Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Hej [[fornamn]] och välkommen till ABCs Nyhetsbrev nr 5!

Vi på ABC ser fram emot en härlig julledighet och vi önskar er alla detsamma!


ABC presenterar Tommy

Tommy Willbeck, vår duktiga kranbilschaufför har arbetat på ABC sen 2007. Han har varit med från början när Nya ABC bildades.

Tommy arbetade tidigare på Västberga Åkeri som långtradarchaufför. Tommy är mycket rutinerad och arbetar alltid lugnt och metodiskt.


Aktiva deltagare på ABCs 9m kurs

Den 15 och 16 november anordnade ABC sin 9m kurs för både interna och externa deltagare. 

Från och med den 1 juli 2006 ska alla som uppför, river eller väsentligt förändrar byggnadsställning genomgått viss utbildning/information (enl AFS 2004:4). För intyg krävs godkänt resultat på det kompetensprov som kursen avslutas med.

Kursen varvas med teoretiska och praktiska uppgifter. 

På bilden ovan ser vi Josef Gradin från Malmtorpets Brand och HLR demonstrera LABC, med inriktning på fallskador, på ABCs kursledare Robert Dahlin.

LABC är ett begrepp inom kategorin första hjälpen. Förkortningen är en minnesregel och talar om i vilken ordning man bör prioritera vid en olycka. Andningsstillestånd bör till exempel prioriteras före blödning eftersom det är mest akut.

LABC står för:

  • L - livsfarligt läge
  • A - andning
  • B - blödning
  • C - chock eller cirkulationssvikt

LABC är något som vi tycker är viktigt och det är därför utöver gällande kursplan.

Kursen avslutas med ett skriftligt prov för att deltagarna ska få sitt 9m bevis.

Är du intresserad av att gå en kurs i ställningsbyggnad?

Nästa kurs kommer att vara den 14-15 mars 2013.

Anmäl ditt intresse till Robert Dahlin

robert@abcstallningar.se


ABCs VD har ordet!

Mycket har hänt under det gångna året på ABC. Vi har tillsammans jobbat hårt och lagt ned mycket resurser med att införa det nya logistiksystemet. Med streckodsläsare får vi kontroll över in- och utgående material på våra materialgårdar. Resultatet är över förväntan och det känns mycket bra att för första gången ha en ordentlig översikt över vårt material trots att vi ibland har mer än 200 jobb igång samtidigt.

Vårt franchiseupplägg har gått in i en ny spännande fas och vi hoppas kunna presentera våra första franchisetagare inom kort.

Vi har genomfört ett antal interna och externa utbildningar detta år. Alla på ABC har gått kursen Heta-arbeten och LABC-utbildning. 

Utöver det har ett flertal ur personalen genomgått den så kallade SSG-kursen kemi/ Entré. Detta innebär att vi nu kan ta entreprenader i känsliga miljöer såsom i industri/kemi.

Vår egen ställningsbyggarkurs har varit mycket uppskattad av våra deltagare. Vi kommer att fortsätta våra utbildningar under 2013.

Jag vill tacka ABCs personal, kunder och leverantörer för ett mycket bra genomfört arbetsår och jag ser framemot ett lika bra 2013! 

Då jag och min familj upplevt cancer på nära håll under detta år så har jag i år tillsammans med min personal gett ett bidrag till barncancerfonden. Hämta vårt julkort här

Jag önskar er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Björn Bjelkenstedt, VD ABC 


Fotograf: Sten Bodin

God Jul och Gott Nytt År!!!

Kontakta oss

Besök oss

Ring oss på 08-509 075 10
Söker du efter en specifik person?! Här hittar du all kontaktinfo!

ABC Ställningsmontage AB 
Besöksadress Stockholm: Dåntorpsvägen 17 B, 136 50 Haninge


Gilla oss på Facebook!Klicka här

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!