Trädgårdsturisten önskar en vacker och fröjdefull Jul och Gott nytt år 2013!

Året som gått..

Nu närmar sig nyår 2012/13 och det känns roligt att göra en sammanfattning av året som gått för Trädgårdsturisten. I maj åkte en trevlig grupp om 16 personer till Chelsea flower show och besök i sex engelska trädgårdar, bilder här! I juli regnade det rätt mycket men 20 personer dök upp när Trädgårdsturisten arrangerade en heldag i Stockholm skärgård, där vi besökte en engelsk-inspirerad trädgård hos en fd kapten och en rossamlares trädgård på ön Runmarö. Det blev både båtfärd, promenad, sol och regn och god lunch bland rosorna, samt ett glas bubbel i den andra trädgården. Nästa år planeras fler svenska trädgårdsutflykter. 

Foto: Bromma Mälaren december 2012
Foto: Ann Larås

En helg i augusti 2012 startade bussen från Stockholm med över 20 trädgårdsintresserade resenärer. Siktet var ställt på Västergötland. Vi bjöds på en fantastisk lunchbuffé tillagad av trädgårds- och mat-entuasiasten Hannu Sarenström på Kinnekulle. Sedan blev det vinprovning och middag på Vulcanön i fd Tändstickspalatset i Tidaholm. Dag 2 besökte vi kulturlandskapet och Gunillabergs herrgård, där blomsterkonstnären floristen Tage Andersen har slagit sig ner. I september gjorde vi en härilg endagsutflykt till Sörmland och två av de vackraste mest häpnadsväckande trädgårdarna man kan se, i detta landskap. 


Vad händer 2013?

Nästa år, möter vi försommaren i södra Frankrike, i trädgårdarna i Provence och på Rivieran Côte d' Azur, resan genomförs 7-12 maj 2013 och då är trädgårdarna i södra Frankrike friskt gröna och rikblommande. Vi bor på charmiga hotell och äter och dricker gott. Resan är ett samarbete med Favoritresor. 


I första hälften av september 2013 reser vi till hjärtat av England, Cotswolds trädgårdar, arts- and crafts-rörelsens område och besöker också slottet och trädgården där tv-serien Downton Abbey spelas in. 

God Jul & Gott nytt år 2013!

I slutet av september 2012 åkte vi - en grupp på 40+ personer- till Florens, Toscana och upplevde Toscanas skönhet mitt i vinskörden i slutet av sommaren. Vi besökte många vackra trädgårdar runt Florens och i södra Toscana. Fantastiskt god mat, och trevligt rese-sällskap. 2013 görs resan igen genom Allt om Trädgård och reseföretaget Tema Toscana. Bild: Gruppen samlad från AoT:s resa 2012. 

Om du vill ha mer information om resorna som Trädgårdsturisten genomför, skriv upp dig för nyhetsbrev, HÄR

Om du vill ha nyhetsbrev, skriv din e-post-adress i högerspalten, HÄR!

Min blogg heter Den passionerade trädgårdsturisten. 

Hälsar Ann Larås

'Den passionerade Trädgårdsturisten'

www.tradgardsturisten.se

kontakt@tradgardsturisten.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!