Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV DECEMBER - 2012

 

Möt våra medarbetare!

I varje nyhetsbrev presenterar vi en av våra medarbetare lite närmare. Den här gången Saad Alshadidi, översättare från arabiska på Space 360.

Saad kommer från Irak och är bosatt i Sverige sedan 1981. Saad har en ekonomisk utbildning från Irak och i Sverige har han studerat kulturantropologi vid Uppsala universitet, studiekurs för högutbildade invandrare hos Swedish Management Group och filmvetenskap vid Stockholms universitet. Saad har arbetat som ekonom bland annat på Nokia Information Systems och Skådebanan och dessutom provat olika yrken som blomförsäljare och taxichaufför. Han har arbetat som frilansande journalist och började arbeta på Space 360 för cirka 6 år sedan. Här arbetar Saad som översättare från arabiska till svenska, och arbetar ibland även med grafisk produktion.

Vad är det absolut roligaste med ditt jobb?
- Det roligaste med mitt jobb är den variation som jag handskas med varje dag. Det finns inte ett enda dokument som liknar det andra. Jag möter nya utmaningar hela tiden med att anpassa texter och att försöka hitta, eller ibland skapa, fraser för ord som inte finns på arabiska och tvärtom. Det lyckas och ger resultat för det mesta och jag känner att jag bidrar för att berika ordlistan i både arabiska och svenska.

Vad lagar du helst när du bjuder på middag?
- Jag vill helst laga dolmar på irakiskt sätt, där inte bara vinbladsdolmar ingår utan också andra grönsaker, men tyvärr är det väldigt svårt och jag tror inte att jag kan klara det.


XTRF- nytt administrativt system på Space 360

Som vi tidigare berättat implementerar Space 360 under hösten ett nytt administrativt system, XTRF.

Systemet underlättar orderhanteringen för både våra kunder och samarbetspartners.

- För våra kunder blir det framförallt enklare att beställa våra tjänster när man lägger sin order direkt i vår kundportal, berättar Anne-Marie Colliander Lind, vd på Space 360.

- Våra kunder kommer även att ha tillgång till sin egen orderhistorik, något som vi vet uppskattas och de kan följa sin översättning i realtid.

För våra samarbetspartners innebär XTRF många fördelar. De kan själva uppdatera kontaktuppgifter och tillgänglighet.

I dagarna har ett välkomstmejl med instruktioner för att arbeta i XTRF skickats ut till alla samarbetspartners. Arbetar du som översättare för Space 360 och inte fått välkomstmejlet, hör av dig snarast!


Sverige toppar EF:s rankning

Från oss alla till er alla

Translators without Borders

För andra året i rad presenterar utbildningsföretaget EF sitt världsomfattande index som rangordnar länder efter deras kunskaper i engelska. Rapporten visar att i rankningen av engelskakunskaper ligger Sverige i år på första plats. Bland de länder som rankas ha "mycket hög kompetens" i engelska språkkunskaper, återfinns  de nordiska länderna och Nederländerna. Läs mer

En riktigt god jul och  
ett gott nytt år

önskar vi på Space 360 till alla våra kunder och samarbetspartners!

Vi vill påminna om att Space 360 har öppet alla vardagar under jul-, nyårs- och trettonhelgen kl 8.00-17.00.

Välkommen med din förfrågan eller beställning!

 

Space 360 har valt att stödja arbetet med att humanitära översättningar ska nå fler människor på jorden genom att bli sponsor av Translators without Borders. Organisationen utför ett viktigt arbete för bidragsorganisationer som till exempel Läkare utan gränser och Action Against Hunger genom att erbjuda gratis översättning av samhällskritisk information. Hittills har Translators without Borders donerat närmare 7 miljoner översatta ord. Läs mer

 

Space 360 AB, Lindetorpsvägen 17, SE-121 63 Johanneshov, Sweden.
Phone: +46 8 449 23 90, Fax: +46 8 449 23 99, E-mail: info@space360.se
www.space360.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund eller leverantör hos oss. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.