakan.

http://www.burgundy-report.com/forum/

Vinbloggen Aqua-Vitae tipsar även IOGT-NTO om glasen från Zalto som kan vara farliga för folkhälsan.


Ta mig direkt till vinglasen <--- Klicka här



Nästa nyhetsbrev

Nästa nyhetsbrev kommer i februari. Då mer om Franz Schneider från Artisan Wines som kommer till Sverige, Stockholm och håller vinprovning för kunder och berättar om sin vingård. Ny spontanjäst Riesling och nya vingårdar på intågande.



Med vänliga hälsningar

Peder Molin

http://www.handlavin.se (butiken)

http://www.handlavin.blogspot.se (senaste nytt)

http://facebook.com/handlavin (Facebook)


Samtliga priser i butiken är inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms.

 
   Handlavin.se - Best Shopping HB - Älvkarleövägen 26 - Stockholm - 070-595 7713 - 08-517 85 773  
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!