Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Februari 2013

Färganalys - varför och hur!

Jag använder ofta ordet färganalys eller imageanalys i tron att alla vet vad det är, vad det innebär och nyttan med det. Det är ju långt ifrån sant.

Många har nog ett hum men nu vill jag förklara hur jag gör en färganalys och varför. Detta för att du ska se nyttan av den för dig och vad det kan innebära för din karriär och ditt företag.

Syftet är alltid att för dig visa vad du har för nytta av att välja dina färger med omsorg och välja de som gör mest nytta för dig och för din image. Goa färger påverkar ju också vårt humör. Till det bättre då menar jag.

Vi hittar de färger som du ser bäst ut i och de som gör att du alltid ger ett bra första, andra och tredje intryck ja du fattar när du jobbar med dina kunder och är en ambassadör för ditt företag.

En del har noll koll och noll intresse för kläder och det är helt ok. Om du är en av dem får du hjälp med detta nu.

Vi börjar alltid med dig i osminkat tillstånd för att kunna se dina grundfärger. I mitt fall då med tonat hår och färgade ögonbryn, så det blir inte lätt. Ha. Dock är det viktigast att man får se den riktiga nyansen på din hy och hur den förändras till det bättre i just "dina" färger. Faktiskt lite trolleri då andra tokigheter också försvinner från hyn i dina färger.

Det roligaste med detta är att du faktiskt själv kommer att se vilka som är dina bästa färger och inte bara tro på vad jag säger. Det är ju du som sen ska hitta dina kläder i butikerna och då behöva se detta själv i provrummet.

Sedan går vi vidare:

  1. Steg ett är att hitta fram till om du är varm eller kall i din ton på hyn. Varm = mer gyllene pigment i hyn som ger lite brunton. Kall = mer en blå underton på hyn som ger lite rosaton i ansiktet.
     
  2. Av alla de färger vi testar med alla de tygdukar jag har kan du snart se det och varför. Detta är det absolut mest viktiga med hela färganalysen. Nu kan du mycket lättare hitta rätt kläder för dig och då få en garderob där färgerna hänger ihop/hör ihop alla med samma varma eller kalla ton.

  3. Nu slänger vi bort alla "fel" färgdukar och letar istället fram vilka av de t ex kalla färgerna som är just dina. Finns ju en himla massa inom varje skala.
     
  4. Vilken årstid (vår, sommar, höst eller vinter) du nu hamnar på är nyttigt att känna till för även inom din årstid finns det variationer. Vi ska hitta dina egna bästa färger och de kombinationer som passar dig bäst.
     
  5. Allt avslutas med hur du nu ska bygga dig en bra och användbar garderob med om du vill inte alltför många kläder. Det ska gå att mixa och matcha enkelt och i sömnen om du så önskar eller i alla fall efter sömnen.


Det ska efter en färganalys bli billigare, enklare och smidigare. Du ska känna dig säkrare när du väljer/köper dina plagg. Din garderob ska vara byggd efter dig och dina färger. Du ger ett harmoniskt och säkert intryck i dina kläder. Du känner dig trygg och snygg. Du märker detta genast på goa kommentarer från folk runt dig och det gillar vi ju att få. Detta är mycket väl värt din tid!
 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Vill du bli ännu mer framgångsrik? Från menyn är du då välkommen att klicka dig fram till den utbildande boken om "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?". Det är en arbetsbok, som ska ge dig hjälp med att bli ännu bättre på att göra ett bra första intryck. Både med ord, kropp och tankar. En bok att jobba med alla tillsammans på företaget eller du i den takt du vill. Du får  många tips för att lyckas i framtiden.

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Johan tänker att han idag ska fria till sin flickvän. Precis då rusar flickvännens lillebror in med familjens hund Bamse. Lillebrorn utbrister "Är det inte konstigt, för fem år sedan var syrran fem gånger äldre än Bamse, och nu är hon bara tre gånger så gammal". Kan du räkna ut hur gammal Bamse är och hur gammal flickvännen är?

En liten utmaning för dig att klura på. Detta är du säkert bra på dock. Jobba med hjärnan är kul! Du sköter väl om dig!

Svar på föregående månads gåta:
Kung Salomon som var en klok man öppnade fönstret och släppte in några bin in i rummet. När ett av bina satte sig på en blomma visste han att den var den äkta. Ett bi skulle inte vara intresserad av en fejkad blomma.

Stylingtips:

Stylingtips:

Grönt är skönt!
Igen en sån klyscha! Jag kan många sådana. Men igen är det gamla klyschor som vi minns och som så många tänker om den gröna färgen och när de pratar om grönt.  

Vad du än tycker om färger och i detta fall då just färgen grön, så vet vi att vi människor under tusentals år har "lagt in" vissa värden och tolkningar i den gröna färgen. Det är nyttigt för dig att också känna till och utnyttja på ditt sätt. 

Dels för de val du gör av färger på dina kläder och för den personliga stil du väljer att ha, dels för att detta är till nytta för dig när du jobbar med färger på ditt/ert företag. Val av färg till er logga t ex eller val av färger på era företagskläder eller på inredningen i era lokaler.

Färgen grön finns ju i en himla massa nyanser och tolkningen och upplevelsen blir lite annorlunda om t ex färgen är stark, ljus eller mörk.

Grönt står för lugn, harmoni, hopp och är positivt avstressande. Främjar balans och noggranna bedömningar. Hejdar rörelse och ger stillestånd. Passar i umgängesrum och på stora kontor, typ landskap. Vi människor trivs ofta när vi har mycket grönt runt om oss på olika sätt och vis.

Den mest uppmärksammade gröna färgen brukar vara limegrönt. Den gillar många och det pratas mycket om den. En modefärg dock som inte alltid finns med i tyger, inredning eller kläder. Just nu i vår är den militärgröna (mittenbilden) en riktig höjdare. Den mörkare nästan buteljgröna gillar jag då den funkar himla bra på mer basplagg som är lite dyrare i inköp men som passar till mycket och funkar genom åren. En färg som är lite underskattad. Militärgrönt är en snäll färg som väldigt många passar i. Kan passa bra till en företagsklädsel. Lugn och säker. 

Grönt finns i hela plagg och med som en ingrediens i typ slipsar, skarfsar och andra "mindre" plagg för att ge dem lyft och styrka. Utmärkt för dig som är lite försiktig. Limegrönt ger dig och textilen stor uppmärksamhet och perfekt om du vill sticka ut i mängden. Eller om det finns någon plats i lokalen eller butiken du gärna vill att folk lätt hittar och dras till. Färgen upplevs mycket fräsch och lyfter en inredning. 

Grönt är lika ofta varm som kall. Finns med mycket blått i sig och blir då mer grönblå oftast då lite mer dämpad. Finns också med mer gult i och blir då lite mer gröngul typ limen. Jämför med andra plagg du har som är blå eller gula, så kan du se vilken ton din gröna har. Den ska lyfta fram och lysa upp dina egna vackra färger samt gör att du syns i dina kläder!

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!