Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

Senaste nytt från Strandbaden och Strandbadens Byaförening!

November 2012

Inget Strandblad till jul - förstärkning till redaktionen sökes!

På grund av material och tidsbrist i vår lilla redaktion kommer det inte något nummer av Strandbladet till jul. Vi efterlyser förstärkning till redaktionen i form av lokala "fritidsjournalister" så att tidningen kan överleva. Det vi tidigare har kunnat kalla vårt materialarkiv är uttömt och vi har svårt att köra runt tidningen på enbart några få personer i framtiden.

Vi tittar oss omkring på de andra byatidningarna och ser att det på andra ställen finns många fler engagerade, både i byföreningarnas verksamhet och i tidningarna. Goda exempel på det är bland annat Mölle och Viken, där många utanför byaföreningarnas styrelser skriver, fotograferar och bidrar med material.

Vill Strandbaden ha en egen tidning måste Strandbaden bidra!

Kom med din input eller om du kan tänka dig att bidra, genom att svara på mailet eller lämna några ord i förslagslådan: http://www.strandbaden.info/forslagslada/

/Redaktionen

Fortsatt arbete med chikanerna..

Chikanerna som kommunen bekostat och anlagt (trots att det är Trafikverkets ansvar) har blivit något av en långbänk. Grundtanken var naturligtvis att chikanerna skulle fungera som fartdämpare på båda sidor om Dannevangsutfarten med tillhörande övergångsställe. Trafikgruppen har presenterat åtskilliga förslag och skisser på lösningar för både kommunen och Trafikverket, men det har inte funnits pengar och det har inte funnits tilläckligt med utrymme vid vägen.

Så lyckades till slut Trafikgruppen övertala kommunen att ställa upp med pengarna och det gick även att hitta en teknisk lösning som till och med Trafikverket kunde godkänna. På pappret verkade lösningen bra, i vilket fall med tanke på förutsättningarna.

I efterhand går det att konstatera att Trafikgruppens intentioner inte har fullföljts. Att ”utböjningen” i chikanerna går åt ”fel håll” är inte så mycket att säga om. Det finns helt enkelt inte plats på ”rätt” sida. Fartdämpningen kommer alltså när man redan passerat övergångsstället.

Trafikgruppen anser ändå att åtgärderna fyller en funktion som fartdämpare på sträckan. Däremot är den norra chikanen inte placerad enligt den ursprungliga ritningen och kantsten saknas mot gräsvallen. Istället har vita plastpinnar satts upp och dessa inger ingen respekt hos trafikanterna – de körs ner omgående i samma takt som nya pinnar sätts upp.

Trafikgruppen har en pågående dialog med kommunen för att komma fram till en slutgiltig hållbar lösning.

Kalendarium

Du som förening eller företag, kontakta oss om du vill finnas med i kalendariet genom att svara på detta mail.

Gilla oss på Facebook!

Klicka här för att hitta oss

Vi blir gärna gillade!

Posta något kul på vår sida. Kanske ett aktuellt foto från Strandbaden som du tagit?

Gynna föreningens sponsorer! Alla banners är klickbara.

Bara Trivsamt och Jordnära
Fastighetsmäklare Ulrika Skyvell
Bygg & Inredning Ole Björklund AB
Örestrand
IBC Elinstallation
Eva Almér
Glasmästarn i Höganäs Simon Rembring
Gräsklipparservice
Ingrids Sjukgymnastik
Löhr Montage AB

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.

Du får detta nyhetsbrev för att du har anknytning till Strandbaden och Strandbadens Byaförening.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!