Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Januari 2013

Branschspråk - fikonspråk!

För många år sedan jobbade jag som datachef på ett skoföretag. En av mina arbetsuppgifter var att resa runt i våra butiker och lära ut vårt nya datasystem. Detta var på 80-talet så det var helt revolutionerande för många anställda. De hade aldrig sett en dator förut.

Minns att jag många gånger fastnade i datanördarnas fikonspråk och sa t ex till stackars, goa lite äldre Greta att hon skulle boota om sin dator då den hängt sig. Que? Varför kunde jag inte fatta att detta inte var hennes sätt att prata, inte hennes värld? Knäppt.

Hur många av oss har inte stirrat med stora oförstående ögon på vår revisor när han har gett sig in i en lång förklaring om periodiseringsfonder, täckningsbidrag, avkastningskrav... Känner du igen dig?

Vilka ord och fraser tror du att du och dina kollegor använder om er bransch, era produkter/tjänster, era rutiner mm, som kunderna inte fattar men som de inte vill göra bort sig med att erkänna?

Jag tror att det i varje bransch finns vissa ord, fraser och uttryck som man bara använder där om sina specifika produkter/tjänster. Vi kan ju inte riktigt kräva att kunden kan detta.

Hur många gånger har du tappat en kund på att du använder dessa ord och fraser tror du? Kanske bra att du inte vet men nu är det i alla fall slut med det.

Vi människor gillar inte att erkänna att det finns något vi inte kan eller inte förstår. Inte inför ögonen på andra i alla fall. Vi kommer därför att ogilla dem som får oss att känna så. Vi säger det kanske inte till dem utan vi väljer bara att handla av/jobba med/anlita andra i fortsättningen. 


Fundera igenom hur ni kommunicerar på ditt företag och var extra noga med utländska ord:

  1. Börja genast att i ett litet anteckningsblock notera ner vilka ord under ditt kundsamtal som du tror kan vara fikonspråk. Gör det direkt under samtalet (du skriver kanske ändå ner annat) eller direkt efteråt.
     
  2. Sätt dig tillsammans med dina kollegor och fundera ut vilka ord ni använder som är just specifikt branschspråk och som kunden då kanske inte förstår. Eller förkortningar ni brukar göra som är så självklara för er men ingen annan fattar.

  3. Finns det för dessa ord helt "vanliga" svenska ord, så byt genast ut till dem istället och använd inte fikonspråket kollegor emellan heller.
     
  4. Är de ord ni kommer fram till som verkligen ska användas (finns inga bättre), så träna in redan i ditt nästa kundsamtal att alltid lägga till en förklaring till dem. Då hjälper du också kunden att lära sig nytt.
     
  5. Jobba nu extremt målmedvetet med att ändra dina gamla "fula" ovanor till att bli en person som dina kunder förstår och respekterar.


Ta hjälp av dina kollegor som kanske ibland kan höra dig prata med kunder. Be dem vara uppmärksamma på just ditt språk, så att du får hjälp att ändra dina ovanor till nya bättre. Återkom till detta om ca ett halvår eller ett år igen för vi lägger oss snabbt till med nya olater som inte direkt hjälper varken oss eller kunderna. Fråga även familjen eller personer du ofta har runt dig privat om du har några knepiga ord du använder. De kan hjälpa dig också!

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information


DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?

Vill du bli ännu mer framgångsrik? Från menyn är du då välkommen att klicka dig fram till den utbildande boken om "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?". Det är en arbetsbok, som ska ge dig hjälp med att bli ännu bättre på att göra ett bra första intryck. Både med ord, kropp och tankar. En bok att jobba med alla tillsammans på företaget eller du i den takt du vill. Du får  många tips för att lyckas i framtiden.

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

I bibeln berättas det om drottning Saba som for till Jerusalem för att träffa kung Salomon. Hon hade hört att han skulle vara en så vis man. Hon testade kungen hela tiden med olika utmanande gåtor. Enligt legenden skulle hon ha gått till kungen och gett honom två vackra och identiska rosor och sagt till honom att hon alldeles själv hade tillverkat den ena rosen. Hur kunde då kung Salomon veta vilken ros som är äkta?

En liten utmaning för dig att klura på. Detta är du säkert bra på dock. Jobba med hjärnan är kul! Du sköter väl om dig!

Svar på föregående månads gåta:
Svaret är tre. Om vi antar att de två första som hon tar med ut är en blå och en svart, då måste den tredje strumpan vara antingen svart eller blå. Det troliga är dock att hon tar många fler.

Stylingtips:

Stylingtips:
Gult är fult!
En sån tokig klyscha! Men igen är det så som så många tänker om den gula färgen och när de pratar om gult. Inte bara så förstås. De finns de som gillar gult och dess värme också.  

Vad du än tycker om färger och i detta fall då just färgen gul, så vet vi att vi människor under tusentals år har "lagt in" vissa värden och tolkningar i den gula färgen. Det är nyttigt för dig att också känna till och utnyttja på ditt sätt. 

Dels för de val du gör av färger på dina kläder och för den personliga stil du väljer att ha, dels för att detta är till nytta för dig när du jobbar med färger på ditt/ert företag. Val av färg till er logga t ex eller val av färger på era företagskläder eller på inredningen i era lokaler.

Färgen gul finns ju i en himla massa nyanser och tolkningen och upplevelsen blir lite annorlunda om t ex färgen är stark, ljus eller mörk (blir aldrig riktigt mörk förstås) eller, ja du fattar.

Gult står för värme då vi förknippar det med solen och allt vad det innebär. Står också för festlighet och nöje. Manar till avskildhet. Kan leda till oro och nervositet. Passar därför för mogna och stabila människor. Ger ljushet i rum som annars skulle bli mörka.

Vi har ett kluvet förhållande till gult. En del har mycket av det speciellt på sommaren då det känns fräscht och somrigt. En del använder den aldrig någonsin. Inte för att de ogillar den utan för att de inte ser nyttan med den. Gult är dock en perfekt accentfärg i kläder och inredning. 

Gult är ofta med i kläder, slipsar, skarfsar och andra "mindre" plagg för att ge dem lyft och styrka. Utmärkt för dig som är lite försiktig. Klargult ger dig och textilen stor uppmärksamhet och perfekt om du vill sticka ut i mängden.

Gult är en mycket mycket varm färg och är perfekt för den som är varm och lite gyllene i tonen på hyn, dvs har mer gult/brunt i undertonen. Kan sällan bli kall mer än möjligen ljust citrongult. Den gula tonen gör hyn varm, jämn och gyllene lyster. Den lyfter fram och lyser upp dina egna vackra och varma färger samt gör att du syns i dina kläder!

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!